עבור לתוכן

האם אני צריך חיבור מולקס פנוי לכל מעגל של לדים?? איך אני בודק כמה כל לד צורך??

Featured Replies

פורסם

האם אני צריך חיבור מולקס פנוי לכל מעגל של לדים??

איך אני בודק כמה כל לד צורך??, חשמל מיליאמפר...

זה ממש משגע אותי כי בשביל להאיר 2 לדים אדומים אני צריך חיבור מולקס שלם ואח"כ אני לא יוכל לחבר אותו לא להרדיסק לא לכוננים....?

אם מישהו יוכל להסביר לי את זה במפורט....

תודה רבה לכל העוזרים...

hwzone אתם המושיעים שלי!

פורסם
  • מחבר

אז כמה לדים אני יכול להדליק עם מולקס אחד??

ואתה בטוח כי כתוב ש כל לד צורך 3ה.. תקן אותי אם אני טועה...

אם מישהו יוכל לתת הסבר בנוגע לצריכת הזרם וכל מה שאני צריך לדעת תודה

פורסם

תשמע, כל לד צורך זרם אחר.

אם תגיד איזה לד יש לך, יצרן ודגם אין בעיה לבדוק.

לדים חזקים מאוד של וואט שלם מאוד יקרים וקשה לי להאמין שיש לך כאלה.

לדים טיפוסי שלא מוגדר כ High Brightness יצרוך לא יותר מ50 מיליוואט.

פורסם

אתה יכול לחבר אפילו 15 לדים על מולקס אחד, בתנאי שהספק שלך טוב.

עקרונית, יש שני סוגי חיבורים- חיבור בטור וחיבור במקביל. כל לד "סופר חזק" דורש בערך 3V, והמולקס נותן עד 12V, ככה שבטור אתה יכול לחבר עד 4 לדים, במקביל אפשר גם 15 כמו שצינתי קודם.

במדור המדריכים יש מדריך מעולה להכנת גוף תאורה מלדים עם הסברים על כל דבר שצריך לדעת.

אפשר לקמבן חיבור מולקס שתוכל לנצל אותו גם לחיבור רכיבים אחרים במחשב (תחסוף את החוטים של המולקס לפני החיבור ותחבר לשם את החוטים שמגיעים מהלדים... ככה החיבור עצמו לא יהייה תפוס...), אבל זה ממש לא מומלץ.

נמסיס, בד"כ לא מתייחסים להספק של הלדים... לד דורש 0.02 אמפר ו3 עד 5 וולט (תלוי בצבע...).

פורסם

לא כל לד דורש 0.02 אמפר, תלוי בלד.

אם אתה מדבר על הספק מדובר בוואטים בלבד.

אין שום בעיה להמיר בין הספק לזרם כאשר המתח נתון.

בכלמקרה, אין בעיה להפעיל אפילו חמישים לדים מקו מולקס אחד, וישאר הרבה עודף.

החוטים שמגיעים למולקסים שהם 24AWG בד"כ טובים עד בערך 8 אמפר לחוט.

פורסם

כל הלדים דורשים 0.02 אמפר עם הבדלים קטנים... עקרונית אתה יכול להתחשב ב0.02...

אני יודע שהספק מודדים בוואטים, ואני כתבתי, שלא מתייחים להספק של לדים... יותר נוח לדבר על פרמטרים אחרים...

אנמם לפי החישוב אפשרים להפעיל 50 לדים ממולקס, אבל זה לא מומלץ... גם בגלל צפיפות חוטים ובלאגן, וגם כי זה ייצור עומס על הספק, ככה שאם הוא לא ממש טוב, אתה תגמור אותו די מהר... וגם, בד"כ נוח יותר לחבר את הלדים עצמם עם חוטים דקים יותר מהחוטים של המולקס...

עקרונית, אתה צודק, אבל מעשית... אפשר להתווכח ;)

פורסם

אני יכול להראות לך לדים שצורכים 0.75 אמפר על כמעט 5 וולט.

יש ויש.

גם אם נקח את החישוב שלך של 0.02 אמפר על 5V נניח, 50 לדים יצרכו כולה 5 וואט מהספק.

פורסם

אני באמת אשמח לדוגמא של לד 10000 מיליקנדל שההספק שלו הוא 0.75 וואט...

פורסם

ההספק שלו היה קרוב לשלושה וואט (לפחות לטענת היצרן).

לא זוכר כמה Candles הוא מפיק (יש לי מפרט היכנשהו בארץ, אם באמת מעניין אותך אני אבקש ממישהו שיחפור אותו החוצה), אבל היית מפעיל אותו והדבר הקטן הזה נותן חתיכת זאפטה.

בדקנו את זה לפרוייקט מסויים שדרש תאורה, אבל פסלנו בגלל מחיר.

חיפוש קצר העלה את זה:

http://www.lasermate.com/LEDModule.html

פורסם
Brightness up to 100,000mcd

אני דיברתי על לדים פשוטים שבד"כ משתמשים בהם... חוץ מזה, למה שתצתרך יותר מאחד כזה במארז?

שוב: עקרונית אתה צודק, אבל פרקטית, בד"כ לא משתמשים בדברים כאלה... בד"כ משתמשים בלדים של 8-10K מיליקנדל... אפילו אתה לא השתמשת בדברים כאלה :nixweiss:

פורסם

דווקא הייתי צריך לדים בעוצמה כזו, אבל יצא הרבה יותר כלכלי להשתמש בפס של בערך 20 לדים קצת יותר חלשים עם דיפיוזר.

כשעניתי לו אמרתי לו שהלד שלו כנראה צורך לא יותר מ50 מיליוואט, והוא יכול לחבר כמה כאלה שהוא רוצה בערך.

אבל אם כבר מדברים על לדים באופן כללי, למה לא להזכיר שיש גם כאלה?

פורסם

אין סיבה לא להזכיר אותם, פשוט פרקטית סביר להניח שהוא לא ישתמש בכאלה, לכן אני מעדיף לא לסבך אנשים עם עודף אינפורמצייה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים