עבור לתוכן

סיגייט שעשה חראקירי

Featured Replies

פורסם

לא יודע אם זה משהו תוכנתי או חומרתי.

בכל מקרה, הפרטישן הראשי שלי, 25 ג'יגה של קודי מקור רבים של תוכנות שעשיתי (וחלק שהיו בפיתוח), שלא לדבר על הווינדוס עצמו, ועוד הרבה מסמכים וכו' וכו' וכו', החליט להתאבד. כשהמחשב עולה אז מופיע מסך כחול של error בntfs.sys (יש את המסך טעינה של הווינדוס).

הפרטישן הוא NTFS, ככה שאני יכול לבדוק אותו רק מתוכנות מיוחדות. בתוכנות האלה זה מראה כאילו הכונן ריק. כמו כן ההתקנה של XP מזהה את הסוג פרטישן (שהוא תיאורטית NTFS) כUNKNOWN ושכל המקום פנוי :-\ .

כפי הנראה הפרטישן השני עובד בינתיים בסדר.

בעבר הווינדוס הראה שגיאה בC:\windows\system32\shfolder.dll אבל (ואולי לא הייתי צריך לעשות את זה כי השגיאה הייתה bad image ) החלפתי את הקובץ בקובץ "תקין" מחבר, ודווקא אז הכל עבד טוב. לפני הקראש הסופי (לאורך זמן, גם לפני ההחלפה של הDLL) היו העלמויות של קבצים. אני לא חושב שזה וירוס, מה גם שאני דואג לעדכן את הנורטון ונוקט בפעולות מנע (התנהגות נכונה אם אתם מבינים למה אני מתכוון).

אני היום ועוד מחר ינסה לשחזר כמה שיותר מהמידע. הצעות/הערות/הארות ורעיונות מה לכל הרוחות קרה פה ולמה הוא החליט להתאבד?

פורסם

הנה כמה נקודות ששווה לבדוק:

- עשית בדיקת משטח לדיסק?

- עשית איזה שהם שיונויים משמעותיים לפני שההתרסקות קרתה?

- הופיעו הודעות שגיאה קודם לכן, למשל של ה-SMART (דרך הביוס או תוכנה מתאימה) או של ה-Event Viewer?

- מה הודעת השגיאה המדוייקת שמופיעה במסך הכחול? אני מדבר על כל תו שמופיע, כולל אלה שבהקס.

- יש לך תמונת מסך של הודעת השגיאה ב-shfolder.dll? אם כן, בוא נראה אותה, אם לא... :nono:

- יש לך אפשרות לאתחל מדיסק אחר כדי לגשת למחיצה הזאת?

אני מקווה בשבילך שהקפדת על גיבויים...

Prog.

פורסם
  • מחבר

הנה כמה נקודות ששווה לבדוק:

1- עשית בדיקת משטח לדיסק?

2- עשית איזה שהם שיונויים משמעותיים לפני שההתרסקות קרתה?

3- הופיעו הודעות שגיאה קודם לכן, למשל של ה-SMART (דרך הביוס או תוכנה מתאימה) או של ה-Event Viewer?

4- מה הודעת השגיאה המדוייקת שמופיעה במסך הכחול? אני מדבר על כל תו שמופיע, כולל אלה שבהקס.

5- יש לך תמונת מסך של הודעת השגיאה ב-shfolder.dll? אם כן, בוא נראה אותה, אם לא... :nono:

6- יש לך אפשרות לאתחל מדיסק אחר כדי לגשת למחיצה הזאת?

7 - אני מקווה בשבילך שהקפדת על גיבויים...

Prog.

1 - מחר

2 - לא חוץ מהDLL

3 - לא חוץ מהDLL

4 - מחר :)

5 - כן אבל נחש איפה היא :P. יש סיכוי טוב שהעלתי אותה לאנשהו, אני אבדוק את זה (עריכה: לא, כנראה שזה היה רק בmy documents, אבל אני זוכר שאם ניסיתי להפעיל תוכנות מסויימות (נתקלתי בזה באאוטלוק ובAUTOPROTECT של נורטון) אז זה היה נותן הודעת שגיאה שהshfolder.dll הוא bad image).

6 - זה NTFS אז ->כן ולא. כן - יש לי, וגם כלים שתומכים בNTFS ככה שאני יכול לבדוק את זה (EADY RECOVERY & ERD COMMANDER). לא - הNTFSPRO לא עובד/שכחתי איך עובדים איתו (זה נתקע לי באמצע).

7 - :self bigtime nono for me:

אני עדיין מלקה את עצמי על זה

פורסם

באיזה הרד דיסק של seagate בדיוק התרחשה התקלה?

פורסם
  • מחבר

ברקודה 4. לא עבר הרבה זמן מאז שקניתי אותו ד"א (חנוכה של תשס"ב).

פורסם
  • מחבר
מה הודעת השגיאה המדוייקת שמופיעה במסך הכחול? אני מדבר על כל תו שמופיע, כולל אלה שבהקס.

אז ככה, יש את כל הבלה בלה הרגיל שווינדוס גילה שגיאה וחייב לכבות את המחשב בשביל למנוע נזק. אז בTechnical Information:

*** STOP: 0x00000024 (0x001902FA,0xF9E60B68,0xF9E60868,0xF98D383D)
*** Ntfs.sys - address F98D383D base at F98C2000, DateStamp 3d6de5c1

פורסם
  • מחבר

דווקא כשניסיתי בפעם הראשונה אתמול עם הEASYRECOVERY הלך בסדר. אבל עכשיו ניסיתי שוב ובכל הפעמים זה יצא לי באמצע מהתוכה לדוס :-\

פורסם

easy cd תוכנה בינונית מינוס... אולי אני יכול לעזור לך בעניין, בדוק את ה-PM שלך.

פורסם

אז ככה, יש את כל הבלה בלה הרגיל שווינדוס גילה שגיאה וחייב לכבות את המחשב בשביל למנוע נזק. אז בTechnical Information:

*** STOP: 0x00000024 (0x001902FA,0xF9E60B68,0xF9E60868,0xF98D383D)

*** Ntfs.sys - address F98D383D base at F98C2000, DateStamp 3d6de5c1

קרא את ההצעות של מיקרוסופט בנושא:

Troubleshooting Stop 0x24 or NTFS_FILE_SYSTEM Error Messages

Stop 0x00000024 or NTFS_FILE_SYSTEM

יש חפיפה מסויימת בין שני העמודים, אבל כדאי שבכל זאת תעבור על שניהם.

Prog.

פורסם
  • מחבר

תודה

רק דבר אחד, מאיפה אני מפעיל CHKDSK? אני מבין שזה מעין scandisk רק מאיפה אני מפעיל את זה?

פורסם

מחלון דוס (Start>>Run>>cmd.exe) או מה-Recovery Console.

Prog.

פורסם
  • מחבר

כהר מצאתי הסברים לזה, תודה בכל זאת. בכל מקרה, אני עכשיו כותב מהמחשב שלי, הטיפול עם הCHKDSK אכן עזר :hat: הללויה הללויה. תודה רבה פרוג! וגם מוושה (על העזרה באייסיקיו)! :-*

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מה נסגר בסוף?

הצלחת לשחזר את מירב החומר?

פורסם

עשה לעצמך טובה כדי להימנע מעוגמת נפש פעם שניה, צרוב :saint:

פורסם

start>run>CHKDSK

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים