עבור לתוכן

ועם אלה צריך לחיות "בשלום"...

Featured Replies

פורסם

מה הקשר? זאת סמנטיקה שאתה מנצל לטובתך בצורה הכי דבילית שיכולה להיות.

אתה טוען שיהודים מרוקאים הם ערבים ? כי הם כן, בתיאוריה. ואוו. לך למרוקאי ותקרא לו ערבי אם יש לך אומץ (על משקל "לך לדרוזי/בדואי").

זה לא קשור לסמנטיקה

זה קשור לדמוגרפיה

בדואים הם ערבים

בדיוק כמו שרוב המרוקאים ערבים (ולא, לא התכוונתי יהודים/מיעוטים שבמרוקו)

ובדיוק כמו שרוב האיראנים הם לא ערבים אלא פרסים

ומה זה קשור לאומץ ללכת ולקרוא לו ערבי?

Bedouin (bĕd'ūĭn) [Arab.,=desert dwellers], primarily nomad Arab peoples of the Middle East

http://www.answers.com/main/ntquery?s=Bedouin&gwp=13

Persian 51%, Azeri 24%, Gilaki and Mazandarani 8%, Kurd 7%, Arab 3%, Lur 2%, Baloch 2%, Turkmen 2%, other 1%

http://www.answers.com/main/ntquery?s=iran&gwp=13

Arab-Berber 99.1%, other 0.7%, Jewish 0.2%

http://www.answers.com/main/ntquery?method=4&dsid=2222&dekey=Morocco&curtab=2222_1&linktext=Morocco

כל הערכים תחת Ethnic groups

• תגובות 55
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לנושא, הערבים בלוד הם לא בדואים

פורסם

זה לא קשור לסמנטיקה

זה קשור לדמוגרפיה

בדואים הם ערבים

בדיוק כמו שרוב המרוקאים ערבים (ולא, לא התכוונתי יהודים/מיעוטים שבמרוקו)

ובדיוק כמו שרוב האיראנים הם לא ערבים אלא פרסים

ומה זה קשור לאומץ ללכת ולקרוא לו ערבי?

זה בדיוק מה שאני שאלתי.

פורסם
  • מחבר

ד"א אנחנו לא יכולים לעשות איתם שלום כי הם אזרחים אז הכתורת בכלל לא תקינה :screwy:

תקרא אותה שוב :kopfpatsch:

גושה, החברה החרדית היא חברה סגורה וקיצונית, ובמצבים כאלה מתפתחת הרבה בעיות נפשיות. וגם הם מיעוט בקרב היהודים...

הערבים, כעם וככלל הם פשוט חרא של "אנשים", ואת זה אני אומר מניסיון.

נכון, יש כמה שהם נראים בסדר, אבל אם תדבר איתם ותכיר אותם טוב יותר אתה תגלה שהם בדיוק כמו השאר. אז אולי לא כולם הורגים למען כבוד המשפחה ומתגאים בזה, אבל ההתנהגות שלהם פשוט רחוקה מלהיות "בסדר" בקנה מידה של העולם המערבי. וזה כולל בעיקר את היחס לחוק! (אף מגזר לא מצפצף כל כך על החוק כמו המגזר הערבי. וזה מנתונים אמיתיים)

XTPE, כמה דרוזים אתה מכיר? וכמה ערבים?

לנושא' date=' הערבים בלוד הם לא בדואים

[/quote']

ושמעתי מספיק סיפורים עליהם משותף שגר שם :P

פורסם

XTPE, כמה דרוזים אתה מכיר? וכמה ערבים?

אלוהים,שוב אותו שאלה הטיפשית והלא חכמה?מה זה משנה כמה ערבים/דרוזים אני מכיר?בוא תסביר לי.

זאת השאלה היחידה שיש לך להשיב לי?והלא חכמה. :s07:

פורסם
אבל ההתנהגות שלהם פשוט רחוקה מלהיות "בסדר" בקנה מידה של העולם המערבי. וזה כולל בעיקר את היחס לחוק! (אף מגזר לא מצפצף כל כך על החוק כמו המגזר הערבי. וזה מנתונים אמיתיים)

חרדים ::)

או שלח איזה ישראלי מהרחוב לסינגפור יוצא עם חוב של כמה אלפי $

ד"א לא אמרתי שהערבים הם בסדר אבל לא רק הם בעייתים! וד"א אני לא מכללי את כולם בכל קבוצה יש אתה הפרטים שלה

פורסם
  • מחבר

אלוהים,שוב אותו שאלה הטיפשית והלא חכמה?מה זה משנה כמה ערבים/דרוזים אני מכיר?בוא תסביר לי.

זאת השאלה היחידה שיש לך להשיב לי?והלא חכמה. :s07:

מזה אני מבין שאתה לא מכיר כאלה בכלל.

אז למה אתה חושב שדרוזים לא :screwy: ואתה יכול לשים לי :s07: אחרי שאני כותב את זה?

אני מכיר יותר מ10 דרוזים ממקומות שונים, הם כולם באמת אחלה חברה, רק קצת :screwy:. על סמך מה אתה פוסל את זה? :bash:

אני מכיר יותר מ20 ערבים, והם כולם חארות, אז על סמך מה אתה פוסל את זה שהם לא? ושההכללה שלי לא נכונה? טלוויזיה?

פורסם

מזה אני מבין שאתה לא מכיר כאלה בכלל.

אז למה אתה חושב שדרוזים לא :screwy: ואתה יכול לשים לי :s07: אחרי שאני כותב את זה?

אני מכיר יותר מ10 דרוזים ממקומות שונים, הם כולם באמת אחלה חברה, רק קצת :screwy:. על סמך מה אתה פוסל את זה? :bash:

אני מכיר יותר מ20 ערבים, והם כולם חארות, אז על סמך מה אתה פוסל את זה שהם לא? ושההכללה שלי לא נכונה? טלוויזיה?

כן,הכללה שלך ממש לא נכונה - 20 ערבים ? על פי זה אתה שופט אותם ככה?ככה אתה מכליל? - שוב הכללה שלך לא נכונה וקבל :s07:

אני מכיר דרוזים,ואני מכיר גם ערבים,יש לי 2 חברים ערבים שהם חברים שלי מילדות,ותאמין לי הדעות שלהם בכלל לא מתקרבות למה שאתה אומר,הם בכלל לא גזענים וכך גם ההורים שלהם - הם מתורבתים,עובדים,ומשרתים בצבא.

חחח ואני פוסל את זה ועוד איך,כי 20 ערבים לא קרובים אפילו להכללה. :bash:

אז מה?אני מכיר 20 ישראלים יהודים שהם חארות,אז עכשיו אני אמור להכליל שכולם ככה?

תעשה לי טובה,רואים שאתה לא מבין.

ועל זה נאמר - גזען. ואתה אפילו לא פסלת את זה שאתה גזען.

וכן! גזען מדבר ככה.

פורסם

נכון 20 אנשים זה לא נתון בכלל

פורסם

בואו אני אספר לכם איזה ערבים אני מכיר.

אבא שלי במשך 7 שנים (עד שנה שעברה) עבד כמהנדס בחברת בנייה באילת המנוהלת כולה ע"י ערבים ישראליים, משפחת נופי. הסבא של המשפחה הגיע לאילת עם טרקטור בתחילת שנות ה-50 ועכשיו הם חברת הבנייה הגדולה בעיר ואחת המשפחות העשירות בעיר אם לא הכי עשירה. הם אנשים נהדרים אחד-אחד, אינטלגנטים, מערביים, הילדים שלהם לומדים בבתי ספר יהודיים. הם אנשים מאוד אדיבים, מאוד חביבים. הם מוציאים כל שנה את כל החברה לטיול. שנה שעברה זה היה בסיני, לפני שנתיים זה היה בירדן (עקבה ופטרה) והצטרפתי להורים שלי ונסעתי איתם. שם יצא לי להכיר ערבים רבים והם אנשים נהדרים, מארחים נפלאים, גם אלו הישראלים שאיתם יצאתי לטיול וגם אלו המקומיים, הירדנים.

על סמך האנשים האלו לומר שכל ערביי ישראל וכל ערביי העולם אנשים נהדרים? אני לא יכול לעשות דבר כזה כי אני יודע שגם יש קבוצות קיצוניות, אבל אפשר להבין בוודאות שהרוב הם אנשים טובים ולא רוצחים בדם קר, כפי שרבים מהם נראים בדמיונו של הישראלי הממוצע.

פורסם

בואו אני אספר לכם איזה ערבים אני מכיר.

אבא שלי במשך 7 שנים (עד שנה שעברה) עבד כמהנדס בחברת בנייה באילת המנוהלת כולה ע"י ערבים ישראליים, משפחת נופי. הסבא של המשפחה הגיע לאילת עם טרקטור בתחילת שנות ה-50 ועכשיו הם חברת הבנייה הגדולה בעיר ואחת המשפחות העשירות בעיר אם לא הכי עשירה. הם אנשים נהדרים אחד-אחד, אינטלגנטים, מערביים, הילדים שלהם לומדים בבתי ספר יהודיים. הם אנשים מאוד אדיבים, מאוד חביבים. הם מוציאים כל שנה את כל החברה לטיול. שנה שעברה זה היה בסיני, לפני שנתיים זה היה בירדן (עקבה ופטרה) והצטרפתי להורים שלי ונסעתי איתם. שם יצא לי להכיר ערבים רבים והם אנשים נהדרים, מארחים נפלאים, גם אלו הישראלים שאיתם יצאתי לטיול וגם אלו המקומיים, הירדנים.

על סמך האנשים האלו לומר שכל ערביי ישראל וכל ערביי העולם אנשים נהדרים? אני לא יכול לעשות דבר כזה כי אני יודע שגם יש קבוצות קיצוניות, אבל אפשר להבין בוודאות שהרוב הם אנשים טובים ולא רוצחים בדם קר, כפי שרבים מהם נראים בדמיונו של הישראלי הממוצע.

בדיוק.

אבל יש פה כמה אנשים שעושים הכללות,ואטומים כמו לא יודע מה.

פורסם
  • מחבר

הירדנים גם לא ערבים (אומנם רוב האנשים בירדן הם פליטים פלסטינאים, אבל הם חיים במחנות פליטים צפונה לפטרה...).

ואני לא דיברתי על הכרה מהתארחות אצלם, או הכרות של יומיים בחופשה. אני מדברעל הכרות של כמה חודשים.

ולגבי המליונרים, אז הם פשוט מבודדים יחסית, תשהה יום בכפר ערבי ותבין על מה אני מדבר...

פורסם

אתה מתכוון לירדנים ה"האשמים"?

פורסם

הירדנים גם לא ערבים (אומנם רוב האנשים בירדן הם פליטים פלסטינאים, אבל הם חיים במחנות פליטים צפונה לפטרה...).

ואני לא דיברתי על הכרה מהתארחות אצלם, או הכרות של יומיים בחופשה. אני מדברעל הכרות של כמה חודשים.

ולגבי המליונרים, אז הם פשוט מבודדים יחסית, תשהה יום בכפר ערבי ותבין על מה אני מדבר...

תוכיח :smile1:

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לירדנים ה"האשמים"?

כן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים