עבור לתוכן

עזרה להדרכת שימוש רמקולים למתחילים

Featured Replies

פורסם

שלום, קניתי רמקולים עם סאב CREATIVE SBS 2.1 370 ויש לי כרטיס קול CREATIVE SOUNDBLASTER LIVE VALUE שקניתי לפני 5 שנים. הצלחתי להפעיל את רמקולים עם סאב, גם הצלחתי להתחבר לטלויזיה בעזרת חיבור 2 יציאות אודיו מממיר YES לכניסה כחולה בכרטיס קול ויציאה ירוקה שייך לרמקול עם סאב.

יש לי כמה שאלות:

1. כשאזנתי למוסיקה שקטה עם עוצמה בנונית-נמוכה, אחרי שעה אני מרגיש שהאוזניים שלי נסתמו כמו שמרגישים בטיסה, מה עליי לעשות כדי שלא ארגיש "סתימות". הרמקולים נמצאים בחדרי שאורכו החדר 10 מ"ר.

2. איך מגדירים "צליל נקי"?

מכוון שאין לי ניסיון עם רמקולים מיוחדים עם סאב, אשמח לקבל מדריך שימוש ברמקולים עם סאב. במיוחד מקומות מתאימים לרמקולים, טיפול וניקוי רמקולים ותוכנות שליטה ברמקולים עם קטרוגיית להתאמת הגברות.

תודה רבה!

פורסם

עקרונית אתה לא צריך תוכנות מיוחדות ושום דבר מיוחד...

בכול נגן (ווינאמפ, מדיה פלייר..) יש אפשרות של אקוואלייזרים ששולטים על תדרים שונים שהרמקולים מוציאים.

מה שאתה צריך לעשות זה למקם את הסאב במקום נמוך ויציב, רצוי על הרצפה, ואת הלווינים (הרמקולים הקטנים) בגובה של כ2 מטר מעל לרצפה (אפשר יותר נמוך, זה לא משנה במיוחד... אני פשוט כותב את המצב הרצוי.. לא יקרה שום דבר אם לא תעשה את זה, פשוט הצליל לא ישמע בצורה אופטימאלית..).

אני בטוח שיש ברמקולים האלה אפשרות שליטה על הווליום של הבאס. שים איזה שיר שמייצג את סוג המוסיקה שאתה שומע בד"כ (רצוי דיסק מקורי...), ותכוון את הבאס ואת האקוולייזרים לצורה שלםי דעתך נשמעת הכי טוב. רצוי לא להגביר יותר מידי את הבאס כדי שהאוזניים לא יסתמו...

צליל נקי הוא צליל בלי רעשי רקע. לדוגמא, כשאתה מפעיל את הרמקולים חזק מידי תשמע מעין רישרוש ברקע. זה רעש שמזהם את הצליל. יש גם רעש של "פו", כאילו מישהו נושף בזמן הנגינה...

פורסם
  • מחבר

סלח לי מה זה מילה " אקוולייזרים "? כוונתי את באס לבינוני נמוך אוזניים שלי עדיין נסתמו >:( האם יש מדריך איך לכוון נכון?

פורסם

כל קול בנוי מתדר (גל) אחד לפחות. מוסיקה מורכבת מהרבה תדרים שונים, שהאוזן מתרגמת לצליל שונה.

האקוולייזרים שולטים על העוצמה היחסית של התדרים, כך שאתה יכול להגביר צליל מסויים אחד, ולהחליש צליל אחר...

אקוואלייזרים מסומנים ברוב התוכנות בקיצור כEQ והם נראים כמו מסילות שמזיזים לאורכן מתגים...

ככה זה נראה בווינאמפ- בתצורה "מודרנית"...

eq.gif

אין מדריך לכיוון רמקולים, אתה צריך לכוון אותם למצב שיתאים לך...

פורסם

אכן מוזיקה מורכבת ממגוון הרמוניות, וזו גם הצורה לזהות כלי זה או אחר. בנוגע לאקולייזר, האחד שנמצא בווינאמפ הוא אסון ולא כדאי להשתמש בו לא משנה מה. ישנם פלאגים אשר עושים זאת בצורה טובה הרבה יותר. כמו כן, במידה ואתה מחפש תוכנות שישנו את הצלילים, ישנם המוןפלאגים לווינאמפ, את רובם תוכל למצוא באתר התוכנה.

Anatoli.

פורסם

אנטולי, הרמקולים שלו גם ככה לא הכי איכותיים שיש... כיוונון עדין לא אמור לפגוע בצליל, או שגם במצב שלו זה יהרוס?

פורסם

זה שזה יהרוס זה בטוח. השאלה אם הוא ירגיש בזה או לא. כיוון שמדובר על לא יותר מפלאג קטן שאפשר להתקין בקלות, אני לא רואה סיבה למה שלא לעשות את זה.

Anatoli.

פורסם

תוכל בבקשה להביא קישור או שם לפלאג אין?

תודה.

פורסם

יש המון פלאגים שונים שלא בדקתי, ואני לא יכול להמליץ, אבל בהחלט מומלץ לעבור באתר של ווינאמפ ולבדוק. יש גם אחד שיצא לי לבדוק בעבר, והוא עבד דיי טוב, לצערי לא זכור לי השם, ואני רק זוכר שהשם היה משהו יפני/סיני ארוך יחסית :)

כנראה שהאתר של ווינאמפ וגוגל יוכלו לעזור לך יותר ממני בעניין הנ"ל.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים