עבור לתוכן

אוכלים חמץ בפסח או לא?

אוכלים חמץ בפסח כן או לא? 792 הצבעות

1. 1. אוכלים חמץ בפסח כן או לא?

• כן-אוכל חמץ
    • לא-לא אוכל חמץ שומר כשרות
    • רק פיצה

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אף פעם לא הבנתי מה הקשר בין זה שאני לאכול מצות או לא לאכול מצות לבין לכבד אנשים אחרים. לאכול זה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי.

כפיה של משהו על מישהו אחר תוך התעלמות מדרכו ואורח חייו שלא פוגעים באף אחד- זהו חוסר כבוד.

זה שהרבה אנשים אוכלים כשר לא פוגע באף אחד ושיהנו.

זה שהרבה אנשים אוכלים חמץ לא פוגע באף אחד ושיהנו.

ומספיק עם הדמגוגיה הזו של "זה פוגע באנשים אחרים". זה באמת מפגר.

ואני פשוט ממשיך לאכול כרגיל (פרט לתוספת של כמה מצות עם השחר). לא רואה שום סיבה לשנות את זה.

• תגובות 117
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מאמין שהרוב פה הולכים לאכול חמץ....

אני שומר -אוכל מצות לא חמץ.

פורסם

תסתכל על הסקר ותתחיל להאמין

פורסם

פשוט בושה מה שהולך פה- כל האוכל חמץ בפסח עונשו כרת.

פורסם

יש רק דבר אחד ששווה בכל הפסח הזה

מצה ברייט/בריין

מצה-ברייט זה באמת אחלה אוכל.

פורסם

זה לא משנה מי מאיתנו שומר כשרות או לא, לא משנה מי שאוכל חמץ או לא, למה בכלל לפתוח חנות שמוכרת חמץ בפסח? המדינה קמה ביסודה כדי להיות באופי יהודי, אז למה לכל הרוחות לפתוח חנות כזאת, דווקא למי ששומר את החג?

החנויות האלה חושבות רק על כסף, פשוט מגעיל. לא אכפת מכלום, רק הכסף שנכנס מהעניין.

אני שומר כשרות.

כמה קשה להחזיק שבוע בלי? ודרך אגב, אם תחזיקו שבוע בלי תתגעגעו לכל ההמבורגרים/פיצות ואז תוכלו לזלול כמה שתרצו, עש שיצא לכם, או לא יצא לכם ::)

פורסם

זה לא משנה מי מאיתנו שומר כשרות או לא, לא משנה מי שאוכל חמץ או לא, למה בכלל לפתוח חנות שמוכרת חמץ בפסח? המדינה קמה ביסודה כדי להיות באופי יהודי, אז למה לכל הרוחות לפתוח חנות כזאת, דווקא למי ששומר את החג?

החנויות האלה חושבות רק על כסף, פשוט מגעיל. לא אכפת מכלום, רק הכסף שנכנס מהעניין.

מה רע בלחשוב על הכסף? למה הם פתחו את החנות אם לא בשביל להרוויח כסף?

כמה קשה להחזיק שבוע בלי? ודרך אגב, אם תחזיקו שבוע בלי תתגעגעו לכל ההמבורגרים/פיצות ואז תוכלו לזלול כמה שתרצו, עש שיצא לכם, או לא יצא לכם ::)

זה אמור להיות קשה? מה הקשר? אני לא אוכל חמץ כי זה יותר קל... אני אוכל חמץ כי זאת הבחירה שלי וזבה לא כי "קל" לאכול חמץ אםפ כבר ההפך... אתה יודע כמה קשה להשיג חמץ בפסח מחוץ לתל אביב כשאין לך אוטו?

פורסם

מה הקשר לזה שאני אוכל חמץ לזה שזה פוגע באנשים?! אני אוכל גם מצות בפסח וגם לחם ופיצות והכל, אני לא חוסך.

מה איכפת לאמשים מה אני אוכל? וזכותי לבחור לאכול פיצה מדומינוס פיצה בפסח וזכותה המלאה לעבוד בפסח?

אם למדתם אזרחות אתם יודעים שיש הרבה גישות למדינה יהודית. רובם עם הפרדה של דת ומדינה, ואנחנו לא חיים במדינת תורה לכן אין סיבה שחנויות כאלה לא יעבדו בשבת או בפסח, מצדי אפילו ביום כיפור.

זה חלק מהפרדת דת ומדינה.

פורסם

טוב חאלס עם זה... לא הייתי שפוי לחלוטין כשכתבתי את זה... וכבר כתבתי שאין קשר בין אכילת חמץ בפסח ופגיעה באנשים...

פשוט בושה מה שהולך פה- כל האוכל חמץ בפסח עונשו כרת.

אפשר לדעת למה בדיוק זה פשע כל כך נורא?

פורסם

אני שומר כשרות.

תגיד אתה קומוניסט או משהו :) מה זאת אומרת למה לפתוח חנות כזאת? כשיש שוק עבור מוצר מסויים פותחים חנות, ככה זה פועל וככה זה נכון.

זו לא שאלה של האם זה קשה להחזיק שבוע בלי חמץ, מן הסתם זה אפשרי בהחלט, אבל אין זה אומר שכל אחד רואה את צורך לשמור כשרות. כמו שאנשים מכבדים את שומרי הכשרות ולא אוכלים חמץ מול הפנים שלהם ככה גם שומרי הכשרות צריכים לכבד את אלו שלא ולתת להם לאכול חמץ בשקט בביתם. אגב עד כמה שידוע לי, החוק אוסר על הצגת חמץ ולא על מכירתו, למרות שמעשית זה אומר שלא תמצאו חמץ על המדפים. בשנים האחרונות אגב החוק לא נאכף יותר מדי באיזור תל אביב ולא ממש הייתה בעיה להשיג חמץ. אני מקווה שהשנה גם כן לא יעשו בעיות, אני לא רוצה שיהיה צורך בפעולות מחתרתיות כדי להשיג קצת בירה.

פורסם

עקרונית החוק אוסר על הצגת חמץ אבל מעשית הפקחים (כשיש פקחים) נותנים קנסות בכל מקרה של מכירת חמץ...

בשנים האחרונות כשינוי היתה בשמרד הפנים אכן לא הופעלו פקחים ובעצם המקום היחיד שהופעלו בו פקחים זה ירושליים... אבל שינוי לא עשו שום דבר מועיל בזה... נכון היו כמה שנים ללא פקחים אבל הם לא שינו את החוק... ועכשיו שס תיכנס לממשלה והטרור הדתי יחזור לשלוט פה כאילו כלום לא קרה וכאילו שינוי אף פעם לא קיבלה 15 מנדטים והיתה בעמדה שהיתה יכולה לגרום לה לשנות משהו במדינה הזאת...

תמיד ידעתי ששום דבר טוב לא יצמח משינוי...

פורסם

כמו שאמרתי בדיון על השגת חמץ

למרות שאני גר בארה"ב אני ישמור ולא יאכל חמץ למשך שבוע.

ויום לפני פסח חבר שלי עושה מסיבת פיצה לחגוג את היום הולדת שלו אז אני יהנה :D

פורסם

אני יהודי מבית מסורתי . ואני שומר רק בבית שלי מתוך כבוד להורים שלי , אבל אני עצמי לא מאמין מסיבות אישיות רבות כך שמבחינתי זה לא משנה אם אני יוכל חמץ או לא

זה כמו שממש אין לי בעיה לצום ביום כיפור אבל מבחינתי אין לזה בכלל "טעם" ואם צמתי אני לא ירגיש שאני עושה מצווה או שקידמתי את עצמי לגן עדן (אחרת היתי פשוט מצביע ש"ס :xyxthumbs:)

פורסם

אוכל חמץ - אז מה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים