עבור לתוכן

מי עדיפה ה fuji s5600 או ה minolta z6?

Featured Replies

פורסם

אם יש סיכוי סביר שתקנה למינולטה פלאש חיצוני ב-1300 ש"ח וצפונה אז לך עליה, אם אין סיכוי כזה אז הפוג'י היא בחירה טובה יותר (למרות עדשת ה-38mm הדי מבעסת שלה).

ולשאלה המתבקשת, בשביל מה אתה צריך אולטרה-זום? ???

פורסם
  • מחבר

בגלל שיש לי מצלמת p&s עם 35MM כבר יותר משלוש שנים והדברים שהכי חסרים לי בה זה זום ארוך ,אסא ארוך וצמצמם מהיר או איטי ככל רצוני... זה דברים שגרמו לי להחסיר שוטים רבים ולמורת רוח גדולה, לכן למרות המלצתכם הצודקת שהמשתמש הנפוץ זקוק לעדשה רחבה ככל האפשר ולא דווקא לזום המושך כל כך בפרסומת אני רואה לנכון את הצורך באולטרא זום.. כמובן שה s9000 היא שילוב נהדר של שניהם אבל היא גם שילוב נהדר של מחיר כפול וגודל כפול גם כן... ככל שהמצלמה גדולה יותר כך סביר להניח שתישע אותה לפחות מקומות ותחסיר יותר תצלומים. התצלומים הטובים ביותר נראים לעיניך במקרה... ולכן עדיפה בעיני מצלמה שבאמצע... מספיק אופציות ידניות למשחק אבל לא המשקל והמחיר של מצלמה מקצועית למדי כמו ה S9000.

נ.ב. בקצרה תצלומי חיות בעיקר או תצלומים שבהם אני דווקא רוצה לבודד את הנושא מהסביבה.

פורסם

אממ... בחירה קשה!

היתרון של המינולטה 6 מגה-פיקסל לעומת 5 בפוג'י,

היתרון של פוג'י על מינולטה האפשרות לצלם בפורמט RAW.

אם איכות תמונה חשובה לך אז הבחירה היא פוג'י, היכולת לצלם בפורמט RAW,

מפצה על החמש מגה-פיקסל, כי אם אתה יודע לעבוד עם RAW אז תוכל להגיע לאיכות טובה יותר מאשר במינולטה.

אם אין לך עניין ב-RAW, אז לך על המינולטה.

פורסם

ולכן עדיפה בעיני מצלמה שבאמצע... מספיק אופציות ידניות למשחק אבל לא המשקל והמחיר של מצלמה מקצועית למדי כמו ה S9000.

לפי התיאור שלך, ה-S5600 תתאים למה שאתה מחפש.

היתרון של המינולטה 6 מגה-פיקסל לעומת 5 בפוג'י,

באופן מעשי היתרון הזה לא בא לידי ביטוי. הרזולוציה המעשית של הפוג'י היא 1597x1650 ושל הפוג'י 1607x1639. ראה בדיקות מעבדה באתר digitalcamerainfo.com.

היתרון של פוג'י על מינולטה האפשרות לצלם בפורמט RAW.

זה אכן יתרון, אבל הוא לא היתרון היחידי והוא בעייתי במידה לא מבוטלת. לאחר כל צילום קובץ RAW יש בפוג'י דיליי ארוך של כ-6 שניות.

אם אין לך עניין ב-RAW, אז לך על המינולטה.

למינולטה יש כמה חסרונות משמעותיים על פני הפוג'י שהופכים אותה לקנייה פחות אטרקטיבית:

1. אין לה ISO גבוה. אמנם יש לה מייצב, אבל הוא לא יכול לפצות על תנועה בנושא, רק על רעידות היד.

2. מינולטה הפסיקה לייצר מצלמות ולכן איכות השירות שלה היא בגדר תעלומה. לי יש כרגע מצלמת מינולטה 7D (רפלקס) בתיקון בגרמניה, וממש לא ברור לי אם היא תחזור מתוקנת.

3. הרזולוציה של מצב הווידאו שלה נמוכה (320x240).

הצידוק היחידי שאני מוצא לקניה של המינולטה היא התושבת לפלאש חיצוני. מי שמוכן להשקיע בפלאש כזה יוכל לקבל איתה תוצאות נהדרות בתנאי חדר חשוכים. מי שלא, ייהנה לדעתי יותר מהפוג'י.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי את הפוג'י איכות מעולה בכל צילום.. קצת בעייתיות בפוקוס בתנאי חשכה באוטו

אבל גם זה רק בצילומי מאקרו...

שליטה מעולה

תוצאות מהממות

פורסם

תתחדש! :xyxthumbs:

פורסם

הערה קטנה: מינולטה לא הפסיקו לייצר מצלמות!!!!!!!!!

הם הפסיקו לייצר אותם תחת השם מינולטה . אלא עכשיו הם מייצרים אותם בשביל סוני

פורסם

אם ברשותך מצלמה של מינולטה, אתה לא תקבל אחריות של סוני בכל אופן :nixweiss:

פורסם

מינולטה *כן* הפסיקו לייצר מצלמות. הם ייצרו (זמן עתיד) את דגמי ה-DSLR הבאים של סוני, אבל יש עוד כמה חודשים טובים עד שזה יקרה.

לגבי אחריות, שתי החברות הכריזו במשותף שהאחריות על המצלמות הישנות תמומש ע"י סוני, ולכן (תאורתית) אין למי שקונה מצלמות של מינולטה סיבה לדאוג. איך זה יתבצע בשטח זאת שאלה אחרת, אבל נראה שלפחות בארץ דלתה-פילם מתכוונים להמשיך לכבד את האחריות. כנראה שיש להם הסכם עם חברת ישפאר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים