עבור לתוכן

החלפה בין מעבדים - כדאיות

Featured Replies

פורסם

האם שווה להחליף בין שני מעבדי פרסקוט 478 הנוכחי שלי: 3.0 גה"ז סטפינג E0 תמורת פרסקוט 3.2 גה"ז סטפינג D0 .

בנוסף האם ההבדל במהירות ~ 6.6-7% משמעותי ומורגש? או שלא שווה כל ההתעסקות הזאת ולהשאר עם מה שיש לי?

פורסם

ה3.0 סטפינג E0 יותר מוצלח בOC (מה שאומר שאתה בכיף יכול לעבור את ה3.2)..

ה3.2 סטפינג D0 גם בסדר אבל עדיין הE0 עדיף..

ותאמין לי שה200MHZ לא יתנו לך הרבה..

פורסם
  • מחבר

תיארתי לעצמי שלא יהיה שיפור משמעותי, למרות שב CPU CHART של טומ'ס יש הבדל לפעמים משמעותי בביצועים ביניהם לכן הסקתי שאולי שוה לשדרג.

אני אשאר אם מה שיש לי וזהו.

שאלה נוספת:

הפרסקוט 3.2 D0 מגיע עם קירור מקורי של אינטל - עם גליל הנחושת במרכז גוף הקירור אך המאוורר עושה רעש חזק ביותר האם זה יהיה נכון להחליף את כל גוף הקירור כולל המאוורר לגוף קירור חדש יותר - גם של אינטל שמיועד לפרסקוט 478 אבל עם מאוורר שקט יותר - שלא עולה לסל"ד גבוה כל כך, נראה לי פשוט שהמעבד בא עם גוף קירור שמתאים לפרסקוט C0 ולא D0.

פורסם

כול הקירורים של אינטל (המקורים) שמיועדים לסוקט 478 "חופרים" ברמות..

אין שום קירור (לא אחד ששמעתי עליו ממש) שיש לו מאוורר יוותר שקט (שוב מקורי של אינטל)..

עדיף לשנות בביוס תאופציה של המאוורר שלא יעלה סל"ד (אבל תיקח בחשבון שהמעבד יגיע לטמפ' ממש ממש לא מומלצות)..

פורסם

לך על איזה קירור איכותי של Zalman או thermalright

:xyxthumbs:

פורסם

פרט אחד קטן לא נתת...

אתה יכול להחליף את המעבד בחינם? אם כן, רוץ על זה!

אם לא, תחליף רק אם ההפרש לא עולה על 100 ש"ח ואתה לא מתכנן אוברקלוק.

פורסם

גם בחינם (וגם ב100 שקל) לא הייתי מחליף אותו..

השינוי של ה200MHZ לא שווה את הפירוק והחלפה..(במיוחד לא שהסטפינג שיש לו יותר "טוב" מהמעבד שהוא רוצה להחליף)..

פורסם

זה תלוי

לדוגמא היה לי נורת'ווד 3.0 מבציר טוב (SL6WK Malay 30 CAP) שעשה 3.75 יציב ו3.85 SS

ועשיתי עליו טרייד-אין ב50 ש"ח לנורת'ווד 3.2 די גרוע (SL6WG Costa Rica 12 CAP) שעושה 3.85 יציב ו4.0 SS

החסרון היחיד הוא שעכשיו אני מנצל פחות את הזכרון (באס יותר נמוך)

פורסם

זה תלוי נכון..

אבל לפי העובדות היבשות (סטפינג) שלו יותר טוב ויגיע יותר רחוק..

פורסם
  • מחבר

עניין הכסף בהחלפת המעבד הוא לא רלוונטי אבל עניין הקירור כן! אין לי יכולת לקנות קירור רציני ויקר ויש לי כמה גופי קירור של פרסקוט , בכל מקרה מה שיש לי כרגע על המעבד לא מרעיש בכלל: הוא לא עובר את ה 2650 סל"ד - וזה נראה לי די תמוה בדקתי וזה הסל"ד המקסימלי שלו וזה נראה לי מוזר מאוד, במנוחה המעבד שלי (E0) הוא על 46 מעלות ובמאמץ הוא יכול לעלות עד 66 מעלות. וכל זה כשהסל"ד של המאוורר נשאר קבוע על 2650 סל"ד.

פורסם

דרך אגב סטפינג E0/C0 נחשבים כ"קרירים" ביחס לשאר..(הD0 שלי עם קירור סטוק לא יורד מ50-55+-..עם הBT בOC ל3.6 הוא על 40+-)...

וכנראה הגדרת בביוס שהמאוורר ישאר על סל"ד מסוים ולא "יתייחס" לטמפ' בגלל זה הוא על 2600RPM+- קבוע...

פורסם
  • מחבר

הגדרתי שהוא יהיה על סל"ד מקסימלי ו 2650 סל"ד זה כנראה המקסימום שלו.

האם יש באתר של אינטל פירוט של הדגמים של המאווררים שבהם הם משתמשים למעבדים שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים