עבור לתוכן

בקשה לייעוץ - מחשב לצורך עבודה בעלות של 3000-3600 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מעוניין לרכוש מחשב, כאמור לעיל בתקציב של 3000 עד 3600 ש"ח. אין צורך במסך (יש לי מסך LCD ללא כניסת DVI). אין צורך במערכת הפעלה (יש לי WINDOWS 2000, ואני אשדרג ל VISTA כאשר ישוחרר).

הדרישות:

1GB זיכרון (מריץ JAVA ו MAPLE שזוללים זיכרון) - כאן יש לי התלבטות האם כדאי להשקיע ב 667 MHZ, או שהתועלת תהיה שולית (האם כדאי 533 או 400?).

מעבד של INTEL (נסיון רע מאד שהיה לי בעבר עם CYRIX). עדיף DUAL CORE, לא ברור לי אם ההפרש במחיר בין 805 ל 820 מצדיק את המחיר - אשמח להסבר.

כרטיס מסך מובנה (נראה לי שעדיף INTEL 945G אבל אני פתוח להצעות).

כרטיס קול מובנה.

מארז שקט מתאים.

צורב DVD של LG (ההתעקשות על LG כי יש לחבר, ואני יודע שהמכשיר הביתי מסתדר עם הצריבות שלו).

דיסק קשיח SATA 2 - נראה לי ש 80 GB מספיקים לי בשלב זה. (למחשב הקודם קניתי 40GB ואחרי 5 שנים רק 30 GB בשימוש).

אין צורך בציוד היקפי שאני מעביר מהמחשב הקודם - מקלדת, עכבר, רמקולים, מדפסת וסורק.

בנפרד מהתקציב, אשמח להמלצה על מודם פקס חיצוני USB (נסיון רע מאד משני המחשבים האחרונים בהם שוב ושוב נאלצתי לעשות INSTALL ו UNINSTALL לדרייברים של כרטיס המודם).

אני מעוניין ברכיבים "איכותיים" (ממותגים) יחסית, מאחר ואני נוהג להחליף מחשב פעם בחמש שנים.

תודה וחג-שמח,

אמיר

פורסם

מעבדי אינטל? כמות

מחיר סה"כ

P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 1

850

850

לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS כמות

מחיר סה"כ

P5LD2-VM Dual Core, 945G, SATA2, DDR2, VGA 1

725

725

זכרונות? DDR II 533 כמות

מחיר סה"כ

1GB Aeneon 2

490

980

דיסקים קשיחים? Hitachi כמות

מחיר סה"כ

Deskstar 80GB Sata II 1

325

325

צורבים? DVD Recorders כמות

מחיר סה"כ

LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (EC) 1

240

240

מארזים? כמות

מחיר סה"כ

HEC Compucase CI-69U6 400W 1

460

460

סה"כ

3580

אפשר להוריד לזיכרון 1 גיגה ולא 2 אבל בעתיד הקרוב יחסית יהיה צריך כבר גיגה מינימום ומערכת ההפעלה החדשה גם צורכת הרבה זיכרון אז למה לא 2 גיגה אם נכנס בתקציב.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

האם לא כדאי להשקיע בזיכרון 667 MHZ?

ושאלה נוספת: האם באמת לצורך שהיצגתי (JAVA, מייפל שרץ בתוך JVM, דואר, אינטרנט ומסמכים) יש צורך ב 2GB זיכרון? כי לא ניסיתי, אבל יש לי הרגשה שהתועלת השולית נמוכה (ושאם כבר אני משקיע כסף בעניין, עדיף אולי לשדרג את המעבד).

לדעתכם אודה.

אמיר

פורסם

אני אומר להישאר עם המעבד אולי לרדת לגיגה בינתיים ולשמור את ה500 שקל האלו לשידרוג שאולי תרצה לעשות בעתיד הקרוב/רחוק.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים