עבור לתוכן

מפלגת חד"ש

Featured Replies

פורסם

אם זה היה תלוי בי, לאזרחים ערבים לא היו את אותם זכויות כמו לאלה היהודים

האמונה היהודית זה חלק בלתי נפרד מהמדינה

(הכללתי ערבים בכוונה)

א) זה כבר ככה בשטח. (ברור מהבחינה התקציבית)

ב)כלומר אפרטהייד רשמי?

לא חבל על הסנקציות הכלכליות?

• תגובות 90
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

בגלל זה בחרתי ליברמן שיקח מהערבים את זכות ההצבעה

אנא ממך, אל תעוות את הדברים. :nono:

ליברמן מציע לקחת את הזכות להצביע ולהבחר לכ??ל מי שלא יהיה מוכן להשבע אמונים למדינה ולשרת אותה 3 שנים בצבא או בשירות לאומי אלטרנטיבי שווה ערך.

פורסם

זה לא חוק מפלה במיוחד, זה חוק דיי מחייב, פשוט ביסס את העובדות בשטח.

הערבים בונים על האדמה שלהם, ועלויות הבניה שלהם אפסיות. אתם רואים את הבתים "הענקיים" שלהם וחושבים לעצמם שהם שוחים בכסף. בבתים האלה חיים לפעמים משפחות בנות יותר מ30 נפשות. ועלויות הבניה שלהם בדרך כלל זולות יותר משכר דירה במרכז ת"א :smile1:. אם הם היו צריכים לקבל את כל האישורים לבניית הבית ושוב פעם על האדמה שלהם, הם פשוט לא היו יכולים להרשות לעצמם לבנות בתים. אז לכן או שהם יבנו בניה "לא חוקית" או שהם יחיו ברחוב ויהיו עוד נטל כלכלי על תוכניות השיכון לנזקקים.

פורסם

חדש ממש לא פועלים למען איכות הסביבה

חדש היא מפלגת שמאל קיצונית אשר המטרה שלה היא שיהיו שני עמים

לחיות עם שוויון ולהפריד לחלוטין את הדת מהמדינה ושהמדינה תהיה מדינת כלל אזרחיה (וגם אם צריך להחליף את הסמלים של המדינה בשביל זה)

פורסם

בדעות המדיניות, ואפילו הכלכליות הם די :screwy:

אבל החקיקה שלהם היא די טובה, NONETHELESS

פורסם

שמאלנית או לא הם העבירו יותר חוקים חברתיים מאשר רוב המפלגות הגדולות לכאורה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=174088.msg1488670#msg1488670

כל מפלגה אינטרנסטית, אחרת אין שום סיבה לבחור בה, תבחרו בנו כי אנחנו רוצים ככה ונעשה ככה. חד"ש לפחות עשתה משהו מועיל, ועם מנדטים ספורים, ואני בטוח שרוב האנשים בפורום הזה נהנו בצורה זו או אחרת מהחוקים שהיא העבירה.

פורסם

אם הם היו צריכים לקבל את כל האישורים לבניית הבית ושוב פעם על האדמה שלהם, הם פשוט לא היו יכולים להרשות לעצמם לבנות בתים.

הבעיה היא שזאת לא האדמה שלהם... אלה אדמות של המדינה, שהם באו והתיישבו עליהן.

בא בדואי ובונה אוהל על איזה שטח אדמה. אח"כ הוא מביא לשם את העיזים שלו. אח"כ הוא הופך את האוהל לפחון, ואח"כ לכמה פחונים. לזה הוא קורא "חוה חקלאית", כדי לקבל חשמל בזול. אח"כ הוא בונה בית, או מרחיב את שכונת הפחונים שלו, ואחרי כמה זמן מתחיל לבכות לכל מי שמוכן לשמוע כמה שהממשלה רעה ומפלה, שלא מוכנה לחבר אותו לחשמל / מים / תשתיות. מיותר לציין שלא היה לו שום אישור לאף אחד מהתהליכים הנ"ל, הוא לא שילם אף מס, וגם לא חושב ו/או יחשוב לשלם בעתיד. אבל לבכות זה קל... אח"כ הוא גם מתרץ את ההשתוללות שלו ושל הילדים שלו בכביש, שלא פעם גורמת להרוגים (גם מצד נהגים תמימים), בזה שהוא מקופח וזאת סוג של מחאה חברתית...

חוצפה שאין כדוגמתה.

כל זה בלי לדבר בכלל על המצע והחוקים שחד"ש העבירו או לא... סתם, הערה כללית.

פורסם

אם זה היה תלוי בי, לאזרחים ערבים לא היו את אותם זכויות כמו לאלה היהודים

האמונה היהודית זה חלק בלתי נפרד מהמדינה

(הכללתי ערבים בכוונה)

זו אחת האמירות הכי גזעניות ששמעתי מימי.

אני מתבייש שאני אפילו יושב אתך באותו הפורום

:pissed: :pissed: :pissed: :pissed:

ציטוט של: mofra ב אתמול בשעה 22:50:23

בגלל זה בחרתי ליברמן שיקח מהערבים את זכות ההצבעה

גם לגבי זה.

קודם כל כשיחוקקו את חוק שירות לאומי לכל אזרח ישראלי, רק אז יהיה אפשר לדרוש מערביי ישראל שירות לאומי.

עד שאין כזה חוק, אין לך מה לדרוש וממי לדרוש לקיים אותו.

אתם עד כדי-כך עיוורים?

האמרות האלו מחזירות אותנו לימי 1939, כשהפכו אנשים לאזרחים סוג ז' רק בגלל הדת שלהם.

פשוט בושה.

עריכה:

ולעניין עצמו, חד"ש היא מפלגה ערבית סוציאליסטית. כמו כל מפלגה היא סקטוריאלית ודואגת קודם כל לסקטור שלה.

גם אותי מכעיס החוק לגבי הגבלות הבניה, מצד שני כמות אישורי הבניה שמנהל מקרקעי ישראל מוציא לערבים נמוך הרבה יותר ממספר האישורים שישראלים מקבלים, מה שלא מתאים לרוח החוק ממילא, שקובע שוויון ללא הבדל גזע ודת.

זה אומר שצריך לתקן נורמה פסולה בעזרת חוק מפלה? לא. אבל זה פתרון אחד, שלא מקובל עלי ועדיין, עבר אישור במליאת הכנסת שלוש פעמים ובוועדה המתאימה במשרד הפנים.

ואם תבדוק טוב, כמו ש DOGMA אמר מעליי, מרבית החוקים שחד"ש מעבירים הם סוציאליסטיים.

מה גם שהיא המפלגה הערבית היחידה שהיא אינה אנטי-ציונית.

גם ככה ערביי ישראל הם אזחים סוג ב' אז לפחות שיהיה להם יצוג קטן ככל שיהיה בכנסת.

אם לחרדים יש יצוג גדול גם לערבים מגיע, יש עדיין הרבה יותר ערבים ישראלים מיהודים חרדים.

ומי שאומר שש"ס היא מפלגה אמינה לא מחובר למציאות הפוליטית בישראל. ש"ס אכזבה את בוחריה בשתי הקדנציות האחרונות כמו שאף מפלגה אחרת, למעט שינוי שישבה על התחת ולא עשתה כלום.

הסיבה היחידה שאנשים עדיין מצביעים למפלגה שבראשה עד לפני מספר שנים ישב פושע מורשע, ובינתיים הרשיעו עוד אחד ויש חקירה נגד ח"כ שלישי היא שיש לא מעט אנשים שמקשיבים באופן עיוור לרב עובדיה יוסף שטרח אפילו לגייס את העולם הבא לקמפיין הבחירות וקבע חד משמעית שמי שמצביע ש"ס ישקלו לו את זה לכף זכות בבואו לפני בורא עולם שיגזור את דינו בבית-דין שמיים.

לדעתי זה הרבה יותר מביש, הניצול הציני הנ"ל ע"פ חוק אחד שמפלגה כמו חד"ש העבירה.

פורסם

הבעיה היא שזאת לא האדמה שלהם... אלה אדמות של המדינה, שהם באו והתיישבו עליהן.

בא בדואי ובונה אוהל על איזה שטח אדמה. אח"כ הוא מביא לשם את העיזים שלו. אח"כ הוא הופך את האוהל לפחון, ואח"כ לכמה פחונים. לזה הוא קורא "חוה חקלאית", כדי לקבל חשמל בזול. אח"כ הוא בונה בית, או מרחיב את שכונת הפחונים שלו, ואחרי כמה זמן מתחיל לבכות לכל מי שמוכן לשמוע כמה שהממשלה רעה ומפלה, שלא מוכנה לחבר אותו לחשמל / מים / תשתיות. מיותר לציין שלא היה לו שום אישור לאף אחד מהתהליכים הנ"ל, הוא לא שילם אף מס, וגם לא חושב ו/או יחשוב לשלם בעתיד. אבל לבכות זה קל... אח"כ הוא גם מתרץ את ההשתוללות שלו ושל הילדים שלו בכביש, שלא פעם גורמת להרוגים (גם מצד נהגים תמימים), בזה שהוא מקופח וזאת סוג של מחאה חברתית...

חוצפה שאין כדוגמתה.

כל זה בלי לדבר בכלל על המצע והחוקים שחד"ש העבירו או לא... סתם, הערה כללית.

בדואים =! ערבים. החוק הזה לא קשור לבדואים, והוא תקף רק על בתים שנבנו ללא אישור על אדמה פרטית.

עדיין מפרקים מאחזים בדואים לא חוקיים בדרום, למרות שגם לזה צריך למצוא פתרון.

פורסם

אתם עד כדי-כך עיוורים?

האמרות האלו מחזירות אותנו לימי 1939, כשהפכו אנשים לאזרחים סוג ז' רק בגלל הדת שלהם.

פשוט בושה.

ב 39 מדינת ישראל עוד לא היתה קיימת :screwy:

פורסם

אני מאוד מקווה שהבנת שהוא דיבר על היהודים בגרמניה אתה

סתם ציני, כי אם לא, אז אתה ממש אידיוט

(אם כי ההדרדרות במצב היהודים התחילה קודם, אבל לא משנה)

פורסם

39 זה כבר ממש מאוחר... או שהשנה שהוא התכוון אליה היא 1935 ככה או שהוא סתם מדבר על משהו אחר (כנראה הראשון...)

פורסם

אני מאוד מקווה שהבנת שהוא דיבר על היהודים בגרמניה אתה

סתם ציני, כי אם לא, אז אתה ממש אידיוט

(אם כי ההדרדרות במצב היהודים התחילה קודם, אבל לא משנה)

גם אני הירהרתי אולי הוא התכוון לגרמניה אבל בגרמניה לא היתה בעיה של דת שם היו בעיות של לאום :nixweiss:

גם יהודים לא דתים מתו אז מה קשור דת

פורסם

הוא התכוון שבעצם מה ש- mofra מציע זה בדיוק מה שהגרמנים

עשו כלפי היהודים לפני 60 שנה,

והדיון על באיזה שנה בדיוק זה קרה הוא לא קריטי, ומאוד לא קשור לנושא כאן

ואתה מציע לעשות טרנספר לכל הערבים או רק לאדוקים מביניהם?

כאילו, אתה גם מתכוון לברר קודם?

חוץ מזה, ערבים זה לאום, לא דת, ולכן זה בדיוק אותו הדבר

(ויהודי זה גם לפי דת וגם לאום, ואי אפשר באמת להפריד אותם)

פורסם

בדואים =! ערבים. החוק הזה לא קשור לבדואים, והוא תקף רק על בתים שנבנו ללא אישור על אדמה פרטית.

עדיין מפרקים מאחזים בדואים לא חוקיים בדרום, למרות שגם לזה צריך למצוא פתרון.

א. בתים שנבנו ללא אישור, גם אם זה על אדמה פרטית, הם לא חוקיים, נקודה.

למה אם אני רוצה לבנות איזה פאקין פרגולה אני צריך להוציא אלפי אישורים, לעמוד במי יודע כמה תקנות וחוקים ולשלם כלמיני אגרות ומיסים, ותמיד להיות בפחד שאם פספסתי משהו ואיזה שכן ילשין עלי תוך יומיים יהרסו את מה שבניתי, וערבי שבונה בית שלם (על אדמה שלו או לא שלו, זה לא משנה, ותיכף אני אגע בזה) לא צריך לעבור את כל זה?

ועכשיו הם רוצים להפוך את זה לבסדר?

ב. ערבים אולי != בדואים (למרות שאפשר להתווכח על זה), אבל הם לא נופלים מהם בהשתלטות על קרקעות. אני רואה את זה כל יום בגליל.

ג. לא, לא מפרקים מאחזים לא חוקיים. לפחות לא מספיק. המשטרה או משתינה מפחד או פשוט מתעצלת לפעול נגדם, מכלמיני סיבות. ובגלל הסיבות האלה (יהיו אשר יהיו...) גם לא נכנסים לכפרים ערביים לגבות מיסים, כמו שלא הורסים להם בניה לא חוקית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים