עבור לתוכן

533 מה זה? אני יודע ש-400 זה 800

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן בו 400 זה בעצם 800.

מה זה אומר לגבי 533? האם זה 533 או 1066?

תודה, יהודה

פורסם

על מה אתה מדבר?

פורסם
  • מחבר

מהירות ערוץ

FSB800 וכו

פורסם

יש 400, 533, 800 ו-1066

400 זה לא 800, ו-533 זה לא 1066

פורסם
  • מחבר

לי אמרו שיש לי 800 כי זה DDR ולכן שעון 400 נותן 800

יכול להיות שאני לא מבין (וזה בסדר) אז תסביר לי בבקשה.

תודה מראש

פורסם

אין קשר בין FSB ל-DDR

פורסם

אתה מתכוןן אולי לזכרון ב DUAL CHANNEL?

פורסם

אין קשר בין FSB ל-DDR

כל FSB כיום הוא DDR.

DDR זאת טכניקה להעביר מידע בעליה ובירידה של המתחים.

פורסם

FSB זה מהירות תקשורת פנימית של הלוח שבו המייצג את הBUS בערוץ זה הלוח מתקשר עם הצי'פסט

וכ.מסך וכו

מהירות הזכרונות זה המהירות התקשורת שלהם עם המעבד הלוח רק צריך לתמוך במהירות הזאת

אולם הFSB נקבע על פי מהירות המעבד בלבד

פורסם

כל FSB כיום הוא DDR.

DDR זאת טכניקה להעביר מידע בעליה ובירידה של המתחים.

באמת יפה שאתה משחק אותה ראש קטן

הוא דיבר על Front Side Bus ועל DDR-SDRam

פורסם

אז במקום להסביר אתה צריך להטעות אותו עוד יותר? ::)

פורסם

טוב, אני חושב שהבנתי מה פותח הנושא רוצה. הנה הסבר קצר (אני מניח שאתה יודע מה זה FSB, DDR וכד'):

1. במערכות מבוססות AMD, נכון לרגע זה, תדר הזיכרון המקסימלי הוא 200MHz, כשבפועל הוא מתפקד כמו 400MHz בגלל שהוא DDR. תדר ה FSB כבר לא ממש רלוונטי, מכיוון שבמעבדים הנוכחיים של AMD (סדרת ה A64), בקר הזיכרון נמצא על המעבד, והחיבור בין הגשר הצפוני למעבד (שהוא בעצם ה FSB) שונה ל HTT והוא פועל אחרת (אני לא אסביר כאן אלא אם תבקש).

2. במערכות מבוססות INTEL יש שני נתונים שעליהם יש להסתכל - תדר הזיכרון (עד 200MHz מעשי או 400MHz ב DDR1, ועד 667MHz מעשית/333MHz מעשית ב DDR2), ותדר ה FSB שהוא 400/533/800/1066MHz (תלוי במעבד ובלוח).

3. במערכות מבוססות INTEL, תדר ה BUS הבסיסי מוכפל פי 4 עבור ה FSB, וכך למעשה מעבד שעובד עם FSB של 800MHz בעצם עובד עם תדר בסיסי של 200MHz, מעבד שעובד עם FSB של 1066MHz בעצם עובד עם תדר בסיסי של 266MHz, ומעבד שעובד עם FSB של 533MHz בעצם עובד עם תדר בסיסי של 133MHz.

4. תדר הזיכרון הוא בד"כ פי 2 מתדר ה BUS הבסיסי, מכיוון ש DDR מנצל את התדר פעמיים - עם עליית השעון ועם ירידת השעון.

במקרה שציינת ydyehuda, כאשר תדר ה FSB הוא 800MHz הזיכרון האופטימלי (יחס 1:1) יהיה זיכרון שעובד בתדר של 400MHz (התדר הבסיסי הוא 200MHz). כאשר ה FSB הוא 533MHz, התדר זיכרון האופטימלי יהיה 266MHz (התדר הבסיסי הוא 133MHz). אולם יש לציין שברוב המקרים זיכרון שעובד ב 400MHz יהיה עדיף בהרבה (כאשר מדובר על זיכרון מסוג DDR1).

פורסם

אז במקום להסביר אתה צריך להטעות אותו עוד יותר? ::)

מה מטעה בזה שאין קשר ישיר בין FSB ל-DDR SDRam?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר המפורט !! זה ממש ברור כעת

יהודה

פורסם

מה מטעה בזה שאין קשר ישיר בין FSB ל-DDR SDRam?

עכשיו אין שום קשר, SDRAM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים