עבור לתוכן

דילמה, תקציב מול יעילות (Dual channel)

Featured Replies

פורסם

אני דיי מתלבט.

כרגע יש לי 2x256 PC3200 של Hynix (אם זה מענין מישהו - HYMD232646B8J-D43, אני מאמין שהם לא מדהימים 3-3-3-8 אם אני לא טועה).

הקטע הוא שיש לי 350 ש"ח למטרת הוספת זיכרון, ואני מתלבט האם להוסיף עוד 2x256 (שאני מקווה שיעבדו במהירות נורמלית ולא במהירות של הזוג הראשון) או רק 1x512.

מצד אחד זה כנראה יאיט את העסק (השלושה יעבדו בנפרד [single channel]), מצד שני זה יאפשר לי להוסיף עוד זיכרון בעתיד (עוד 512).

אז מה דעתכם?

פורסם

מהי המערכת?

האם יש לך תיכנון לשדרג מעל לג'יגה בזמן הקרוב?

מה השימושים?

פורסם
  • מחבר

P4 2.8Ghz, לוח Asus P4P800 Deluxe, ספק של 480W כלשהו (מתישהו אני אבדוק איזה בדיוק, אני ממש לא זוכר. כנראה ג'נרי.)

9600XT (כנראה ישודרג בקרוב ל-6600GT בגרסת AGP, אין לי כוונה לקנות מחשב חדש).

מבחינת שימושים, הרבה גרפיקה CAD ופוטושופ בעיקר (לא ברמה התחביבית), משחקים פה ושם.

תכלס, הסתדרתי גם לפני שנים עם פנטיום 3 ו256 מגה בעבודה. אני מודע ליתרונות של הרבה זיכרון, אבל חבל לנסות לשכנע אותי ש"אי-אפשר בלי לפחות X ג'יגה של זכרון".

תכנון לשדרג מעל ג'יגה? לא יודע, זה תלוי תקציבית (כמו שהבהרתי).

מה בעצם ההשלכות הביצועיות של 3 סטיקים ב-single channel לעומת 4 ב-dual כשמדובר באותה כמות זיכרון?

פורסם

לפי הלוח אני מתאר לעצמי שזה 2.8C P4, נכון? אם כן אז יש יתרון מאד גדול ל-DC בפנטיום 4 עם מהירות באס 800MHZ. הפנטיום 4 הוא מעבד שאם מרעיבים אותו מבחינת רוחב פס של הזכרון יכולה להגביל מאד את הביצועים של המחשב. אני מציע שתקנה עוד שני סטיקים של 256, או שניים של 512 זולים אם אתה יכול להרשות לעצמך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים