עבור לתוכן

ENERMAX EG301P-VE 300W - רשמיי מהספק המדהים הזה!

Featured Replies

פורסם

היום קיבלתי כמתנה מארה"ב את הספק ENERMAX EG301P-VE 300W והנה כמה מהחויות המצמררות והמדהימות שעברתי איתו:

הספק עצמו הוא ספק 300W עם שני מאוררים מובנים ובעל Fan Speed Monitorung Function (שליטה על המהירות של המאוררים) אשר עלה 49$ לא כולל משלוח.

היום בסופה של מלאכת הרכבת הספק במארז, בדיוק כאשר סיימתי להרכיב אותו ולחבר ללוח ולשאר ההתקנים הכנסתי את הכבל של המתח ו...

שמעתי פיצוץ נחמד מהספק אשר הקפיץ את הפקק בבית וכמעט הוריד לי את הלב לכפות הרגליים. המחשבה הראשונה שעלתה לי היא שהמתח מוגדר ל 110V ולא 230V (המתח התקני בארה"ב), ישר בדקתי והתברר שאכן הדבר כך! העולם החויר מול עיני! חשבתי שאיבדתי אותו לבטח, העברתי את הספק ל 230V. אח"כ פתחתי אותו כדי לבדוק אם הפיוז נשרף אך הוא היה תקין. אז סגרתי אותו והחלטתי שאני אנסה להדליק אותו ולראות אם הוא עובד (למרות שלא תליתי הרבה תקוות).

בדיוק כשחיברתי את הכבל חשמל שוב שמעתי פיצוץ אך הפעם הפקק בבית לא קפץ, ומכיון שהייתי כבר כל כך מבואס ואדיש אז החלטתי לנסות להדליק את המחשב והפלא הוא נדלק! הספק עבד!

מסתבר שלספק יש הגנה מיוחדת נגד זרמים ומתחים והוא מתכבה אוטומאטי כאשר יש תקלה, הנה תקציר מה MANUAL:

*Protection:

The power supply itself is designed with over load, over voltage and short cicuit protection described as below:

a. When the total O/P load exeeds 105% to 160% of the max. outputcurrent, the power supply shall be latched into the state of shutdown.

b. When any set of DC output is in short circuit, power supply shall be latched into the state of shutdown in order to protect the circuit from being damaged.

c. The power supply privide latch mode for over voltage protection defined as below:

DC output Min Max Unit

5VDC 5.6 6.9 Volts+

3.3VDC 3.65 4.5 Volts+

5Vsb 5.6 6.9 Volts+

כשהרצתי תוכנה לבדיקת הזרם פשוט נדהמתי! בעוד שבספק הג'נריק הרגיל שלי המתח קפץ בלי הרף בספק הזה המתח היה יציב בטרוף - הרצתי PRIME 95 לכמות נכבדת של זמן, והמתח אפילו לא מצמץ!

בנוסף לספק יש חיבור ללוח האם אשר מנטר את מהירות המאוררים. אגב מהירות המאוררים ניתנת לשינוי בין 1500RPM - 3000RPM.

ספק פשוט מדהים!

תמונה:

17-103-433-01.JPG

17-103-433-02.JPG

פורסם

תתחדש על הספק והכטיס מסך החדשים-באמת ספק מצויין

עמית,שמתעצבן שקנה אנטק מגעיל

פורסם

מה יש פה לאנשים נגד אנטק? יש לי את ה 430 שלהם והוא יציב כסלע.

פורסם

כנ"ל, אנטק עדיפים אמנרמקס, לא יעזור.

פורסם

ידוע שספקי כוח ממותגים מתאפיינים באספקת מתחים יציבים, לא צריך להעניק מדליה על זה. פשוט לקרוע קצת יותר את הכיס.

פורסם

בבקשה אל תהפכו את זה לת'רד ספאם!

לא אמרתי כלום נגד אנטק, אולי גם הם טובים אבל אני יודע שבהחלט ב ENERMAX יודעים לחשוב. יש להם את ההגנות הכי פשוטות והכי גאוניות... הרי אם הייתי מחבר את המחשב לחשמל עם ספק ג'נריק במתח של 110W לא רק הספק היה נשרף אלא גם השילוש הקדוש ואלוהים יודע מה עוד... :P

פורסם

לא אמרתי כלום נגד אנטק, אולי גם הם טובים אבל אני יודע שבהחלט ב ENERMAX יודעים לחשוב. יש להם את ההגנות הכי פשוטות והכי גאוניות... הרי אם הייתי מחבר את המחשב לחשמל עם ספק ג'נריק במתח של 110W לא רק הספק היה נשרף אלא גם השילוש הקדוש ואלוהים יודע מה עוד... :P

באנרמקס 350 וואט נישרף פיוז, ואז צריך או לשלוח אותו לתיקון (סיפור רציני), או להדיג פיוז כזה ולהתקין אותו לבד (קלי קלות).

פורסם

באנרמקס 350 וואט נישרף פיוז, ואז צריך או לשלוח אותו לתיקון (סיפור רציני), או להדיג פיוז כזה ולהתקין אותו לבד (קלי קלות).

מה שקרה לי :), הודות לעדי תוך זמן קצר ביותר הוא השיג לי את הפיוז שהייתי צריך והחלפנו והכל ועבד מעולה

פורסם

יש תוכנה שבודקת זרם ?

או שאתה מתבלבל ומתכוון למתח שמסומן בעזרת היחידות [v]- וולט.

יחידות של מתח ביתי הוא גם וולט.

פורסם

כן נכון אתה צודק, התכוונתי למתח - בעצם בפעם הראשונה כתבתי מתח ושיניתי את זה לזרם... Silly Me... ;)

פורסם

זרם מסמנים ב A (אמפר), W זה וואט (הספק) ;)

פורסם

לא יותר זול לחסוך 50$, לקנות ספק או מארז פשוט ולקרוא את המניואל (RTFM) לפני שמדליקים את המחשב?

פורסם

לא יותר זול לחסוך 50$, לקנות ספק או מארז פשוט ולקרוא את המניואל (RTFM) לפני שמדליקים את המחשב?

:lol:

לא!

תעשה קצת חיפוש כדי לקבל מושג למה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים