עבור לתוכן

סקר: האם כדאי ללכת לחדר כושר?

האם כדאי ללכת לחדר כושר? 854 הצבעות

1. 1. האם כדאי ללכת לחדר כושר?

• כדאי, אבל לא לגילאים 16-18
    • כדאי, לכל הגילאים
    • לא כדאי, זה פוגע בבריאות

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אם תתאמן נכון שום דבר לא מסוכן.

מתחילים בקטן וכל אחד מתקדם בקצב שלו...

אני אישית התאמנתי בחדר כושר ואז הפסקתי בגלל שהגעתי למסקנה שאני מסוגל להתאמן לבד הרבה יותר טוב ומה שחשוב זה להתאמן על כוח ולא על מסת שריר..[כן אני יודע שאפשר לעשות כוח גם במכון... ::)]

פורסם

אני הולך לחדר כושר עם חברים וזה דבר מעולה!

מומלץ לכל אחד מעל לגיל 14

פורסם

ייתכן שאתה צודק..

הוא לא צודק,כולם פה אומרים לך שזה לא עוצר את הגדילה ולא פוגע כלום ורק עוזר אם אתה עושה את האימון נכון וזהיר כמו שהמדריך אומר לך ואתה ממשיך?חלאס אל תפחד,המון ילדים בני 13 ו 14 הולכים לחדר כושר - והנה יש פה כמה אני רואה.

פורסם

אני מציע שתתיעץ עם רופא/מדריך חדר כושר מוסמך

פורסם

אני חושב כמן 3 די גוד

אני אחכה לגיל 16 ואז אתחיל כי אומרים שזה הגיל המומלץ ובגיל 14~15 צריך להתאמן על סיבולת לב ריאה!

פורסם

בן כמה אתה עכשיו?

פורסם

דבר נוסף ששכחתי, זה חשוב שתלכו להיבדק אצל רופא (לא רק שהוא יחתום ע"פ העבר הרפואי שלכם כמו שרוב הרופאים עושים) כי בחדר כושר מאמצים את הגוף הרבה יותר מבשיעור ספורט בבצפר או כל דבר אחר ...

הכי חשוב לדעתי שתבדקו זה:

א.ק.ג

לחץ דם

דופק

ובכלל בעיות תורשתיות שיכולות להיות לכם..

:xyxthumbs:

פורסם

כל חדר כושר נורמלי דורש ממתאמנים לעשות את הבדיקות האלו, עושים את הבדיקה אפילו במקום.

אבל חדרי הכושר כמו מתנסים וכדומה לא עושים את זה.

בדיקה חשובה.

פורסם

אצלנו למשל, מספיק רק טופס חתום מהרופאה..

ומה עושה הרופאה? פותחת את התיק הרפואי במחשב ורואה אם יש עבר רפואי כלשהו ולפי זה מדפיסה אישור.. שום בדיקות :kopfpatsch:

פורסם

כדאי מאוד....אבל תרוץ גם או משהו כזה בשביל לשפר גם את הסיבולת...וכמו שאמרתי...אם אתה לא מרים פי 3 ממשקל הגוף שלך בעמידה בדחיפה כלפי מעלה זה לא יעשה לך כלום

פורסם

תתשתדל בחדר כושר להתמקד על אימון אירובי שרירי בטן ורגליים,המדריך כבר ידע לתת לך את האימון המתאים.

תאמין לי זה יעזור לך בהרבה,הגוף שלך יראה הרבה יותר טוב ויהיה לך יותר כושר.

אגב - כל חדר כושר מבקש אישור חתום אחרי בדיקות שעושים במרפאה כלשהי,לא באים ונרשמים קודם עושים בדיקות כדי לוודאות שאתם בסדר.

ותפסיקו לדאוג,מלא רופאים ומדריכים בחדרי כושר אמרו לי שאפשר להתאמן בגיל 14 בחדר כושר,זה לא פוגע בכלל בצמיחה,להפך זה מפתח יותר תאי שרירים בגוף ועוזר יותר לגוף - חשוב כושר.

גם תתשדלו לעשות אחרי כל אימון בחדר כושר מתיחות - זה חשוב.

מי שזה פוגע לו בגדילה זה אלה שמגזימים עם הרמת משקולות ועושים אותה בעמידה ואלה שמשתמשים במוט ודוחקים אותו על הכתפיים.

אגב - ילדים בני 14 עד 16 שמתאמנים בחדר כושר,לרוב המדריך לא יתן לכם להרים משקולות - אלה לעשות מכשירים אחרים שהם מפתחים ועוזרים בדיוק כמו משקולות.

פורסם

מגיל 16+ אין לך מה לדאוג , לפחות ככה המאמן שלי אמר . ;)

פורסם

מכל גיל אתה יכול להתאמן בחדר כושר. תפסיקו להיות אכולי מיתוסים עד עמקי התחת.

israelbody.org

פורסם

מכל גיל אתה יכול להתאמן בחדר כושר. תפסיקו להיות אכולי מיתוסים עד עמקי התחת.

israelbody.org

נכון,אבל לא לעשות אימון של מבוגר - כמו הרמת משקולות וכו',יש מכשירים שמתאימים לילדים בגיל 12-15.

עכשיו הסתכלתי באתר שהבאת ויש שם מאמר שאם עושים אימון בחדר כושר לילדים מגיל 5-14 אז עלול להיות עצירת גדילה ועצירת גדילת הורמון השריר(או ההפך..) - לא הבנתי ממה זה נגרם אם זה מאימון מותאם לילדים או אימון של מבוגרים.(אני מאמין שהתכוונו אם עושים תוכנית אימון כמו של מבוגרים)

תסתכל באתר,לך למאמרים ואז לאימונים ואז ל "אימון לילדים/נערים".

בכל מקרה - אל דאגו,לא יקרה לכם כלום כל עוד אתם עושים אימון נכון עם מדריך מוסמך.

הנה קטע מתוך תחילת המאמר,אני חושב שהוא התכוון אם עושים אימון של מבוגרים.

"הילד הוא לא "מבוגר קטן" ויש להתחשב במיוחדות שלו, טעות היא להעתיק תוכניות אימון מעולם המבוגרים, אימון ילד אינו אימון מבוגרים מוקטן."

ילד גילאי 14-5

מתבגר - גילאי 18-15

הדעות בקרב מאמנים באימון ילדים הם:

1.עצירת גדילה

2.השריר לא מתפתח (הורמונים)

3.פציעות

4.אפקטיבית יחסית

5.גמישות

טוב,אז אין פה לאף אחד מה לדאוג מי שרוצה להתחיל חדר כושר ומפחד שזה יפגע בגדילה שלו,כי זה לא.

אין לכם מה לדאוג אם יש לכם מדריך מוסמך שיתאים לכם את האימון,בעקרון זה מורכב לנוער מאימון ארובי,מכשירים לפיתוח הגוף - וכפיפות בטן.

פורסם

אני היתי מדריך חדר כושר ולמדתי בוינגט

ועל הרבה מהדברים שאמרתם פה אחד מהמרצים שהיו לי היה אומר בננות

זה התירגום שלו לזיבולים

בעיקרון בישראל יש חוק שאומדים או שביטלו כבר שרק ילדים מגיל 14 יוכלו ליתאמן בחדרי כושר

אבל מבחינה אנטומית אימון נכון בחדר כושר לא מזיק לבן אדם בריא גם בגילים הרבה יותר קטנים

וגם הבננות על מישקולות ביכלל לא נכון

גם ילדים יכולים ליתאמן במישקולות השאלה באיזה מינון מישקל וכו

אני ממליץ לפותח הדיון ולאלה שמעונינים בתחום ליכנס לאתרים רצינים או ליבדוק ספרות מיקצועית בעינין

בפורום הזה יש הרבה "מבינים" שמזבלים שטויות בלי להבין כלום במיבנה התא

באיך הגוף יוצר אנרגיה איזה שינוים יש בעצמות

איך השריר מיתפתח וכו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים