עבור לתוכן

שאלה בנושא אוברקלוקינג....

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה שמציקה לי הרבה זמן.....

לפי מה שהבנתי אם עושים אוברקלוקינג מתון למעבד d805 הוא משתווה ב"עוצמה" שלו ואפילו יותר לamd 3800 דיול קור....

שאלה ראשונה שלי-האם זה נכון שהוא משתווה לו בעוצמה....?

שאלה שנייה-אם זה נכון, ואוברקלוקינג מתון יכול להפוך מעבד כזה למעבד שמשתווה לamd הזה (שלפי מה שהבנתי נחשב מעבד ממש

חזק.) למה לא לקנות d805 ולחסוך אלף שקל....איזה חסרונות יש לזה? (-חוץ מידע באוברקלוקינג שאפשר לצבור ולהבין איך

מבצעים את האובר קלוקינג המתון)

שאלה אחרונה...בהנחה שעשיתי אובר קלוקינג למעבד הזה....באיזה רמה אני חייב לשפר מערכת הקירור ( יהיה נחמד אם תדברו איתי

במספרים (לדוג': תצטרך להשקיע משהו כמו 500 שקל על קירור....)

תודה לעונים.... ::)

פורסם

1. זה נכון כשהוא בתדר מסוים.

2. ידע וקירור, ונכונות לבצע אוברקלוק.

3. רצוי מארז נורמלי עם לפחות מאוורר 120 מ"מ מקדימה ו-120 מ"מ מאחורה (270 שקל), ספק נורמלי (260 שקל), קירור למעבד (150-250 שקל), ומאוורר נוסף למארז (שכן הוא מגיע רק עם אחד) (60-80 שקל)

סה"כ כ-740-860 שקל

אבל זה לא נכון לחשב ככה, בגלל שמארז וספק גם ככה תצטרך (ברוב המקרים אפילו יספיק לקחת את המארז עם הספק שמגיע איתו (שזה סביבות 330 שקל).

אבל אני כן הייתי הולך על ספק כוח קצת יותר רציני, רצוי למשל Enermax 350W שעולה סביבות 300 שקל. לא רצוי ספקים בתקן האחרון - ATX v2.x, אלה לא מתאימים לאוברקלוקר עם מעבד אינטל!

כלומר פיזית הם יתאימו

בלי אוברקלוק הם מצוינים לזה

אבל באוברקלוק הם פשוט לא עושים את העבודה

פורסם
  • מחבר

1. זה נכון כשהוא בתדר מסוים.

2. ידע וקירור, ונכונות לבצע אוברקלוק.

3. רצוי מארז נורמלי עם לפחות מאוורר 120 מ"מ מקדימה ו-120 מ"מ מאחורה (270 שקל), ספק נורמלי (260 שקל), קירור למעבד (150-250 שקל), ומאוורר נוסף למארז (שכן הוא מגיע רק עם אחד) (60-80 שקל)

סה"כ כ-740-860 שקל

אבל זה לא נכון לחשב ככה, בגלל שמארז וספק גם ככה תצטרך (ברוב המקרים אפילו יספיק לקחת את המארז עם הספק שמגיע איתו (שזה סביבות 330 שקל).

אבל אני כן הייתי הולך על ספק כוח קצת יותר רציני, רצוי למשל Enermax 350W שעולה סביבות 300 שקל. לא רצוי ספקים בתקן האחרון - ATX v2.x, אלה לא מתאימים לאוברקלוקר עם מעבד אינטל!

כלומר פיזית הם יתאימו

בלי אוברקלוק הם מצוינים לזה

אבל באוברקלוק הם פשוט לא עושים את העבודה

תודה על התשובות אבל עכשיו יש לי עוד שאלות....

ראיתי שבחסרונות רשמת "ידע, קרור ונכונות לבצע" אני לא ממש רואה את זה כחסרונות במיוחד לתמורה....אז לפי מה שאני מסיק אוברקלוקינג

יכול להיות אחלה של דבר למחשב....אני יכול לחסוך באמצעותו כסף בקניית מחשב ועדיין לקבל ביצועים של מחשב ממש חזק....

אז אני בעצם שואל

1...אם אתה ממליץ לי לעשות אוברקלוקינג למחשב חדש שאני קונה? אם אני עושה את זה באופן מתון, נזהר ועושה בדיוק "לפי הספר" הסיכון

שיקרה משהו מאוד קטן?

2....זה נכון שאוברקלוקינג מקצר את חיי המעבד או\ו פוגע בו באיזו שהיא צורה?

פורסם

בשביל אוברקלוק מתון אין בעיה להשתמש ל 805 בכל ספק טוב גם מתקן ATX2.

כל המערכות שלי באוברקלוק מתמיד, וכל מערכת שעוברת מתחת לידיים שלי נכנסת לאוברקלוק מתמיד (כמובן עם קרור וספק מתאים) ועד היום זה לא קיצר אורך חיים של שום דבר. כמובן, שרצוי לא לקחת את המעבד לקצה.

פורסם

שכחתם לציין את עניין המזל.

אפשר להגיד שב-OC למזל יש חלק ניכר מאוד, הייתי אומר יותר מ-50%.

אתה יכול ליפול על סטפינג שבקלות תביא אותו לביצועים של 3800X2 ויותר...או ליפול על סטפינג שלא יעבור את ה- 3.5GHZ ויתן לך ביצועים נחותים ממנו.

בעיקרון ה-805 נחשב למעבד מצוין ל-OC וקשה להאמין שלא תגיע איתו רחוק, אבל תמיד אתה יכול ליפול על סטפינג חלש...

פורסם

אם אני זוכר אז כולם B0. לא צריכה להיות בעיה. הוא גם לא מדבר על 4 גיגה אלא על משהו מתון יותר.

פורסם

אני לא הייתי בוחר בספק ATX2.

פרסקוט שה-TDP שלו זה 95W יצרוך הרבה באוברקלוק.

נניח שמגיעים ל-3.6GHz עם מתח 1.45V

מדובר על 138W שהם 11.5A.

פורסם

בוא נגיד שב-3.7/3.8 המעבד ישתווה ל- 3800X2 .

פורסם

בוא נגיד שב-3.7/3.8 המעבד ישתווה ל- 3800X2 .

נגיד.

אבל מה יקרה כשתעשה ל-3800 אוברקלוק ל-2.6 או 2.7?

ה-P-D יאכל הרבה מאד אבק.

והחום שהדברים האלה מייצרים מטורף לחלוטין...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים