עבור לתוכן

מפרט מחשב לאינטרנט ואופיס ב-1,100 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

לחבר שלי יש מחשב ישן (כנראה פנטיום 2) עם 64MB זיכרון פנימי, דיסק קשיח 20GB ו-DVD קומבו.

הוא רוצה לשדרג את המחשב כדי שהוא יעבוד יותר מהר בגלישה באינטרנט, באימיול ובעבודה בתוכנות אופיס (יש לו חלונות 98), והוא צריך גם דיסק קשיח יותר גדול.

הוא מוכן להשקיע בשדרוג 1,000 ש"ח (מקסימום 1,100 ש"ח). במידה וזה לא אפשרי, אז הוא יחכה עם השדרוג עד שיהיה לו יותר כסף.

בעיקרון, הוא רוצה מעבד יותר חזק (לא למשחקים), 512MB זיכרון פנימי, דיסק קשיח 120GB וכרטיס רשת שמן הסתם מגיע מובנה על לוח-אם חדש. צורב DVD הוא לא צריך, וגם לא מסך, מקלדת ועכבר.

לגבי מארז וספק כוח, אני מניח שהוא יסתפק במה שיש לו, אלא אם כן אפשר להכניס בתקציב משהו נחמד.

תודה.

פורסם

LOL

יש לי 10 שקל. אני רוצה מאזדה 6.

המעבד-לוח אם-זכרון הכי מעאפנים זה בערך כל התקציב שלו ועוד קצת.

זה בלי מארז וספק סבירים (עוד 250), ובלי דיסק קשיח (עוד 450).

תבקש ממשרד הבטחון, הם ממנים התנחלויות על חשבוני בלי שביקשתי, אולי הם יממנו לחבר שלך מחשב.

פורסם
  • מחבר

אמרתי לו ש-1,000 ש"ח זה קצת מדי בשביל משהו סביר, אז הוא אמר שהוא יכול להוסיף עכשיו אולי עוד 100 ש"ח.

אי-אפשר לארגן משהו ממש ממש פשוט (לא למשחקים) בתקציב הזה?

במידה והדבר לא אפשרי, אז מה התקציב הכי נמוך שצריך להקצות עבור מחשב פשוט לאינטרנט ואופיס בלבד (לפי הרכיבים שציינתי), ומה המפרט שלו?

פורסם

№ Code Product Price Quant. Summ

0 8196 Albatron KM51G-754 SATA2 + VGA Socket 754 Motherboard 409.00 ¤ 1 409 ¤

1 7448 AMD Sempron 64 Bit 2600+ Socket 754 Box CPU 476.00 ¤ 1 476 ¤

2 7224 Foxconn 3TL2-560 Silver/Black USB Front True Power 300W FSP Case 199.00 ¤ 1 199 ¤

3 1109 Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory 290.00 ¤ 1 290 ¤

4 6963 Western Digital 120GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 459.00 ¤ 1 459 ¤

1833 ¤

חבר שלך רוצה מחשב חדש, לא שדרוג.

כמובן שהספק והמארז לא חובה, אבל אין לי מושג מה יש לו ואני לא יודע מה עייפות החומר של הציוד, והייתי מאוד ממליץ על מארז וספק חדשים לתמוך בחומרה החדשה.

בקיצור, צר לי.

LOL משחקים, איזה סרט.

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרט!

1,833 זה המפרט הכי זול שאפשר לארגן?

לגבי הזיכרון הפנימי, ה-512MB הם בסטיק אחד או ב-Dual (רצוי שני סטיקים)?

בנוגע לדיסק הקשיח, IDE לא יותר זול מ-SATA?

אהה... והלוח-אם של אלבטרון כולל כרטיס מסך מובנה, כרטיס קול מובנה וכרטיס רשת מובנה?

אני לא ממש אוהב לוחות-אם עם מעבד מובנה. אבל, לוח-אם עם מעבד מובנה, כרטיס מסך מובנה, כרטיס קול מובנה וכרטיס רשת מובנה יכנס אולי בתקציב?

פורסם

IDE עולה 9 שקל פחות מSATA.

ה512 זה סטיק אחד. זה עדיף על שני סטיקים. לדואל אין משמעות. אם הוא ירצה להריץ ויסטה, הוא יצטרך יותר מ512 ואז הוא לא יוכל אם יהיו לו שני סטיקים.

לגבי הלוח של אלבטרון - נכון, הוא כולל הכל והוא לוח מעולה.

אם הוא רוצה לקנות זבל סיני עם מעבד מולחם, שיבושם לו. אני לא נותן את ברכתי לאנשים שקונים זבל.

כן 1833 זה הכי זול שאפשר. אפשר לרדת בהארדיסק ל80GB, וזה יחסוך 130 שקל, אבל אי אפשר לחסוך בשום רכיב אחר.

יותר זול מזה זה רק יד שניה.

פורסם
  • מחבר

טוב, אמרתי לו שאני לא מבטיח לו שום דבר בתקציב הזה (אמרתי לו שישריין לפחות 2,000 ש"ח).

אין לו כרגע אפשרות להוציא 1,800 ש"ח על מחשב, אבל אולי בעוד חודש.

באמת לא עדיף דואל על סטיק אחד? ללוח-אם יש רק שני סלוטים של זיכרון?

אם עד עכשיו הוא הסתדר עם Windows 98, אז לא נראה לי שהוא ירוץ להתקין Vista.

דיסק קשיח של WD זול משמעותית מדיסקים קשיחים של חברות אחרות? הוא רוצה זול, אבל קשה לי להמליץ לו על WD.

יש לו דיסק קשיח אחד של 20GB שמלא עד אפס מקום, ולא נראה לי שכדאי לחבר אותו למחשב.

דרך אגב, מאיזו חנות המפרט?

פורסם

בתקציב הזה עדיף לו לחפש מחשב יד שניה.

זיכרון תמיד אפשר להוסיף.

http://hwzone.co.il/tradezone/index.php

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה!

מצאתי שם כמה מחשבים שנכנסים בתקציב שלו, ומתאימים לצרכיו.

אני אציע לו את האפשרות הזאת.

אם הוא לא ירצה יד שניה, אז לפחות הוא ידע כמה כסף הוא צריך לחסוך.

פורסם

על הלוח יש כמדומני 4 סלוטים של זכרון. כמו כל לוח NFORCE 4, הוא יודע לקרוא או רק סטיק אחד, או זוג, או שני זוגות. כלומר - אם יש לו זוג זכרונות בדואל (שזה 3% לביצועים במקסימום שהוא גם ככה לא צריך), והוא רוצה להוסיף זכרון, הוא לא יכול 3 סטיקים, אלא רק ארבעה, וכך הוא תופס את שני הזוגות הנוספים. AMD לא יודעים לאכול יותר מזוג זכרונות, כך ש4 סטיקים גם גוררים נפילה במהירות הזכרונות. אז בקיצור - עדיף סטיק בודד של 512MB.

עצם העובדה שהוא משתמש ב98 ולא בXP מטמטמת אותי. אני לא מסוגל להבין איך אפשר לסבול את המערכת ההיא, היא התרסקה כל 24 שעות, היא לא ידעה לקבל יותר מ128MB זכרון, היא הייתה נוראית.

WD חברה מצויינת. בעצם, כל החברות אותו דבר. בין אם הוא יקנה MAXTOR או סמסונג או היטאצ'י או סיגייט, זה לא משנה לאורך חיי הדיסק. והם כולם עולים אותו דבר. 450-460 שקל ל120GB, של איזה חברה שלא תקנה, באיזה חיבור שלא תקנה.

המפרט מLOGICPC.CO.IL

עריכה: ללוח יש רק שני סלוטים לזכרון. מה שאמרתי לא משתנה לאיזה לוח שלא יקנה שיתאים למפרט, אבל תופס משנה תוקף ללוח הזה. עדיף רק סטיק בודד.

פורסם

קח את מה שהדוקטור ממליץ וזהו עזוב אותך שיחסוך קצת וייקנה משהו חדש דנדש עם ניילון!! חחחח

אבל יש גם כמה יד שנייה שהם עשר!!!

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה!

אני אתן לו את המפרט כמו שהוא, רק שאולי אני אחליף את הדיסק הקשיח במקסטור או סמסונג.

הסיבה לכך שהוא משתמש ב-Windows 98 ולא ב-Windows XP היא ש-Windows XP פשוט לא עולה על המחשב שלו.

פורסם

יד שנייה מומלץ בתקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים