עבור לתוכן

מה תציעו? מפרט למשחקים+שרת בייתי (Hi End עם דרישות מיוחדות*) עד 7000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

לקנות מעבד כזה בלי אופציה לאוברקלוק זה ממש שטות

פורסם
  • מחבר

לקנות מעבד כזה בלי אופציה לאוברקלוק זה ממש שטות

כן, זה כמו לקנות פרארי ולנסוע בה רק בתוך השכונה שלך...

יחד עם זאת אני חושב שאעדיף הפעם לפסוח על ה OC. הסבר : עם OC אוכל להשיג ביצועים יותר טובים אבל זה ידרוש ממני להשקיע יותר גם בקירור וגם בתקופה שבה המחשב יהיה פעיל בחשבון החשמל, ואולי גם בעוצמת הדציבלים שתהדהד ברחבי הבית.

אם מנגד אבחר בלוח אם של Intel אסתפק במעבד חזק שאמנם מתוח רק עד ל 95% מקצה יכולתו, אבל שקט וחסכוני בחשמל.

אני עדיין מתבלט בין ה Asus ל Intel כן שהעניין עוד לא הוכרע סופית (יש לנו עוד כמה סיבובים : 1. מחיר 2. תאימות ללינוקס)

עוד הגיגים חבר'ה?

לומר לכם את האמת אני נהנה מהשרשור הזה.

בברכת שבוע טוב,

מקסים.

פורסם

מבחינת צריכת חשמל - היא תעלה, אבל בין 7 ל7.5 שקל ליום זה לא משנה ממש...

ה805 נמצא אולי ב60% מיכולתו... פוטנציאלית הוא איזה 840 שהורידו לו קלוקים וגם בתור 840 הוא היה ב80% מכוחו או משהו כזה.

הASUS יהיה עדיף על האינטל, עולה כמוהו או מעט יותר ותואם ללינוקס כמוהו בדיוק. מבחינת דציבלים, לא תשמע יותר רע ולהפך - עם קרור מקורי יהיה הרבה הרבה הרבה יותר רועש מקירור צד שלישי והוא יהיה הרבה פחות טוב.

פורסם

ההבדל בחשבון החשמל באמת אפסי.

קילוואט חשמל עולה פחות מחצי שקל, וגם אם תעשה לו אוברקלוק אז אולי הוא יצרוך 100 וואט יותר ליום.

באמת החמש אגורות האלה ביום קשה לי להאמין שזה מה שישבור אותך.

שים על המעבד איזה Big Typhoon נחמד וסגור עניין. קירור שקט מאוד.

מלבד זאת, גם אם אתה לא רוצה עכשיו לעשות OC, אולי בעתיד תרצה? אל תסגור את הדלת.

פורסם

לגבי הקטע של הOC בעתיד, אני הייתי בדיוק כמוך ועכשיו אני מצטער על כל דקה שקניתי אינטל בדיוק בגלל זה.

פורסם

בד"כ אני לא מגיב פה בפורומים למרות שאני קורא אותם די הרבה. הפעם פשוט נפלה הודעה על תחום שאני מבין בו ורציתי להעיר כמה הערות.

1. לידיעתי XEN לא מסוגל להריץ WINDOWS כרגע בכלל - אלא רק מערכות UNIX למיניהן כולל LINUX, FREBSD ובעתיד OPEN SOLARIS

2. VMWARE GSX היא מאוד מסובכת לתפעול ומומלצת ע"י VMWARE רק עבור שרתים עם 4 מעבדים ומעלה

3. בכל מקרה - ברגע שמריצים WINDOWS כמערכת הפעלה GUEST באחד הפתרונות הללו קח בחשבון שכנראה לא תוכל להתקין שוב דרייברים מיוחדים עבור הכרטיס מסך בפרט לא תמיכה ב- DIRECT X

4. יש סיבות לעשות SERVER PARTITIONING אבל במקרה שלך אני פשוט לא מבין אותן - אתה תעמיס מאוד מחשב שהוא לא כל כך חזק (ויסלחו לי כל באי הפורום אבל בד"כ משתמשים במחשב עם שני מעבדי דואל קור ו-8 עד 16 ג'יגה זיכרון בשביל וירטואליזציה של 4-6 שרתים) וממילא בעיות האבטחה תמשכנה להישאר על מערכת ההפעלה המארחת.

5. אתה צריך לתקצב לכל הפחות 512 מ"ב פר מכונה וירטואלית וקח בחשבון ששרת צריך להיות זמין כל הזמן ככה שאתה די תעיק על עצמך

בקיצור נשמע כמו פיתרון לא אידיאלי בכלל. שלא לדבר על זה ש- GSX עולה 3,500$ עבור כל CPU ולא התעדכנתי בתמחור פר ליבה.

בתקציב שאתה מדבר עליו עדיף לך ללכת על VMWARE תחת WINDOWS או על הפיתרון של PARALLELS. הגרסה הביתית של שניהם עולה פחות או יותר אותו מחיר ותאפשר לך את כל מה שאתה רוצה.

אפשרות אחרת ולא פחות טובה היא לקנות מחשב זול נוסף ולשים עליו את כל היישומים שאתה מנסה לבודד. ממילא אתה לא צריך את כל היכולות המתקדמות של SERVER VIRTUALIZATION. גם תעיק פחות על המחשב הראשי שלך וגם תוכל לשים שם את כל מה שתרצה.

הדעה שלי בלבד אבל כולם התייחסו פה רק לחומרה ולא לעצם הרעיון.

פורסם

תודה :xyxthumbs: נשמח לראות אותך מגיב יותר :)

פורסם
  • מחבר

בד"כ אני לא מגיב פה בפורומים למרות שאני קורא אותם די הרבה. הפעם פשוט נפלה הודעה על תחום שאני מבין בו ורציתי להעיר כמה הערות.

1. לידיעתי XEN לא מסוגל להריץ WINDOWS כרגע בכלל - אלא רק מערכות UNIX למיניהן כולל LINUX, FREBSD ובעתיד OPEN SOLARIS

2. VMWARE GSX היא מאוד מסובכת לתפעול ומומלצת ע"י VMWARE רק עבור שרתים עם 4 מעבדים ומעלה

3. בכל מקרה - ברגע שמריצים WINDOWS כמערכת הפעלה GUEST באחד הפתרונות הללו קח בחשבון שכנראה לא תוכל להתקין שוב דרייברים מיוחדים עבור הכרטיס מסך בפרט לא תמיכה ב- DIRECT X

4. יש סיבות לעשות SERVER PARTITIONING אבל במקרה שלך אני פשוט לא מבין אותן - אתה תעמיס מאוד מחשב שהוא לא כל כך חזק (ויסלחו לי כל באי הפורום אבל בד"כ משתמשים במחשב עם שני מעבדי דואל קור ו-8 עד 16 ג'יגה זיכרון בשביל וירטואליזציה של 4-6 שרתים) וממילא בעיות האבטחה תמשכנה להישאר על מערכת ההפעלה המארחת.

5. אתה צריך לתקצב לכל הפחות 512 מ"ב פר מכונה וירטואלית וקח בחשבון ששרת צריך להיות זמין כל הזמן ככה שאתה די תעיק על עצמך

בקיצור נשמע כמו פיתרון לא אידיאלי בכלל. שלא לדבר על זה ש- GSX עולה 3,500$ עבור כל CPU ולא התעדכנתי בתמחור פר ליבה.

בתקציב שאתה מדבר עליו עדיף לך ללכת על VMWARE תחת WINDOWS או על הפיתרון של PARALLELS. הגרסה הביתית של שניהם עולה פחות או יותר אותו מחיר ותאפשר לך את כל מה שאתה רוצה.

אפשרות אחרת ולא פחות טובה היא לקנות מחשב זול נוסף ולשים עליו את כל היישומים שאתה מנסה לבודד. ממילא אתה לא צריך את כל היכולות המתקדמות של SERVER VIRTUALIZATION. גם תעיק פחות על המחשב הראשי שלך וגם תוכל לשים שם את כל מה שתרצה.

הדעה שלי בלבד אבל כולם התייחסו פה רק לחומרה ולא לעצם הרעיון.

תודה על התגובה דותן.

. לידיעתי XEN לא מסוגל להריץ WINDOWS כרגע בכלל - אלא רק מערכות UNIX למיניהן כולל LINUX, FREBSD ובעתיד OPEN SOLARIS

לא מדוייק. http://news.com.com/Xen+passes+Windows+milestone/2100-7344_3-5842265.html

ושם מדובר בתמיכה בצורך של XEN בתמיכת חומרה בשביל XP. בדיוק כמו ה VT של אינטל במעבד ה 920 שאני עומד לרכוש.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=173764.0

הרעיון בהתחלה היה בכלל להריץ ESX שאיתה התנסתי בכבר, אבל זה לא יעיל מבחינת ביצועים גרפיים כך שזנחתי את הרעיון.

אחר כך אמרתי "נשתמש ב GSX עם וינדוס כשרת מארח כך יהיה לי גם משחקים ב host וגם שרת וירטואלי מתוכו, אבל גם זה כעת מתגלה כרעיון גרוע - להריץ וינדוס כבסיס למשהו זאת טעות שאני מוכן לעשות רק פעם בחיים (וכבר עשיתי אותה פעמיים...).

מדוע אם אפשר לשאול ?

צודק. המחשב הוא מחשב "בייתי".

סיבות ביקשת? no problemo amigo:

א. מספר סביבות מעבדה שונות זמינות לי במרחק לחיצה על הכפתור השמאלי של העכבר.

ב. אבטחה - שרתי נוטים מטבעם להיות פריצים, כך אני עושה שרת אחד שתפקידו להיות שרת מידע והוא מוקשח עד כדי כך שאפילו אני לא יודע איך להתחבר אליו. ואת כל שאר השרתים אני פשוט מפעיל מחדש בשניה הראשונה שיש חשד לפריצה (מובן שהשינויים מאז ה boot האחרון לא נשמרים... ומובן שהם לא עולים בחזרה לרשת לפני שנבדק נתיב הפריצה וגם מוחלים כל עדכוני האבטחה האחרונים). לא 100% בטוח אבל מספיק לי בשביל שרת בייתי.

ג. סביבת פיתוח המדמה רשת פעילה (לפעמים אפילו אינטרנט עם מספר אתרי root dns ושטויות אחרות.)

ד. בדיקת הפצות (לינוקס) על ימין ועל שמאל בלי צורך לעשות reboot.

ה. אפשרות לקחת מערכת פעילה ולעשות לה snapshot כך שאם משהו מתפקשש תמיד אפשר לחזור אחורה.

ו. הרצת מספר "שרתים" שונים בו זמנית.

ז. כי זה מגניב

ח. כי אני יכול ;)

כפי שכבר ציינתי זה המחשב היחיד שמתוכנן להיות פעיל 24 שעות בבית, כך שבעצם יש פה חיסכון באנרגיה: במקום 4 מחשבים קטנים שיריצו כל אחד emule bt ושאר שטויות יש מחשב אחד שמריץ את הכל וכל שאר התחנות עולות רק כשצריכים אותן.

לא אידיאלי בשבילך - אולי, מבחינתי זה פיתרון מושלם לצרכים שלי.

אתה צודק GSX עולה כסף, והרבה התכוונתי להשתמש ב crack מכיוון שבסך הכל השימוש הוא בייתי וכמובן שלא מסחרי אבל כאן הצדק הוא עימך לחלוטין ומה שעמדתי לעשות הוא לא חוקי ולא מוסרי. כמה טוב שישנה תוכנה חופשית (וחופשי זה הרבה יותר מ"חינם") כמו XEN שמאפשרת לי להשתמש בה כרצוני גם לשימוש פרטי וגם לשימוש מסחרי. זאת הסיבה שאני אתעקש להפעיל את XEN על debian stable כמערכת host ואת שאר הדברים (ווינדוס XP בינהם) כשרתים וירטואליים.

אגב בעניין המשחקים שקומפלו לוינדוס בלבד : למרות ש XEN בתאוריה מאפשרת לוינדוס גישה שקופה לכרטיס המסך (קרי ללא הבדל בביצועים) אני חושב שאשתמש ב cedega בשביל להריץ את כל משחקי הוינדוס על הלינוקס שלי ישירות.

מי אלו PARALLELS ? ובמה שונה הפתרון שלהם אם אפשר לשאול משאר הפתרונות הקיימים ?

נהפוכו, אני עומד לרכוש חומרה חדשה ואני אסחוט לה את המיץ עד כדי כך שהיא תיצטער על היום שהינדסו אותה :pissed: ;D

למה לא להעיק על המחשב? זה כל התפקיד שלו ואני קונה בכוונה מחשב חזק בשביל שהוא יוכל לתפקד כמערכת בסיס טובה לשרת בייתי, האם לדעתך יש טעם לשנות / להוסיף להוריד על מנת לבסס את המערכת בצורה טובה יותר? אם כן בוודאי שאשמח לשמוע.

תודה רבה,

מקסים.

פורסם

ראשית כל אודה שהחכמתי בקשר לאפשרות להרצת WINDOWS. פעם שעברה שבדקתי לא היתה אפשרות שכזו ואני בהחלט שמח לשמוע על הקיום שלה. אכן בדיקה באתר שלהם הראתה שכנראה בדקתי את גירסת ה-OPEN SOURCE בלבד.

זה נחמד שאינטל סוף סוף מכניסה תמיכה בוירטואליזציה בחומרה - מערכות PowerPC יכלו לעשות את זה כבר הרבה זמן ול-IBM יש גם מיני מחשב שמסוגל להריץ 2000 תחנות עבודה וירטואליות במקביל!!!

בקשר לשאלה לגבי כרטיס המסך - על פי הבנתי מערכות מסוג XEN מייצגות הפשטה של מחשב עבור מערכת ההפעלה המתארחת (אבסטרקציה בלעז) ותופסות את כל הפניות הישירות לחומרה. לשם כך מוצגים למערכת ההפעלה המתארחת דיסק וירטואלי וכרטיס מסך וירטואלי שהקריאות אליו מתורגמות לקריאות תחת מערכת ההפעלה המארחת. לכן אני מאמין שלא תוכל להתקין דרייברים שניגשים ישירות לחומרה עבור מערכת ההפעלה המתארחת והצעתי שתשתמש בפיתרון מבוסס WINDOWS ולא LINUX. מאידך גיסא אני לא גיימר וכנראה לא מבין בנושא מספיק.

כמה הארות בקשר לענייני אבטחה. בתצורה מהסוג שאתה הולך לעבוד בה הולך להיות לך מחשב אחד שיהיה מחובר לאינטרנט וכל התחנות הוירטואליות תחלוקנה את חיבור הרשת איתו. הסידור הזה אפשרי באמצעות מתאם רשת וירטואלי שמתקינה תוכנת הוירטואליזציה שבעצם משתמש בזיכרון של המחשב כתווך והופך את המחשב שלך לראוטר מבוסס על ה-CPU והזיכרון של המחשב שלך.

כל השרתים שלך יהיו ברשת פנימית 192.168 או 10. אם אתה מעדיף ואתה תצטרך להשתמש ב-port forwarding על המחשב שלך בשביל שאפשר יהיה להתחבר אלייהם. במובן הזה דווקא המחשב המארח נשאר פגיע יותר מאשר מערכות ההפעלה האורחות שאליהן בסידור פשוט בכלל אי אפשר להגיע. ולכן הטענה הקודמת שלי שאתה לא פותר בעיות אבטחה מיוחדות וגם מעמיס על המחשב שלך כי כל התעבורה שלך לשרתים תצטרך לעבור עיבוד כפול ומשולש ע"י אותו מעבד - פעם בכניסה, פעם בהפנייה לבקר הוירטואלי ופעם במחשב הוירטואלי בעצמו - כלומר הרבה I/O יעמיס לך את המחשב מאוד.

SNAPSHOT של מערכת הפעלה הוא באמת דבר מגניב. אני אשמח לספר לך על השימוש שלקוחות שאני עובד איתם עושים באפשרות הזו - אבל לא פה בת'רד כי זה די יספים אותו. במקרה שלך - אני מניח ש- GHOST פשוט של הכונן או גיבוי של הקובץ של המחשב הוירטואלי אחרי התקנה יספיקו.

שהייתי סטודנט גם אני התעסקתי עם VMWARE (גירסה 0.9 בבטא - :)). היום שאני עסוק בענייני עבודה כבר יש לי הרבה פחות זמן לדברים כאלו מה עוד שאני נתקל בהם חדשות לבקרים.

PARALLELS היא תוכנה חדשה שגם מבצעת וירטואליזציה. תסתכל באתר שלהם http://www.parallels.com , אני חושב שזו טכנולוגיה דומה ל-XEN והביצועים שלה די טובים על פי מה שקראתי.

עצות לגבי המחשב קצת יותר קשה לי לתת. אני לא מעודכן כמו רוב באי הפורום בפרטי הפרטים של ההבדלים בין לוח אם אחד למשנהו. הייתי אומר - זיכרון וכמה שיותר, ואולי לשים דיסקים ב-RAID0 או RAID1 אם אתה מגבה בשביל ביצועים טובים יותר.

אם תרצה עוד פרטים אני אשמח לדבר איתך.

דותן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים