עבור לתוכן

התלבטות בין שני מפרטים - נא ייעצו!

Featured Replies

פורסם

חברים,

מבקש את עזרתכם בהתלבטות בין שני מפרטים:

מערכת מבוססת AMD:

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX

DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D

TWINMOS DDR 1024MB 400mhz

מערכת מבוססת INTEL:

Intel Pentium D 920 Dual Core 2.8Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box

DFI LANPARTY UT 915P-T12

TWINMOS DDR2 1024MB 533mhz

בכל שאר הרכיבים אין לי התלבטות ואני יודע בדיוק איזה כרטיס מסך, מארז וכו' אני רוצה.

כמו שאתם מבינים הקו שמוביל אותי הוא מערכת מבוססת ליבה כפולה, לוח אם בעל חריץ PCIE וזכרון בסיס של 1 ג'יגה. הייעוד של המערכת יהיה בעיקר צפייה בסרטים, שימוש משרדי (אינטרנט ואופיס) ומעט משחקים. אני לא טיפוס של OC ככה שיכולות כאלה במערכת לא ישפיעו על הבחירה (לא אכפת לי שיהיה פוטנציאל ל-OC במערכת, אני פשוט כנראה לא אנצל אותו).

הפרשי המחירים בין המערכות לא משחקים תפקיד (הבדל של 200 ש"ח בערך).

אני מבקש שתתיחסו לא רק להבדלי ביצועים בין המערכות אלא גם לטכנולוגיות בהיבט של שידרוגים בעתיד (שדרוג זכרון או מעבד)

תודה!

פורסם

בשביל השימושים שלך 2 המפרטים הם בזבוז כסף

תחסוך 1000 שקל וקח

איזה 805d או AMD 3200 רגיל

פורסם

בשביל מה ה DFI אם אינך מתכוון לעשות OC?

במערכת האינטל הלוח לא טוב. קנה לוח עם ציפסט 945.

לגבי שדרוגיות. את הקונרוי כנראה שלא תוכל לשים על הלוח שתקנה היום. היתרון היחידי במערכת האינטל זה שיהיו לך ביד זכרונות DDR2 למרות שכשתרצה להשתמש בהם עבור מערכת אחרת, אז כבר יהיו זכרונות DDR2 הרבה יותר מהירים ככה שאינני יודע עד כמה זה רלוונטי.

בין שתי המערכות אני הייתי הולך על המערכת עם ה 3800X2 אבל עדיף לטעמי, על מערכת עם ה 805 שתצא הרבה יותר זולה ותתאים בלי בעיה לשימושים שלך. אם תשים את מהירות הלוח על 166 במקום 133 (ותקנה קרור מתאים) תקבל מעבד עם ביצועים דומים ל 840.

דרך אגב, איזה מארז וספק בחרת? לא פחות חשוב.

עריכה:

כמובן שבמערכת האינטל לוקחים שני סטיקים ולא אחד.

פורסם
  • מחבר

הפנייה למעבד כפול ליבה היא בראייה לטווח ארוך. המחשב הנוכחי שלי הוא P4 1.7 עם 512 RDRAM. אפשרויות השדרוג שלי למערכת הזו שואפות לאפס. אני לא קונה מחשב כל שנה- הכוונה היא שהמערכת תחזיק לי לפחות שלוש שנים.

המערכת שיש לי עכשיו עונה לי על כל הצרכים חוץ מהמשחקים. שוב- אני לא גיימר רציני אבל אני כן רוצה שתהיה לי היכולת להינות ממשחקים כמו שצריך- גם אם בעוד 3 שנים החומרה שאני קונה עכשיו תאפשר רק 800X600 עם רמת פירוט בינונית בגרפיקה.

המארז שבחרתי הוא 6A19 של COMPUCASE (המליצו עליו הרבה במפרטים של האתר). וכ.מסך X800GTO של CONNECT3D שאמור לתת לי מענה טוב למשחקים ויש לו 2 יציאות DVI (בשביל הסרטים אני מתחבר לטלוויזית LCD 32).

ה-DFI עונה לי על הרבה צרכים נוספים- גם כ.קול עם יציאת SPDIF, גם 2 יציאות כ.רשת (אחת למודם כבלים ואחת לרשת הביתית), גם יציאת FIREWIRE בשביל המצלמת וידאו שלי וכו'.

השאלה היא אם שווה לי להתעקש בכל זאת על מערכת כפולת ליבה ולהשקיע עוד 1000 ש"ח כדי שיהיה לי ראש שקט מבחינת ביצועי חומרה ליותר זמן...

פורסם

ה 805 הוא כפול ליבה, והרבה יותר זול. כרטיסי הקול על לוחות 945 טובים יחסית.

לגבי ה 3800X2 הוא יהיה מהיר יותר מה 805 ללא OC. השאלה אם אתה צריך אותו.

אם אתה הולך על ה AMD הייתי קונה לוח תקציבי כמו למשל האלבטארון או האביט X4 ובהפרש קונה כרטיס קול טוב, למשל ה AUDIGY2 VALUE שישמע טוב יותר מכל כרטיס OB. כרטיס רשת נוסף עולה 40 שקל.

לגבי כרטיס מסך - מומלץ ה 7600GT. ההפרש בעלות לא גדול. ההפרש בביצועים כן.

למערכת כפול ליבה אפשר לקחת את ה 6A19, אבל קנה ספק רציני כמו ה ENERMAX 420 או לחילופין FSP400 GLN/THN

פורסם

מסתמן שה805 הוא המעבד הכי פופלרי היום

פורסם
  • מחבר

טוב,

אז אחרי המון התלבטויות ובדיקות הגעתי למפרט הבא, נא חוו דעתכם:

[table][tr]

[td]

[table][tr][td]פריט[/td][/tr]

[tr][td]מעבד Pentium D 820 Intel[/td][/tr]

[tr][td]לוח אם GIGABYTE GA-8N-SLI Pro[/td][/tr]

[tr][td]ספק כח Enermax Noistaker 420W Dual 12V rails[/td][/tr]

[tr][td]TWINMOS 512MB DDR2 667MHZ[/td][/tr]

[tr][td]TWINMOS 512MB DDR2 667MHZ[/td][/tr]

[tr][td]ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro[/td][/tr]

[tr][td]COMPUCASE CI-6A19 WHITE NO PSU[/td][/tr]

[tr][td]כרטיס מסך Leadtek Geforce PX7600GT PCIX 256MB[/td][/tr]

[tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table]

[/td]

[td]

[table][tr][td]מחיר[/td][/tr]

[tr][td]¤ 1,175.00[/td][/tr]

[tr][td]¤ 710.00[/td][/tr]

[tr][td]¤ 418.79[/td][/tr]

[tr][td]¤ 325.00[/td][/tr]

[tr][td]¤ 325.00[/td][/tr]

[tr][td]¤ 160.00[/td][/tr]

[tr][td]¤ 280.00[/td][/tr]

[tr][td]¤ 1,297.16[/td][/tr]

[tr][td]¤ 4,690.95[/td][/tr][/table]

[/td][/tr][/table]

כמעט הכל מחושב, כמו שאתם רואים שיניתי את דעתי בנוגע להרבה רכיבים. אם יש לכם תהיות אני מניח שהן בנוגע למעבד וללוח, אז ככה:

המעבד- החלטתי ללכת על אינטל- בעיקר בגלל ההיעלמות הצפויה של ה-939 מהשוק. בחרתי את ה-820 כיוון שההפרש בינו לבין ה-805 קטן יחסית, ואני גם לא מתכוון לבצע OC, אז עדיף לקחת מראש מעבד עם FSB גבוה יותר ומהירות ליבה גבוהה יותר.

הלוח- היו לי המון התלבטויות בין הדגם הזה לבין דגם מבוסס 945. בסוף בחרתי את הדגם הזה משתי סיבות: תמיכה ב-SLI לצורך שדרוג עתידי ויציאת FIREWIRE על הלוח (שניהם לא קיימים בדגם GA-8I945P-G שממליצים עליו במפרטים. למרות שאפשר להשיג FIREWIRE בדגם GA-8I945P Pro אבל בלי SLI ובתוספת 200 ש"ח בערך)

מעוניין לשמוע את דעתכם לפני הקנייה!!

פורסם

הלוח הזה לא תומך במעבד

פורסם

תלחץ על CPU Support List באותו עמוד שקישרת אליו ותראה מה כתוב מול ה-820...

פורסם
  • מחבר

צודק.

זה מחרבן לי את כל התכניות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים