עבור לתוכן

לוח mATX לסוקט 939 (למעבד אופטרון), האם יש חיה כזו ? ת&#14

Featured Replies

• תגובות 31
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני חושב שהעניינים קצת יצאו מפרופורציות.

קודם כל אין לי צורך בספק עם קירור פאסיבי וגם לא ספק מיוחד ל-HTPC. כיום ב-HTPC הנוכחי שלי יש לי ספק Antec SmartPower 380W ולא שומעים אותו בכלל.

בנוסף, HTPC ו-WIN כן הולכים ביחד. מה יעזור MythTV אם רוצים שה-HTPC ישמש כתחליף לפרוססור ?

לא זכור לי שיש FFDShow ללינוקס.

בקיצור, ללינוקס (או יותר נכון ל-MythTV) יש עוד הרבה דברים ללמוד.

אז פה אני חושב שסיכמנו את עניין הספקים עם הקירורים הפאסיביים (שלא נחוצים לי) ואת הוויכוח על HTPC ו-WIN.

בקשר ללוח,

המעבד יהיה AMD Opteron 165 (מממ לא חושב שזה נתון לשינוי, עשיתי שיעורי בית ומצאתי שזה המעבד המתאים לשימושים שלי).

הוא ישולב עם 2x PQI 512MB 400Mhz TCCD 2-2-2-5 שנמצאים ברשותי כעת.

והכרטיסים אשר יהיו ב-HTPC יהיו Geforce 7600GT ו-Powercolor ATi Theater 550Pro PCI.

המטרה היא להגיע ל-2.9Ghz. מבדיקות שעשיתי באינטרנט הבנתי שאפשר להגיע איתו ל-2.9 ללא העלאת מתחים אם זכרוני אינו בוגד בי (או אולי להעלות ב-0.3V).

אז איזה לוח יהיה מומלץ לעניין ?

פורסם

לדעתי האינפינטי.

הוא נותן את כל מה שאתה צריך בחבילה קטנה אחת עם יכולות אוברקלוק מרשימות יחסית לגודלו.

הבחירה של 7600GT היא מצויינת כי הוא אחד הכרטיסים היותר קרים שקיימים ופולט מעט חום. (המאורר שלו רועש לפי מה ששמעתי)

אם הHTPC שאתה בונה גבוה את יכול להשתמש בקירורים כמו BT שיתנו לך אפשרות להגיע בבטחה לאזור ה2.9GHZ ובלי הפצת יותר מידי חום.

אם אני זוכר נכון יש לך את הסמארט פאוור הישן(לא קיים sp380W v2.0),אם אתה מתכוון להשתמש בו במערכת הזאתי תוודע כמה אמפרים יש לו במסילת ה12V כי משום מה הוא לא מופיע יותר באתר של אנטק.

פורסם

מארז כבר בחרת? אם לא - זה יכול להיות מארז מעולה מכיוון שהוא קטן אך מאפשר הרכבת כל לוח אם MATX וכל ספק ללא צורך בהתפשרות:

http://www.chenmingusa.com/118.html

פורסם

קח בחשבון שהאופטרונים מתחממים יותר.

אתה צריך קרור נמוך. THERMALRIGHT XP120 יהיה אידיאלי אבל אם לא יכנס ברוחב אז XP90 /C אמור להכנס.

ספקים פסיביים על מערכת כזאת זה NO GO גם בגלל המחיר וגם בגלל מה שאתה רוצה לעשות (לא שאני חושב שכדאי או מומלץ לקנות ספק פסיבי לאיזושהיא מערכת).

מכל הלוחות המדוברים, בביקורות הגיעו עם ה DFI לאזור ה 300 ומעלה. רק תבדוק מחוץ למארז איך הטמפרטורה של הציפסט.

פורסם

רובם הגדול מגיע קרוב,מאוד.

פורסם

ממש לא נכון.

שלי עושה רק 2.75, וממה שראיתי זה ממוצע.

פורסם

::)

צודק

רוב כפולי הליבה לא יגיעו ל2.9 על אויר

לפחות לא בצורה יציבה

פורסם
  • מחבר

חדשות טובות !

הצלחתי לסדר מקום לספק רגיל במארז.

מה שעשיתי זה הגדלה של עומק המארז וככה הספק יושב בקדמת המארז ליד לוח (כמו ב-Antec Overture הסבא שלי).

עכשיו נשאר לבחור דבר אחרון - ספק כח.

אני מחפש ספק שיחזיק את המע' הבאה:

AMD Opteron 165

DFi LanParty UT Ultra-D

PQI 1GB (512X2) DDR 400Mhz TCCD 2-2-2-5

WD 160GB SATA-II

PowerColor Theater 550Pro

Leadtek Geforce 7600GT 256MB

וזהו נראה לי.

חובה שלספק לא יהיו מאווררים בתחתית (כמו רוב הספקים עם מאווררי 120 מ"מ).

מה דעתכם על Enermax NoiseTaker 370W (או שזה 375) ועל Antec Neo He 380W ?

פורסם

קח את הטייקר 420. עולה 420 בלוגיק

פורסם

קח את הטייקר 420. עולה 420 בלוגיק

מחזק

פורסם

לדעתי ה-NeoHE יהיה לא פחות חזק, אפילו יותר

ואמור להיות לפחות שקט כמו ה-NoiseTaker

פורסם
  • מחבר

לדעתי ה-NeoHE יהיה לא פחות חזק, אפילו יותר

ואמור להיות לפחות שקט כמו ה-NoiseTaker

השאלה היא האם אני צריך את זה.

מבחינת זמינות את ה-420 יהיה הרבה יותר קל להשיג מכוון שהוא נמכר בארץ ומנגד, את ה-NeoHE יהיה קשה יותר להשיג ואצטרך לייבא אותו מחו"ל.

בסופו של דבר זה צפוי לעלות לי כמו ה-420 בקניה בארץ רק שאצטרך לחכות חודש וחצי עד שהוא יגיע אלי.

עריכה: לצערי תהיה לי בעייה להשיג את ה-420, אך אני אוכל להשיג את ה-485.

האם ה-485 צפוי להיות רועש יותר מה-420 ?

פורסם

NeoHE יש גם אצל נעה, בארץ

485 אם כבר יהיה יותר שקט מה-420

מכיוון שהוא יהיה בעומס יותר נמוך ולכן יותר שקט (המאוורר עובד חזק יותר בעומס גבוה יותר (באחוזים) ולכן השקט הוא פונקציה של העומס בספקים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים