עבור לתוכן

מפרט של עד 9000 ש"ח למשחקים

Featured Replies

פורסם

הרכבתי משהוא דיי זריז.

ד"א איני מבין מדוע ההצעות למעבד A64 X2 3800+ חוזרות על עצמן פה בקצב לא נורמאלי כאשר המעבד הזה טוב רק כשהוא בסטוק, וגם כשהוא בסטוק יש לו מתחרים יותר חזקים.

עריכה: אני רואה שיש בעייה להציג צילום מסך ברוחב מסויים אז הנה המפרט בכתב:

הסר מוצר\ים כמות כולל

AMD Athlon 64 S939 3700 BOX San Diego

¤1,500.00

DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

¤800.00

OCZ 1GB (2X512) DDR PC3200 Premier Dual Channel CL2.5

¤715.00

Western Digital 250GB SATA-II 7200RPM 16MB Buffer

¤630.00

XFX Geforce 7900GT 256MB VIVO Dual DVI XXX Edition PCI-E Retail PV-T71G-UDDR

¤2,595.00

NEC ND-3550A DVD±R/W Dual Layer 16x White bulk

¤310.00

Foxconn 3GTH001 Prof CASE /120mm fans/ CPU VENTILATION TUBE NO PSU

¤300.00

ENERMAX EG565AX-VE 535W

¤599.00

Samsung SyncMaster 793DF Silver

¤815.00

סיכום ביניים: ¤8,264.00

סיכום ביניים לתשלום במזומן: ¤8,101.96

הנה לינק לצילום המסך: http://www.upimg.net/main/hzmf.jpg

המפרט מכאן: www.cec.co.il

כרגע מחלקת העכברים והמקלדות שלהם ריקה ככה שלא יכלתי להכניס גם מקלדת ועכבר בתקציב אבל אפשר להביא אותם ממקום אחר בהפרש שנשאר או פשוט לחכות שהם יגיעו לחנות הזו, אני מאמין שזה יהיה בקרוב.

תתחדש.

• תגובות 30
  • צפיות 1.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^

אם אין לך מושג מהחיים שלך פשוט תגיד, אין צורך לצעוק את זה.

פורסם

אתה לא מבין למה ההצעות ל3800 עפות?

כי אתה חי בבועה. מי שקונה היום חד ליבה ביותר מ900 שקל פשוט לא מבין מהחיים שלו. הסיבה היחידה ש3800 לא עובר 3700 במשחקים זה בגלל המשחקים, לא בגלל המעבד, וזה משתנה כל יום. עוד ועוד משחקים תומכים בכפולי ליבה, וD3D10 (לשעבר DX10) הולך להוסיף תמיכה גורפת לניצול ריבוי ליבות.

המפרט שהצעת גרוע, פשוט נוראי. חד ליב, חצי מכמות הזכרון שAMILO הציע, כ. מסך יקר ב700 שקל ממה שהוצע, אבל שנותן בדיוק אותם ביצועים, מארז לא איכותי במיוחד, ספק חזק יתר על המידה ויקר בלי סיבה, וגרוע מכל, מסך CRT.

פורסם

^^^^^^^^^^^^^^^

^^^^^^^^^^^^^^^

פורסם

אתה לא מבין למה ההצעות ל3800 עפות?

כי אתה חי בבועה. מי שקונה היום חד ליבה ביותר מ900 שקל פשוט לא מבין מהחיים שלו. הסיבה היחידה ש3800 לא עובר 3700 במשחקים זה בגלל המשחקים, לא בגלל המעבד, וזה משתנה כל יום. עוד ועוד משחקים תומכים בכפולי ליבה, וD3D10 (לשעבר DX10) הולך להוסיף תמיכה גורפת לניצול ריבוי ליבות.

המפרט שהצעת גרוע, פשוט נוראי. חד ליב, חצי מכמות הזכרון שAMILO הציע, כ. מסך יקר ב700 שקל ממה שהוצע, אבל שנותן בדיוק אותם ביצועים, מארז לא איכותי במיוחד, ספק חזק יתר על המידה ויקר בלי סיבה, וגרוע מכל, מסך CRT.

תשמע, אני חדש באתר ולא עברו מספר דקות וכבר עפות עלי ירידות מפה ועד הודעה חדשה.

בניגוד אליך, אני דווקא כן נותן צ'אנס והנה הצ'אנס שלך להסביר לי דבר אחד, מדוע אתה רואה במסכי CRT מסכים גרועים ?

האם זה בגלל שטיפת המוח שמחלקת השיווק של מסכי ה-LCD עשתה לך ולעוד 90% ממדינת ישראל ?

האם זה בגלל שקיימת אצלך תפיסה שהיקר יותר חייב להיות בהכרח גם יותר טוב ?

מה הסיבה ?

פורסם

עפות עליך ירידות כי אתה מציע לאנשים לזרוק בוחטה לא נורמלית של כסף על זבל בלי לחשוב פעמיים, וזאת חתיכת חוצפה. מי שלא מבין לא מייעץ, ואם הוא כבר מייעץ, שלפחות יסייג את דבריו ויסביר במה הוא לא בטוח.

למה אני חושב שCRT זה גרוע? בראש הפורום מופיע "המדריך להרכבת מפרט" אותו כתבתי - בסעיף על מסכים תמצא השוואה מפורטת בין LCD ל-CRT ולמה היום עדיף לקנות רק LCD.

פורסם
  • מחבר

האיש ניסה לעזור, תנו לו קרדיט על זה.

גם אם הוא לא מבין והציע הצעות שאינן טובות, לא צריך לרדת עליו.

אני בטוח שהוא לא התכוון לגרום כל נזק ובסה"כ האמין שהוא יודע על מה הוא מדבר.

אני מודה לו על הניסיון לעזור, גם אם לא היה זה ניסיון מוצלח במיוחד. :xyxthumbs:

אפשר להעיר גם בצורה בונה. ככה הוא ילמד לפעם הבאה, במקום להיעלב ולא לעזור יותר בכלל בגלל היחס שהוא קיבל.

פורסם

CRT איכותי זה ממש לא גרוע. להיפך לטעמי. אבל, המסך שהוצע עם המפרט לא הולך ביחד עם הכרטיס והדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה שהוא איכותי.

למה 3800X2. העולם עובר לריבוי ליבות על כל המשתמע מכך. אני מציע שתקרא קצת בפורום. דובר על זה הרבה.

בכל מקרה, ברוך הבא :)

פורסם

CRT איכותי זה ממש לא גרוע. להיפך לטעמי.

גם לטעמי. אני משתמש בG90F+ של וויוסוניק שקניתי לפני שנתיים וקצת, לפני הירידה המשמעותית במחירי LCD.

אבל פה הנקודה שלי - CRT איכותי היום עולה כמו LCD איכותי. וכשעושים השוואה מפורטת, לLCD יש יותר יתרונות.

מה גם שכבר אי אפשר באמת להשיג מסכי CRT טובים, רק זבל בזול.

פורסם

עפות עליך ירידות כי אתה מציע לאנשים לזרוק בוחטה לא נורמלית של כסף על זבל בלי לחשוב פעמיים, וזאת חתיכת חוצפה. מי שלא מבין לא מייעץ, ואם הוא כבר מייעץ, שלפחות יסייג את דבריו ויסביר במה הוא לא בטוח.

למה אני חושב שCRT זה גרוע? בראש הפורום מופיע "המדריך להרכבת מפרט" אותו כתבתי - בסעיף על מסכים תמצא השוואה מפורטת בין LCD ל-CRT ולמה היום עדיף לקנות רק LCD.

שים לב,

"אין צורך לכייל LCD ולהתאים את התמונה שלו, אין צורך להתעסק עם טרפזים וקוי אורך ורוחב - התמונה מתאימה למסך תמיד.

כמו כן, החיבור הוא דיגיטלי ואין אובדן איכות תמונה.

מסכי LCD משאירים לכם מקום על השולחן לסדר את הפיצ'עפקעס שלכם , הם לא שוקלים טון כמו מסכי CRT, אז אפשר לנייד אותם בקלות.

לרוב הם גם מעוצבים להיות מושכים לעין ומהווים מעין סמלי סטטוס...

אבל, למרות היתרונות והחסרונות של כל טכנולוגיה שמאזנים את עצמם, היתרון הבולט של CRT כבר איננו: המסכים באותו גודל ומאותה רמת איכות יעלו אותו דבר.

מסך CRT 19" (בעצם, 18" נטו) מאיכות טובה באמת יעלה 1900 שקלים (סדרת P של VIEWSONIC, המסך של IIYAMA ששכחתי את דגמו אך היה פופולארי ביותר עד לפני שנתיים, LG F900P).

מסך LCD 17" (גודל נטו) כמו ה-LG 1780Q, מהמעולים בטווח המחירים שבו הוא נמצא, יעלה בערך אותו דבר."

זה מתוך המדריך שאתה כתבת.. כמה הערות:

1. יש צורך לכייל כל מסך באשר הוא. במסכי CRT אכן צריך לכייל מספר דברים נוספים אבל את הקונטראסט, הבהירות וטמפ' הצבע יש לכייל גם. אולי רוב האנשים לא רואים בזה צורך גדול כל כך אבל ההבדלים בין מסך מכוייל לבין מסך לא מכוייל בסופו של דבר משמעותיים (לאחר שרואים את ההבדל).

2. להגיד שהחיבור הוא דיגיטלי זה לא ממש נכון - הפאנל עצמו אכן דיגיטלי וז"א שכל סיגנל שתכניס לו יעבור המרה לדיגיטלי, אבל החיבור יכל להתבצע אנאלוגי.

דוגמא לאיך זה יעבוד במקרה כזה:

כ.מסך (דיגיטלי) ----- חיבור למסך באמצעות כבל VGA (כאן יש המרה לאנאלוגי) -----> מסך LCD (שוב חוזרים לדיגיטלי).

והנה לך, חיבור אנאלוגי למהדרין שבסופו של דבר המסך המיר את התמונה לדיגיטלי. בהמרות האלה מדיגיטלי לאנאלוגי ושוב חזרה לדיגיטלי יש לרוב אובדן איכות (וההשפעה הנגלת לעין תלויה בכל מקרה לגופו).

3. אין כזה דבר מסך LCD באותה רמת איכות כמו מסך CRT.

למסך CRT אין רזולוציה טבעית כמו למסכי LCD (ז"א שלא משנה איזו רזולוציה אתה מוציא מהכרטיס מסך, אם היא לא הרזולוציה הטבעית של הפאנל אז הפרוססורים של המסך יעשו את העיבוד, ובדרך כלל פרוססורים שבאים עם המסך עצמו לא עושים את העבודה בצורה טובה כל כך) כך שאפשר להציג עליהם איזו רזולוציה שרוצים (כמובן עד למגבלת הרזולוציה של השפופרת).

בנוסף, קונטראסט של מסכי CRT מתחיל ב-1 לכמה אלפים בעוד שכרגע הקונטראסט הסטטי הכי גבוהה שיש למסכי LCD הוא 1:1000 וגם זה רק על הנייר.

בסופו של דבר - מסכי LCD טובים רק בשביל לחסוך מקום. הקרינה וצריכת המתח זה דבר שולי בהחלט.

להבא אל תפיל ארטילריה על בן אדם שעוד אין לו 5 תגובות בפורום ושאין לך מושג אפור על הידע שלו.

עריכה: כן, גם אני מסכים שכיום קשה מאד או כמעט בלתי אפשרי להשיג בארץ מסך CRT טוב. אני גם בעליו הקודמים של G90 וכרגע יש לי F900P + מקרן CRT של סוני.

ועדיין אני מתנגד בכל תוקף לטענה שלך שבתקציב X אפשר להשיג מסך LCD ששווה בביצועיו למסך CRT באותו מחיר.

פורסם

ד"ר

אפשר פה ושם להשיג. LCD ממש איכותי עולה הרבה יותר (למשל סדרת הפרו של ויוסוניק) ועדיין CRT איכותי יהיה טוב יותר למשחקים ויאפשר רזולוציות גבוהות יותר. בכל מקרה זה עניין של העדפה כמו שאמרתי קודם

לטעמי

פורסם

זה מתוך המדריך שאתה כתבת.. כמה הערות:

1. יש צורך לכייל כל מסך באשר הוא. במסכי CRT אכן צריך לכייל מספר דברים נוספים אבל את הקונטראסט, הבהירות וטמפ' הצבע יש לכייל גם. אולי רוב האנשים לא רואים בזה צורך גדול כל כך אבל ההבדלים בין מסך מכוייל לבין מסך לא מכוייל בסופו של דבר משמעותיים (לאחר שרואים את ההבדל).

תן לי לכייל אלף מסכי LCD לניגודיות ובהירות אופטימליים, רק לא טרפז אחד וקוים מקבילים של CRT אחד. זה היתממות להגיד ש-LCD דורש כיול בדיוק כמו CRT. לכייל CRT זה תיק שלוקח רבע שעה אם אתה זריז!

2. להגיד שהחיבור הוא דיגיטלי זה לא ממש נכון - הפאנל עצמו אכן דיגיטלי וז"א שכל סיגנל שתכניס לו יעבור המרה לדיגיטלי, אבל החיבור יכל להתבצע אנאלוגי.

דוגמא לאיך זה יעבוד במקרה כזה:

כ.מסך (דיגיטלי) ----- חיבור למסך באמצעות כבל VGA (כאן יש המרה לאנאלוגי) -----> מסך LCD (שוב חוזרים לדיגיטלי).

והנה לך, חיבור אנאלוגי למהדרין שבסופו של דבר המסך המיר את התמונה לדיגיטלי. בהמרות האלה מדיגיטלי לאנאלוגי ושוב חזרה לדיגיטלי יש לרוב אובדן איכות (וההשפעה הנגלת לעין תלויה בכל מקרה לגופו).

כל הכבוד חוכם, חיברת LCD עם VGA. רק חבל שרוב הכרטיסים ורוב המסכים מגיעים עם DVI היום.

3. אין כזה דבר מסך LCD באותה רמת איכות כמו מסך CRT.

למסך CRT אין רזולוציה טבעית כמו למסכי LCD (ז"א שלא משנה איזו רזולוציה אתה מוציא מהכרטיס מסך, אם היא לא הרזולוציה הטבעית של הפאנל אז הפרוססורים של המסך יעשו את העיבוד, ובדרך כלל פרוססורים שבאים עם המסך עצמו לא עושים את העבודה בצורה טובה כל כך) כך שאפשר להציג עליהם איזו רזולוציה שרוצים (כמובן עד למגבלת הרזולוציה של השפופרת).

בנוסף, קונטראסט של מסכי CRT מתחיל ב-1 לכמה אלפים בעוד שכרגע הקונטראסט הסטטי הכי גבוהה שיש למסכי LCD הוא 1:1000 וגם זה רק על הנייר.

אתה רק שוכח להזכיר שגם את זה ציינתי, ובנוסף עיבוד התמונה של LCD החדשי והאיכותיים היום הוא כל כך טוב שעין ממוצעת לא תשים לב להבדל - וגם אז זה בשימוש רק מחוץ לרזולוציה נאטיבית. איכות תמונה מחוץ לרזולוציה נאטיבית זה עניין מאוד נתון לויכוח, על מסך טוב עם יכולת אקסטרפולציה טובה, תמונה ברזולוציה לא נאטיבית יכולה להראות נהדר. הבעיה האמיתית היא טקסט, כמו שציינתי, וגם לזה יש פתרונות.

במשחקים ובסרטים אנשים לא שמים לב להבדל, ואין שום סיבה שתצפה בטקסט מחוץ לדסקטופ.

אפילו שמתי דגש על בעית הקונטרסט!

בסופו של דבר - מסכי LCD טובים רק בשביל לחסוך מקום. הקרינה וצריכת המתח זה דבר שולי בהחלט.

הקרינה לצדדים אינה שולית. צריכת החשמל והחום שנפלט גם הוא לא שוליים. תפסיק לעוות את המציאות לתפיסת עולמך.

ובכלל לא התייחסת לכאבי ראש ששהייה מול CRT גורמת לחלק מהאנשים בגלל ריצוד.

להבא אל תפיל ארטילריה על בן אדם שעוד אין לו 5 תגובות בפורום ושאין לך מושג אפור על הידע שלו.

אני יודע מה הידע שהפגנת בהרכבת מפרטף וזה ממש לא הרבה, ואם היית מתחיל איתי דיון בלי לערב ת'רדים של אחרים בפורום המתאים (גרפיקה), יכול להיות שהדיון הזה היה דיון ולא התנצחות של אגו.

פורסם

אולי אתה מקבל כאב ראש מ-CRT. דעה רווחת ברוב המקומות היא דווקא שמקבלים כאב ראש מ-LCD.

אני בכל מקרה מקבל כאב ראש רק מ-DLP.

בנוסף, לא אמרתי ש-LCD דורש כיול בדיוק כמו CRT. אמרתי שניגודיות, בהירות וטמפ' צבע יש לכייל בכל מסך ובנוסף יש פרמטרים נוספים לכייל במסך CRT.

יותר מזה אני לא אגיב כי כמו שאמרת, הדיון הזה הוא התנצחות של אגו וזה לא יתרום דבר לי ולך, אז שיהיה לך יום טוב ושנפגש בת'רדים אחרים בנסיבות יותר נעימות. ;)

פורסם

מעבדי ?AMD? Price Units Total

Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 1900 1 1900

לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total

KN8 Ultra s939, nForce4U, GBL, SATA II 590 1 590

זכרונות? DDR 400 Price Units Total

1Gb 400MHz A-DATA 540 1 540

כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total

7900GT 256MB TV, DVI, PCI-E 2190 1 2190

דיסקים קשיחים? MAXTOR Price Units Total

160GB (8MB) SATA II 460 1 460

צורבים? DVD Recorders Price Units Total

LG DVD±R GSA-H10AK x16 Dual Layer x8 (Black) 255 1 255

מארזים? Price Units Total

Thermaltake Sviking VA4000BWS 460 1 460

מארזים? Power Supply Price Units Total

Enermax Noisetaker EG425P-VE 420W 470 1 470

מסכים? SAMSUNG Price Units Total

740B 17'' LCD 8ms DVI 1620 1 1620

מקלדות? Price Units Total

Logitech Internet Pro Black 75 1 75

עכברים? Price Units Total

Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse 240 1 240

Total price + system assemly 8990 ¤

פורסם

כבר הוצע לו מפרט עם דיסק קשיח גדול יותר, כפול זכרון, ועכבר טוב יותר - באותו מחיר, ולתשלום בכרטיס אשראי (בKSP - עוד 4.5% למשלמים לא במזומן). מה הופך את המפרט שלך לעדיף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים