עבור לתוכן

שאלה על דירות

Featured Replies

פורסם

היי, שמתי לב שלכל משפחה אמריקנית סוג ב' יש דירה שלא תבייש את עמידי ישראל, קוטג' עם גראג' ענקי, איך זה? בעוד שבישראל רוב הדירות הם בתוך בניינים בצפיפות מחרידה וכמובן שאין מה להשוות בגודלן לדירות שבאמריקה.

איך את מסבירים את זה? :nixweiss:

פורסם

אל תאמין לכל מה שאתה רואה בסרטים.

פורסם

כי ארה"ב "קצת" אבל "טיפה" יותר עשירה ומפותחת מישראל?

פורסם

לא בכל המקומות בישראל הבתים בצפיפות ממש לא

פורסם

כי ארה"ב "קצת" אבל "טיפה" יותר עשירה ומפותחת מישראל?

מה זה קשור בכלל? בכל זאת כל העושר הזה של ארה"ב לא עוזר לה כשיש המוני עניים בתוכה.

וזה כמו שבסרטים אתם רואים את כל האמריקנים, חטובים ויפים, ובלונדינים. אבל במציאות המצב די שונה - רוב הנוער בארה"ב הוא די שמן. זאת בעיה גדולה שם.

אז:

אל תאמינו לכל מה שאתם רואים בסרטים.

ואתם יכולים לשאול את ג'וני שגולש פה בפורום, הוא גר בארה"ב אם אני לא טועה.

פורסם
  • מחבר

לא קשור לסרטים. זאת עובדה, רוב הבתים שם הם הרבה יותר גדולים מהבתים בישראל והסטנדרט שם שונה מהסטנדרט כאן. ואני שואל איך זה שלכל משפחה סוג ב' יש שם דירה שלא הייתה מביישת את עשירי ישראל. :nixweiss:

פורסם

אתה רואה יותר מידי סרטים וסידרות מארצות הברית

סך הכל ארצות הברית זה 50+ מדינות די גדולות ולכל מדינה יש תאזורים שלה

בעיקרון יש אזורים שהדירות שם גדולות ויש אזורים של קרוונים או בתי עץ

ובתי עץ גם בישראל היו עולים הרבה הרבה פחות מדירה מבטון

עוד מאת תגיד לי שכל החילים בצבא ארצות הברית כל כך טובים ביגלל סידרות כמו ג"אג :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

אתה רואה יותר מידי סרטים וסידרות מארצות הברית

סך הכל ארצות הברית זה 50+ מדינות די גדולות ולכל מדינה יש תאזורים שלה

בעיקרון יש אזורים שהדירות שם גדולות ויש אזורים של קרוונים או בתי עץ

ובתי עץ גם בישראל היו עולים הרבה הרבה פחות מדירה מבטון

עוד מאת תגיד לי שכל החילים בצבא ארצות הברית כל כך טובים ביגלל סידרות כמו ג"אג :kopfpatsch:

ממש לא, הייתי בארה"ב כמה וכמה פעמים ויש לי שם גם קרובי משפחה.

פורסם

כמו שאמרו, תשאל את jhonie (אני מקווה שלא טעיתי) הוא ידע לענות הכי טוב, הרי הוא חי שם.

פורסם

טוב אז יש מספר סיבות :

(א) - חומרי הבנייה זולים בהרבה יותר מבישראל. כאן צריך גם להתחשב שבארצות קרות הבתים בנויים מעץ, חומר זול בהרבה יותר מבטון שאותו גם כן צריך לצקת מתחת לאדמה ואז להתחיל "להרים" את הבית.

(ב) - כפי שרוב האנשים פה יודעים, ישראל היא לא מדינה גדולה [זאת בניגוד לארצות הברית] ולכן האדמות בארץ יקרות יותר שכן בארץ יש חוקים הקשורים לנדלן שמעלים את המחיר וכמו כן, אינם מאפשרים למישהו לקנות אדמה אלא להשכיר אותה מסיבות הקשורות ביהדות. אך בואו לא נכנס לכל זה כי זה לא הכי רלוונטי. העיקר שתבינו את הטופיק - האדמות יקרות ומשום כך, יקר לקנות אדמות גדולות.

(ג) - ישראל מדינה דיי חדשה והתפתחות הנדלן לא הכי "מי יודע מה" כאשר רוב הבתים הם בעצם ישנים ובאותו הזמן גודל לא היה הדבר החשוב ביותר.

(ד) - הכלכלה בארץ אינה מאוד מפותחת ופה נכנס גם כן סעיף ב'.

(ה) - אם כל הבתים יהיו יקרים וגדולים לא רק שלא יהיה מקום בארץ לעוד אנשים אלא שהאנשים שיבואו יהיו מחוסרי בית או יגורו בשכונות עוני בגלל המחירים היקרים של הבתים.

יש עוד מספר סעיפים אך אני מאמין שאלו יספיקו להעביר את המסר העיקרי בקשר למדוע בארצות הברית יש בתים גדולים יותר.

יום טוב.

פורסם

הדירות בארה"ב יותר גדולות כי האמריקנים שמנים לאללה, הם צריכים יותר מקום :smile1:

פורסם

הבעיה היא שבאותו כסף שאתה קונה בישראל דירה 3 חדרים בארצות הברית אפשר לבנות בית + חניה + שטח אדמה .

בדיוק מהסיבות שציינו פה .

למשל אני גר בדירה 7 חדרים (דופלקס) שהמחיר הכולל שלה זה 250 אלף דולר(וזה נחשב עוד זול). במחיר כזה בארצות הברית אפשר לקנות בית עצום. יש לנו קרובי משפחה שהגיעו לארץ לביקור והם הראו לנו תמונות של הבתים שלהם וזה פשוט מדהים איזה בתים יש להם בחצי מהמחיר של הבית שלנו.

בקיצור אין מה לעשות תמיד דופקים את היהודים :silly:

פורסם

לא רק הכסף...ארצות הברית גדולה בשיטחה פי 3000 מישראל ולכן יש מרווח וחופש בנייה עצום.

פורסם

הבעיה היא שבאותו כסף שאתה קונה בישראל דירה 3 חדרים בארצות הברית אפשר לבנות בית + חניה + שטח אדמה .

בדיוק מהסיבות שציינו פה .

למשל אני גר בדירה 7 חדרים (דופלקס) שהמחיר הכולל שלה זה 250 אלף דולר(וזה נחשב עוד זול). במחיר כזה בארצות הברית אפשר לקנות בית עצום. יש לנו קרובי משפחה שהגיעו לארץ לביקור והם הראו לנו תמונות של הבתים שלהם וזה פשוט מדהים איזה בתים יש להם בחצי מהמחיר של הבית שלנו.

בקיצור אין מה לעשות תמיד דופקים את היהודים :silly:

אתה חיי בסרט, הדירות שמה יקרות פי 10 מפה. שכר דירה מעפן בSF או SD יעלה לך מעל ל1000 דולר.

בית פרטי עולה שמה בכלל כמה מיליון דולר, אם תשווה את סאן פרנסיסקו לנתניה למשל בית פרטי יעלה לך שמה מעבר ל3 מיליון דולר, קוטג' בפולג יעלה לך 175 אלף.

פורסם

רק בודק משהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים