עבור לתוכן

אוכלים חמץ בפסח או לא?

אוכלים חמץ בפסח כן או לא? 792 הצבעות

1. 1. אוכלים חמץ בפסח כן או לא?

• כן-אוכל חמץ
    • לא-לא אוכל חמץ שומר כשרות
    • רק פיצה

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

חחח יוצא עדות המזרח? תסכל על השם משפחה שלי.

אגב כריסמס עד כמה שאני יודע הוא 25 לדצמבר, אבל אני חושב שיש הבדל בין נצרות אורטודוקסית לקתולית.

• תגובות 117
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא רק שאתה לא רואה, אין קשר בין סנטה קלאוס לבין חד המולד ::)

חג המולד כמו שאמרת הוא חג שמסמל את הולדת ישו, ולא את כניסתו של סנטה קלאוס דרך האח :smile1:

נו נכון, אבל ישו נולד ב23\25

וסנטה יוצא ב30 [או 31]

וRK לא התכוונתי שאתה יוצא עדות מזרח

התכוונתי בכללי פשוט ציטטתי את ההודעה שלך

ויש באמת חוגגים את זה בתאריכים שונים

פורסם

25/23 הפרוטסטנטים כך האורתודוכסים אחרת. ובכל זאת, זה 25/23 לבצמבר ולא לנובמבר.

פורסם

כן יש לי,

כי יש פה גם מוסלמים וגם נוצרים

ולא רק יהודים

וגם לא כל היהודים יהודים

אני מחשיב את עצמי בתור ישראלי ולא יהודי

בשבילי יהדות = דת = מסורת

שאני לא קשור אליה,

אני מכבד אותה והכל, אני לא אוכל לחם מול הפרצוף של אנשים אחרים

ודברים בסגנון

אבל המסרות הזאת היא טיפשית,

היא מסורת "יהודית"= תעבת בצע וכסף .

כל החגים האלו זה בשביל לגנוב כסף

מאנשים שאין להם.

לא מספיק אנשים רעבים לאוכל

עכשיו יש להם פסח על הראש.

אתה רוצה להגיד לי שהיהדות היא רק דת? אתה רוצה להגיד לי שאין לה שום קשר למדינת ישראל ולא היה קורה כלום אם לא הייתה קיימת?

אם כן אתה בור וטיפש עשה טובה לכולנו ואת טיפשותך וחוסר הכבוד שלך תשאיר לעצמך, אם אין לך מושג מה חשיבותה של הדת היהודית בהסטוריה ולמה הקימו את מדינת ישראל אולי תהגר למקום אחר?

פורסם

מה זה חמץ? :nixweiss:

פורסם

מה זה חמץ? :nixweiss:

כל מה שלא כשר לפסח

פורסם

אין דבר כזה חמץ, יש מזון אכיל.

פורסם

לא בדיוק...

חמץ, כל תוצר של 5 מיני דגן (חיטה , שעורה , כוסמת , שיבולת שועל ושיפון ) ששהה במים עד שהחמיץ. אסור באכילה ובהנאה בחג הפסח ואף אסור שיימצא ברשות יהודים בימי החג. במקדש נאסר להקריב חמץ על המזבח .

כשיצאו בני משראל בחיפזון ממצרים , הכינו צידה לדרך ובצקם לא הספיק להחמיץ. על כן נטלו "עוגות מצות - כי לא חמץ" (שמות יב לט). אכילת חמץ בפסח וההנאה ממנו אסורים על מנת להנציח את יציאת העם ממצרים, ועל מנת להזכיר את אמונת בני ישראל, שלא לקחו עמם מצרכי מזון, כי בטחו באלהיהם שידאג לצרכיהם במדבר.

(נלקח מהאינציקלופדיה של YNET)

פורסם

אוכל חמץ....

כשרות = BULLSHIT

פורסם

אני אוכל חמץ, אבל בניגוד לאלו שאומרים שמי ששומר טיפש או שזה בולשיט אני לא חושב ככה בכלל, איש באמונתו יחיה , צריך לכבד את כולם, כמו שאני מצפה שיכבדו אותי ככה אני מכבד אחרים .

פורסם

סוף סוף, מישהו נורמלי...

פורסם

אוכל חמץ....

כשרות = BULLSHIT

טוב, אתה רוסי...

אני אוכל חמץ, אבל בניגוד לאלו שאומרים שמי ששומר טיפש או שזה בולשיט אני לא חושב ככה בכלל, איש באמונתו יחיה , צריך לכבד את כולם, כמו שאני מצפה שיכבדו אותי ככה אני מכבד אחרים .

מסכים איתך

פורסם

כל מה שלא כשר לפסח

שאלה: מה זה חמץ?

תשובה: כל מה שלא כשר לפסח.

שאלה: מה לא כשר לפסח?

תשובה: כל מה שחמץ.

אני היחיד שרואה כאן דפוס של תגובות בהתהוות? :s05:

RK,

הציטוט מהאנציקלופדיה של YNET לא ממש עוזר לי. אני הרי לא מכין אוכל מחיטה/שעורה/כוסמת/שיבולת שועל/שיפון, ולא משרה דברים במים עד שהם יחמיצו (מה שזה לא יהיה). אני בד"כ קונה אוכל בסופר, אז איך אני יכול לדעת מראש מה כשר לפסח ומה לא?

דרך אגב, בכל מני חגים אוכלים מאכלים מסויימים לזכר משהו מסויים. אם כך, למה בפסח צריך לאכול רק מצות (לא חמץ), ולא לאכול מצות באופן סמלי בנוסף למה שאתה בד"כ אוכל (אני מתכוון, מבחינת ההלכה/תורה ולא מבחינתי)?

סוף סוף, מישהו נורמלי...

גם אני נורמלי. בעצם, נורמלי זה דבר יחסי. :P

פורסם

אני אוכל חמץ, עם זאת אני לא אוכל חמץ בפרהסיה, משום שזו פגיעה מסויימת בכבוד האדם המסורתי.

טוב, אתה רוסי...

אני גם רוסי, אז?

פורסם

אני גם רוסי, אז?

גם אני, אז?

הוא נראה מזן הרוסים שלא איכפת להם מדבר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים