עבור לתוכן

איזה מעבד עדיף?

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי amd athlon xp 2000

אם אני יקנה amd sempron 2800 256L2...יהיה שיפור?

לפי מה שאני יודע ה-sempron הוא גירסה מוחלשת של athlon בגלל ה-L2 הנמוך שלו יחסית...

האם בכל זאת שאני יחליף בינהם אני יראה שיפור ואם כן עד כמה הוא משמעותי?

דרך אגב...רציתי לדעת מה זה palermo ???

• תגובות 33
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא רק מעבד, תצטרך גם לוח. תתחיל לחסוך לבא עלינו לטובה, חבל על הכסף שלך כרגע.

פורסם

הסמפרון 2800 צריך לוח אחר.

אז אם תקנה אותו לבד, לא תרגיש שיפור...

פורסם
  • מחבר

ברור...שאמרתי שאני רוצה לדעת אם הלוח יהווה שיפור התכוונתי שאני גם יקנה לוח אם מתאים...

ובכל זאת לאחר שאני יקנה גם לוח אם וגם את המעבד השיפור יהיה משמעותי?

פורסם

לא כזה שמצדיק לוח חדש.

קניית AMD ATHLOM XP 3000+ אולי תהיה יותר טובה. (אם תחפש ב ZAP, תמצא אחד ב1000 ש"ח)

פורסם

ב1000 ש"ח אפשר לקנות סמפרון 939+לוח NF3/4

פורסם

בדיוק מה שבאתי להגיד :yelclap:

לא שווה ללכת על אתלון XP

פורסם

גם לא שווה ללכת על סמפרון עכשיו(או על AMD בכלל יש יגידו :P)

פורסם

גם לא שווה ללכת על סמפרון עכשיו(או על AMD בכלל יש יגידו :P)

דווקא על סמפרון כן שווה להשקיע.

במיוחד אם יש לך כבר זיכרונות טובים.

פורסם

זה לא רק מעבד, תצטרך גם לוח. תתחיל לחסוך לבא עלינו לטובה, חבל על הכסף שלך כרגע.

הוא לא ציין במפורש שהוא רוצה לקנות סמפרון לסוקט 754. להזכירכם - קיימים (או היו קיימים) מעבדי סמפרון לסוקט A, ואם למעבד כזה הוא התכוון, קיים סיכוי גדול שהוא לא יצטרך להחליף לוח.

בקשר לשאלה הראשונה - לדעתי הוא ירגיש שיפור, מכיוון של AXP2000 גם ככה יש L2 בגודל של 256KB, והסמפרון מהיר יותר, בכל מקרה יהיה שיפור. חוץ מזה, סמפרון 2800 לסוקט A יעבוד ב 333MHz, בעוד שה AXP עובד רק ב 266MHz, כך שיהיה שיפור גם במהירות הזיכרון (בהנחה שהזיכרון הוא לפחות DDR333). כמו כן חלק מה AXP 2000 יוצרו ב 180nm (ליבת palomino), מה שגורם למעבדים האלו להיות חמים יותר, ובעוד שמעבדי סמפרון, שמיוצרים ב 130nm, יותר יעילים וייפלטו פחות חום.

אבל כמו שכבר אמרו - לא משתלם להשקיע בסוקט A, ולדעתי גם לא בסוקט 754. אם כבר משדרגים - ל D805 אם השידרוג דחוף, ואם לא - לחכות למעבדים החדשים של AMD ואינטל.

פורסם

אכן אכן

עם ה805 אתה תרגיש הבדל שמיים וארץ

פורסם

הוא לא ציין במפורש שהוא רוצה לקנות סמפרון לסוקט 754. להזכירכם - קיימים (או היו קיימים) מעבדי סמפרון לסוקט A, ואם למעבד כזה הוא התכוון, קיים סיכוי גדול שהוא לא יצטרך להחליף לוח.

בקשר לשאלה הראשונה - לדעתי הוא ירגיש שיפור, מכיוןן של AXP2000 גם ככה יש L2 בגודל של 256KB, והסמפרון מהיר יותר, כך שבכל מקרה יהיה שיפור. חוץ מזה, סמפרון 2800 לסוקט A יעבוד ב 333MHz, בעוד שה AXP עובד רק ב 266MHz, כך שיהיה שיפור גם במהירות הזיכרון (בהנחה שהזיכרון הוא לפחות DDR333). כמו כן חלק מה AXP 2000 יוצרו ב 180nm (ליבת palomino), מה שגורם למעבדים האלו להיות חמים יותר, ובעוד שמעבדי סמפרון, שמיוצרים ב 130nm, יותר יעילים וייפלטו פחות חום.

אבל כמו שכבר אמרו - לא משתלם להשקיע בסוקט A, ולדעתי גם לא בסוקט 754. אם כבר משדרגים - ל D805 אם השידרוג דחוף, ואם לא - לחכות למעבדים החדשים של AMD ואינטל.

ב-ד-י-ו-ק

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי אבל מעבדי intel פחות טובים ממעבדי amd בל מה שקשור למשחקים...זה לא נכון?

פורסם

לפי מה שהבנתי אבל מעבדי intel פחות טובים ממעבדי amd בל מה שקשור למשחקים...זה לא נכון?

נכון בגלל הבקר זיכרון המובנה שלו, כמו-כן ארכיטקטורה 64 ביט מלאה.

הינה זה קצת יעזור לך להתרשם:

http://www.tomshardware.com/2005/11/21/the_mother_of_all_cpu_charts_2005/page29.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים