עבור לתוכן

לוח mATX לסוקט 939 (למעבד אופטרון), האם יש חיה כזו ? ת&#14

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בונה HTPC חדש ועל הדרך גם הולך לבנות בעצמי מארז עבורו. יש לי מידות מסויימות שהן יהיו מידות המארז ולצערי כרגע הדבר לא נתון לשינוי.

הבעייה היא כזו, המערכת עצמה מיועדת לעבור OC, תכננתי לשים במארז לוח DFi LanParty UT Ultra-D אבל אז כשעבדתי על הסרטוט ובאתי למקם את הספק במארז ראיתי שיש בעיית מקום, הספק לא נכנס גם עומד (מגבלת גובה) וגם שוכב (מגבלת רוחב).

הברירות הן כאלו:

1. ללכת על ספק קטן - בעייתי למצוא אחד כזה שטוב ל-OC ובעיקר אחד שיחזיק את המערכת

2. ללכת על לוח Micro ATX.

האם באמת קיים לוח אם למעבדי 939 (שתומך כמובן במעבדי Opteron לסוקט זה, למרות שאני מאמין שרוב היצרנים דאגו כבר לעדכון ביוס לעניין) בגודל Micro ATX אשר יפגין ביצועי OC טובים ?

תודה מראש.

• תגובות 31
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המעטים המוצלחים שמבוססים על 6100/6150

הטוב ביותר יהיה ה-Biostar TForce 6100 939

פורסם

יש גם את המבוסס 6100 של Epox ואת ה-Infinity RS482

פורסם

HTPC ו-OC לא הולך ביחד.

זה שתי מערכות שונות במבנה שלהם.הם מבוססים על אותו החומרה אבל הצרכים והיעוד שונים.יש ספקי מתח יעודיים ל-HTPC עם קירור פסיבי.אבל אז זה לא מתאים ל-OC :P.

יש מארזים מיחדים ל-HTPC שהם קטנים יותר ואז שוב..לא מאווררים כמו שצריך ואז לא מתאים ל-OC.

ויש..ויש..ויש...

פורסם

יש גם את המבוסס 6100 של Epox ואת ה-Infinity RS482

עכשיו שמתי לב שה-Infinity הגיע לארץ

האפוקס לא ראיתי למכירה בארץ

HTPC ו-OC לא הולך ביחד.

זה שתי מערכות שונות במבנה שלהם.הם מבוססים על אותו החומרה אבל הצרכים והיעוד שונים.יש ספקי מתח יעודיים ל-HTPC עם קירור פסיבי.אבל אז זה לא מתאים ל-OC :P.

יש מארזים מיחדים ל-HTPC שהם קטנים יותר ואז שוב..לא מאווררים כמו שצריך ואז לא מתאים ל-OC.

ויש..ויש..ויש...

הנה הוכחה שהם כן הולכים ביחד

פורסם

האפוקס 6100 כן למכירה בארץ, לפחות באתר של למיר שהם היבואנים.

עדיף את האסוס A8N-VM CSM שממש נולד למערכת HTPC ותומך בלי בעיות באופטרון 939 ליבה כפולה, אני יודע כי יש לי אותו וזה עובד יופי.

אל תצפה לאוברקלוק מדהים אבל משהו סביר כן תצליח לסחוט מזה.

פורסם

תרשה לי לחלוק עליך בקטע הזה.הם ממש לא הולכים ביחד.למחשב HTPC מקצועי לא מרכיבים WIN אלה LINUX.אז הנה עוגד הוכחה.ומי שרוצה OC זה מאוררים ורעש..וזה לא מתאים לסלון.

מע' HTPC עם OC בדר"כ לא יציבות בתוכנות שמותקנות עליהן.

פורסם

הייתי מעדיף את ה-DFI Infinity RS482 שהוא גם "HTPC עד הסוף"

עם TVOUT, DVI ו-VGA מאחורה ללא צורך ב-Bracket כמו ה-Asus

עם אפשרויות אוברקלוק טובות יחסית

הוא אופציה מצוינת

תרשה לי לחלוק עליך בקטע הזה.הם ממש לא הולכים ביחד.למחשב HTPC מקצועי לא מרכיבים WIN אלה LINUX.אז הנה עוגד הוכחה.ומי שרוצה OC זה מאוררים ורעש..וזה לא מתאים לסלון.

מע' HTPC עם OC בדר"כ לא יציבות בתוכנות שמותקנות עליהן.

מי קבע ש-HTPC זה Linux?

ולמה חייב מאווררים? תעשה OC בלי תוספת מתח

ומערכת שבוצע עליה OC מוצלח יציבות כמו אותה מערכת בסטוק

פורסם

אני בתחום.אז זה ממש לא הולך.מע' מקצועיות עובדות עם לינוקס.למה?כי המע' לא שוקלת כמו WIN,ותוכנה כמו MYTHTV עובדים עם לינוקס.שנקראת KnoppMyth שמחברת LINUX DEBIAN .נכון שנכנס ה-WMP אבל אנשים ממש לא אוהבים את WIN.

מארזי HTPC הם קטנים ולא מאפשרים(ברוב המקרים) הוספת כרטיס מסך שמיותרת ברוב המקרים כי שמים כרטיס טלויזיה.עוד כרטיס זה עוד חום,עוד חום זה עוד מאוררים.

מע' HTPC יכולה להיות עם חומרה פשוטה ביותר ואפילו ללא חיבורי אינטרנט.

הספקים של מע' HTPC הם עם קירור פסיבי,הקירור מושג הודות למתחים נמוכים ומאמץ נמוך של המערכת,אבל...הם יקרים מאוד(יחסית כמובן).

אבל לעצם העיניין-חבל להשקיע במחשב לצורך HTPC.אם המחשב הוא מחשב ל-OVER'קלוקר והוא רוצה גם להשתמש בו כ-HTPC אז סבבה.אבל לדעתי לא להפך.

עריכה:אה..והדבר החשוב ביותר שזה מחובר לטלויזיה ולא למסך מחשב,שפה נכנס נושא הרזולוציה.אז למה הוא רוצה לעשות OC?לסדרה 24?? :silly:

פורסם

אישית יש לי נסיון עם HTPCים עם וינדוס - לדעתי יותר נוח

ומי החליט שאתה צריך כרטיס מסך ל-HTPC?

מקסימום לוח נורמלי ו-PVR, המהדרין גם כרטיס קול טוב

יש ספקים שקטים מאוד, לא חייב 0dB

פורסם

לא כזאת בעיה להשיג את ה BRACKET של ה TV OUT ללוח של אסוס.. צריך לדעת ממי לקנות (חנות שעובדת עם היבואן הרישמי ואיש מכירות לא עצלן שמוכן להרים טלפון ולברר כמה עולה התוספת הזאת)

פורסם

ציטוט שלי:מארזי HTPC הם קטנים ולא מאפשרים(ברוב המקרים) הוספת כרטיס מסך שמיותרת ברוב המקרים כי שמים כרטיס טלויזיה.עוד כרטיס זה עוד חום,עוד חום זה עוד מאוררים.

ממש לא אמרתי ששמים כרטיס מסך...להיפך!

אז תגיד לי למה צריך OC?ל-PVR150?למה?למעבד?המעבד בכלל לא "משחק" במערכות HTPC.ואם הוא רוצה לשחק הוא חייב כרטיס מסך.. :silly:

ואז הוא צריך מסך.. :silly:

אז עכשיו הבנת למה אמרתי ש-OC ו-HTPC לא הולכים ביחד?

פורסם

מה הקשר בין PVR לבין OC למעבד?

אין הרבה מקורות חום ב-HTPC, יש צ'יפסט ומעבד

כרטיס TV או PVR בקושי מייצר חום

אין טעם לחשוב על קירור בגללו

פורסם

ה DFI באמת האופציה הכי טובה כרגע, רק באסה שהוא לא בא ב 754. כמובן שאפשר לשים סמפרון ב 939, אבל אין יותר מדי כאלה בשוק.

פורסם

ממש לא הבנת מה שרשמתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים