עבור לתוכן

אובקלוק למעבד p4 - 2400mhz דרושה מעט עזרה וליוי :P

Featured Replies

פורסם

אהלן ושוב פעם תודה לכל החברים שעזרו לי בתרדים הקודמים שלי.

אז ככה, קניתי בתיאלנד קירור למעבד p4, 2400mhz שנקרא BigTyphoon ב120שקל עם משחה טרמית של Artartic Cooling אני חושב.

התקנתי את הבהמה הזאת על המחשב והוא עובד נפלא (במנוחה):

oc11wd.jpg

הלוח אם שיש לי דיי מעפן לצערי - Asus P5S33

זכרון 512ddr

כרטיס מסך: Leadetk 6600GT

בתוכנה EVEREST טמפרטורת המעבד שלי יושבת על 14מעלות מה שנראה כמו זיוף של החיישן כי בתוכנה של הלוח אם מראה לי 22-24 תלוי כמה זמן המחשב עובד.

עכשיו לאחר שיש לי את כל הכלים והאמצעים לעשות OC מוצלח ולנסות להגיע ל2800 לפחות שהתקווה היא להגיע ל3אלף, מה שאני צריך לעשות זה:

א- בדיקת טמפטרות במאמץ לפני אוברקלוק

ב- להעלות את מהירות הלוח או איך שלא קוראים לזה מ133 שזה כרגע , לאט לאט יותר ויותר למעלה לכיון ה166.

ג- אחרי כל העלה במהירות לעשות בדיקת מאמץ וטמפרטורה ולראות עד לאן אפשר למשוך את המעבד.

בבדיקת מאמץ אני מריץ בעזרת S&M ותוך כדי הבדיקה עוקב אחר הטמפרטורות בתוכנה של הלוח אם נכון?

תודה רבה לעזורים ובבקשה תתקנו אותי אם אני טועה למה אני ממש לא מבין בתכום הזה כ"כ :ם

פורסם

אתה לא טועה

תעלה לעט לעט את הBUS ותבדוק כל פעם עם תוכנה טובה

ואל תשכח לעדכן אותנו בכל בעיה שתהיה לך..

פורסם
  • מחבר

אז ככה, קודם כל תודה על העזרה, עכשיו אני סיימתי להריץ בדיקת טמפרטורה במאמץ כאשר המעבד במצב סטוק.

המעבד החל במצב של מנוחה לאחר עבודה מאמוצת של הורדות באימיול כל הלילה :o בטמפרטורה של 23 מעלות.

הרצתי את התוכנה S&M כאשר היא הגיע ל34% הטמפ' במעבד היתיצבה על 31 מעלות:

http://img330.imageshack.us/img330/7906/13ss2.jpg

אחרי כמה זמן בערך 5-10 דקות הייתה לי קפיצה במתח אני חושב, אין לי מושג בדיוק מזה אבל הייתה שמה קפיצה כלשהי:

http://img330.imageshack.us/img330/8552/2voltage6as.jpg

בסוף היה כמה דישדושים לעלות ל32 מעלות, אבל המעבד היה כמעט כל הזמן על 31 מעלות עם 3קפיצות ל32 מעלות, קיצר 23 מעלות במנוחה, 31 מעלות במאמץ בעזרת קירור BigTyphoon ומשחה טרמית של ארטרטיק קולינג.

אני צריך את דעתכם כאן, מה אתם חושבים אלו טמפרטורות טובות יחסית למעבד סטוק ללא אוברקלוק? ואם באוברקלוק יהיה אפשר להגיע איתו לפחות ל 2.800 מגהרץ?

תודה לעזורים :)

פורסם

גם לי יש שאלה (סליחה שאני קצת גונב) אני יודע איך לבדוק את החום של המעבד והלוח אם אחרי שאני מעלה את הfsb אבל גם הram מושפע מזה.. אז איך בודק שהכל טוב איתו?

פורסם

BT ב120 שקל יפה..

איזה ספק יש לך..??

ואיזה סטפינג המעבד שלך..(ואני מאמין שאפשר "בכיף" להגיע ל2.8)...

ותוריד גירסה יותר חדשה של S&M היא גם מראה מתחים וטמפ'....

וטמפ' טובות למעבד הנ"ל..

גם לי יש שאלה (סליחה שאני קצת גונב) אני יודע איך לבדוק את החום של המעבד והלוח אם אחרי שאני מעלה את הfsb אבל גם הram מושפע מזה.. אז איך בודק שהכל טוב איתו?

אתה פשוט בודק יצביות אם הכול טוב ויציב אין מסכים כחולים/תקיעות..וכו אז הכול סבבה..

אם יש אז לא חסר סיבות...

פורסם
  • מחבר

אז ככה, הגעתי עכשיו ל2.609מגהארץ יציב, כאשר במונחה הוא עומד על 24 מעלות ובמאמץ מגיע ל34.

עכשיו הספק שיש לי זה ספק ג'נרי 400ואט שאני חושב שכבר מתחיל לגמגם לי מאחר וכאשר ניסיתי לעלות ל150במהירות של הבאס המחשב לא עלה, עשה מסך שחור כזה עם צ'ופצי'ק למעלה ואז כתב מלא חרא בסינית כזה - משו מפחיד טילים אז עצרתי את האוברקלוק ב145.

יש למישהו מושג למה אני לא יכול לעבור את ה145 במהירות בס? העלתי ל147 ותוך כדי הרצה של S&M המחשב נתקע וכאשר ניסיתי להגיע ל150 הוא לא עלה.

oc9km.jpg

תודה לאנשים שעוזרים פה, באמת אתם על הכיפאק!

פורסם

תעלה מתחים !

תרד במחלק..

:xyxthumbs:

פורסם

תנסה לעלות מתח..(לאזור ה1.65+- מעבר לזה לא תראה שיפור ממש ככה שאין סיבה לעבור אותו..)...

פורסם

לנורטווד לא מומלץ לתת מתח מעל 1.6 זה מה ששמעתי בהרבה מקומות

עכשיו יש לך סטפינג מעולה אתה תגיע איתו רחוק לפחות אתה אמור להגיע איתו רחוק

ואיפה אני יכול להוריד S&M? חיפשתי בגוגל מצאתי רק 200000 אתרים של סאדו מאזו :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

לעלות מתחים בליבה של המעבד הכוונה? ואם כן אני עושה את זה בביוס שמה איפשהו אני אמצא כבר...

עכשיו לגבי סטיפינג, אין לי מושג אחי אתה יכול להסביר לי ? :\

פורסם

סטפינג זה קוד מעבד...

יש סוגים טובים ויש פחות טובים.. הכוונה בOC...

הסטפינג רשום על המעבד עצמו...

:xyxthumbs:

פורסם

שמע אחי יש לי את אותו מעבד הגעתי איתו ל 3.0 GHZ עם קירור סטוק ובלי לעלות מתח בכלל ובקושי היה לי משחה גם על המעבד וההיטסינק

ויכולתי למשוך אותו עוד עד 3.2 בכיף הטמ"פ לא עברה את ה 46 במאמץ.. ובדקתי באתר של אינטל ובבנצ'מרק שעשו לראות על איזה טמפ' הוא יכול לעבוד

בלי להוריד מהירות או להינזק הוא עובד בכיף על 80 מעלות

קיצר מיותר כל הביג טייפון

פורסם

שמע אחי יש לי את אותו מעבד הגעתי איתו ל 3.0 GHZ עם קירור סטוק ובלי לעלות מתח בכלל ובקושי היה לי משחה גם על המעבד וההיטסינק

ויכולתי למשוך אותו עוד עד 3.2 בכיף הטמ"פ לא עברה את ה 46 במאמץ.. ובדקתי באתר של אינטל ובבנצ'מרק שעשו לראות על איזה טמפ' הוא יכול לעבוד

בלי להוריד מהירות או להינזק הוא עובד בכיף על 80 מעלות

קיצר מיותר כל הביג טייפון

הוא גם יעבוד על 200 מעלות השאלה היא כמה זמן?

פורסם

לנורטווד לא מומלץ לתת מתח מעל 1.6 זה מה ששמעתי בהרבה מקומות

עכשיו יש לך סטפינג מעולה אתה תגיע איתו רחוק לפחות אתה אמור להגיע איתו רחוק

ואיפה אני יכול להוריד S&M? חיפשתי בגוגל מצאתי רק 200000 אתרים של סאדו מאזו :kopfpatsch:

אני על 1.7 כבר המון זמן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים