עבור לתוכן

מחשב לגיימר עד 7000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

CRT לא עדיף לגיימרים. זה מזמן לא נכון. גם גיימרים רוצים מסך איכותי שיציג תמונה טובה, ואז זה הוא לא יקבל מהמסך שאתה הצעת.

• תגובות 47
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני גיימר ואני דווקא מעדיף 2 כרטיסי מסך

אבל מומלץ 4 או יותר ;D

פורסם

אתה ספאמר וההודעה שלך הייתה מאוד מיותרת.

פורסם

חחחחחחחח יכול להיות שיש משהו במה שאתה אומר אדון McFly אז....

אבל בכל זאת CRT איכותי ייתן ביצועים טובים יותר לגיימרים

פורסם

לא, הוא לא. אין ל-CRT יתרון על LCD במשחקים.

פורסם

ה-Samsung 793DF סה"כ מסך די פשוט עם רזלוציה וקצב רענון מוגבלים. אין לו שום יתרון על LCD אלא להפך.

פורסם

אוקיי אבל אם הוא ייקח איזה LG F700B או משהו כזה לא יהיה עדיף!?!?!

פורסם

לא. זה לא רק עניין של רזולוציה וקצבי רענון. ל-LCD יש תמונה יותר טובה.

פורסם

אהה חחחח אוקיי אחי אז רגע מעכשיו שאני אדע CRT פחות טובים מ LCD לגיימרים ?

פורסם

^^^

לא בהכרח, CRT לא יותר טוב לגיימרים בחלק מהמיקרים, וחלק זה להפך. יש CRT שיהיו עדיפים על LCD למשחקים, וזה גם עיניין של תקציב והעדפה אישית. בכל אופן, אני אישית מעדיף LCD טוב.

ותפסיק לתת מפרטי אינטל עם סטיק אחד של זיכרון, אתה מאבד 30% ביצועים.

ואם אפשר, בבקשה תפסק את ההודעות שלך מכיוון שאני לא מבין כלום, ואם זה לא יהיה קשה מאוד אז גם לכתוב בעיברית יותר יפה.

פורסם

אוקיי אחי מצטער,בפעם הבאה אני אשתדל לכתוב יותר בבהירות

ודרך אגב נתתי לו סטיק אחד של זיכרון בשביל שישדרג בעוד זמן קצר לעוד אחד , אתה מבין המחירים שלהם ממש ירדו

פורסם

אהה חחחח אוקיי אחי אז רגע מעכשיו שאני אדע CRT פחות טובים מ LCD לגיימרים ?

לדעתי כן. כל גיימר שיכול להרשות לעצמו קונה היום LCD. אין כמו לשחק על מסך LCD גדול ורחב.

פורסם

אם אין לך מושג על מה אתה מדבר, אל תגיב.

זה ספק של HEC שמגיע עם המארזים של Compucase - והספק הזה הוא אחלה.

צריך לבדוק טוב על איזה ספק של HEC מדובר. אם זה ספק עם רייל יחיד אז זה יכול להיות לא מספיק.

פורסם
מסך:

זהו אולי הרכיב החשוב ביותר בתקציב מחשב חדש. המסך הוא הרכיב עם אורך החיים הגדול ביותר, בממוצע 5 שנים. השקעה במסך פירושה השקעה לזמן ארוך. כרטיס המסך שלכם יהיה גרוטאה תוך שנתיים, אך המסך ישאר לנצח במונחי חומרה. לעניות דעתי, השקעה במסך קודמת להשקעה ברכיבים אחרים.

כיום מסכי LCD הפכו אטרקטיביים יותר, כאשר מחיר המסכים הטובים מתחיל בסביבות 1600 שקלים, וניתן למצוא מסכים סבירים החל מ-1400 שקלים.

נכון, מבחינת איכות תמונה מקסימלית, מסכי CRT איכותיים מהשורה הראשונה יתנו ביצועים טובים יותר ממסך LCD איכותי בגודל זהה, כשזה נכון בעיקר לבעיית הקונטרסט של מסכי LCD, בעיה טבועה בטכנולוגיה, כמו כן הבהירות הנמוכה - שכן צריך להבין איך LCD עובד: יש פאנל פיקסלים שמסנן אור, לא יוצר אותו. יש למעשה נורת פלורסנט מאחורי הפאנל המהווה את מקור האור. ניתן להגביר את הבהירות, אך זה יהיה על חשבון הקונטרסט הבעייתי מלכתחילה.

לעומת זאת, מבחינת חדות, זמן תגובה, זוויות צפיה, אין שום בעיה במסכי הLCD של היום. כן, ישנה ירידה בניגודיות מזוויות רחבות, אבל כמה מאיתנו צריכים איכות מקסימלית מהמסך שלהם ב-170 מעלות?

חוסר האדפטביליות של המסכים לרזולוציות לא נאטיביות יכול להוות בעיה, במיוחד אם הכרטיס שלך מיושן ולא מספק את ה1280*1024 הסטנדרטי, התמונה תראה פחות מאופטימלית. לעומת זאת, רבים יטענו כי ניתן להבחין בחוסר החדות רק בקריאת טקסט, ושהוספת צללית לגופן (Cleartype של מייקרוסופט) מתגבר חלקית גם על בעיה זו. סרטים ומשחקים נראים נהדר על מסכי LCD מודרניים, במיוחד ברזולוציה נאטיבית, ורבים טוענים שאין אובדן איכות נראה לעין גם ברזולוציות נמוכות מהנאטיבית.

כמובן שקיימים גם יתרונות רבים ל-LCD: אורך חיים מצויין, תמונות לא יכולות להיצרב, פונקציות כמו PIVOT שהן שימושיות ומגניבות, צריכת חשמל אפסית יחסית ל-CRT, לא מפזר קרינה (מסכי CRT מפזרים קרינה לצדדים), לא מפזר חום יחסית, והכי חשוב: לא מרצד מפני שמקור האור קבוע, ולכן לא מעייף את העיניים בעבודה ממושכת, ולא גורם לכאבי ראש.

בנוסף, אין צורך לכייל LCD ולהתאים את התמונה שלו, אין צורך להתעסק עם טרפזים וקוי אורך ורוחב - התמונה מתאימה למסך תמיד.

כמו כן, החיבור הוא דיגיטלי ואין אובדן איכות תמונה.

מסכי LCD משאירים לכם מקום על השולחן לסדר את הפיצ'עפקעס שלכם, הם לא שוקלים טון כמו מסכי CRT, אז אפשר לנייד אותם בקלות.

לרוב הם גם מעוצבים להיות מושכים לעין ומהווים מעין סמלי סטטוס...

אבל, למרות היתרונות והחסרונות של כל טכנולוגיה שמאזנים את עצמם, היתרון הבולט של CRT כבר איננו: המסכים באותו גודל ומאותה רמת איכות יעלו אותו דבר.

מסך CRT 19" (בעצם, 18" נטו) מאיכות טובה באמת יעלה 1900 שקלים (סדרת P של VIEWSONIC, המסך של IIYAMA ששכחתי את דגמו אך היה פופולארי ביותר עד לפני שנתיים, LG F900P).

מסך LCD 17" (גודל נטו) כמו ה-LG 1780Q, מהמעולים בטווח המחירים שבו הוא נמצא, יעלה בערך אותו דבר.

תעשו את החשבון לבדכם, מי ירצה לקנות מסך CRT בימינו?

גם אם מישהו יחליט לקנות CRT, אין זה אומר כי יוכל למצוא מסך כזה בקלות. רוב היצרנים כבר מזמן עברו ל-LCD בגלל הביקוש הרחב יותר. מתוך יצרני השפופרות אני לא בטוח שנותרו יותר ממה שניתן לספור על יד אחת, לעומת עוד ועוד פסי יצור לפאנלים של LCD שקמים כל הזמן.

ישנן מעט מאוד אופציות למסכי CRT, מהדגמים שהזכרתי לא מצאתי בכלל את הIIYAMA בזאפ, ובכלל רוב מסכי ה-19" (מתוך סך הכל 22 דגמים שמוצעים שם נכון לרגע זה) הם דגמים "מאותגרים איכותית" של AOC ושל MAG, כאשר כל LCD בינוני (כמו הדגמים הטובים של BENQ) טוב מהם משמעותית.

רק במערכת תקציבית ביותר שלא נועדה לדבר מלבד עבודה באופיס ניתן להמליץ בלב שלם על מסך CRT, כאשר ישנם דגמים ספורים שמומלצים (ויש שיגידו דגם אחד בלבד), ואז מדובר על מסך 17" שעולה בסביבות 700-800 שקלים.

ויכוח דבילי שמתנהל כבר יותר מדי זמן - ב7K אם אתה קונה CRT אתה אידיוט.

פשוט תלנקקו להבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=160981.0

פורסם

כולם אומרים שעדיף lcd למשחקים מישהו באמת משחק עם מסכי lcd שיכול לאשר את הקביעה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים