עבור לתוכן

איזה תוכנה מוציאה שרטוטים בDXF?

Featured Replies

פורסם

יש לי גישה לפנטוגרף שפועל ע"י פקודות ממחשב ואני רוצה לייצר איתו בלוקים לקירור המים שאני מכין

יש לי את השרטוטים מדוייקים עם מידות ב3D בסקאצ'אפ אבל אמרו לי להכין בשביל הפנטוגרף את השרטוטים על DXF.

איזה תוכנה עושה את זה?

האם יש פה מישהו שמוכן לעזור לי לעשות שם את השרטוטים? (אם כן אז אני אשלח לו באייסיקיו את כל הפרטים על הבלוקים)

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

DXF זה פורמט 3D של אוטודסק שיוצר במקור ע"י AutoCAD, אבל גם 3DS Max יודעת לייצא אותו.

פורסם

עם פנטוגרף אתה לא יכל ליצור בלוק קרור.

הפנטוגרף יכל לחרוט לך ציורים וכתב על הבלוק אבל לא לכרסם בו, לשם כך יש צורך בכרסומת או במכונת CNC.

בהנחה שמדובר ב CNC ואתה צריך להגיש את הקובץ לייצור אתה יכל להשתמש ב:

SolidEdge, SolidWorks, Cimatron וכו... לפי מה שנוח לך. בגדול כל תוכנות ה CAD יודעות לייצא לקובץ DXF.

פורסם
  • מחבר

עם פנטוגרף בהחלט אפשרי לייצר בלוקים

תסתכל כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=147931.0

ויש לי גם גישה לפנטוגרף ידני (אמנם שונה ממה שמופיע בת'רד שציינתי) וגם בו אפשרי בהחלט לבצע בלוקים לקירור מים (כרסום של תעלה עמוקה).

בקשר לשרטוט, ראיתי שגם מהסקצ'אפ אני יכול להוציא קובץ DXF אבל אני לא יודע איך אני צריך לשרטט את הקובץ כדי שהמכונה תקרא אותו נכון.. אין לי ניסיון עם זה..

מישהו פה מבין בזה ויכול לעזור לי להבין איך אני צריך שהשרטוט שלי בתוכנה יראה כדי שהתוכנה תבין את זה נכון?

נ.ב.

עם איזה תוכנה אני יכול לפתוח לצפיה קובץ DXF ששמרתי?

פורסם
  • מחבר

חבר'ה ביררתי קצת בקשר לפנטוגרף ואמרו לי שבעיקרון בתוך קובץ הDFX אמורה להיות ה"צורה" שאני רוצה מצויירת ב"נקודות"

מהסקצ'אפ הצלחתי להוציא את הצורה בקווים בקובץ DFX אבל לא בנקודות

אם מישהו יודע איך אני עושה את זה בסקצ'אפ או יכול להפנות אותי לתוכנה אחרת שאוכל לעשות את זה בה אני אודה לו מאוד!!

פורסם

לא יודע למה הכוונה בנקודות אבל קווים זה בסדר גמור.

ציור ב DXF הוא וקטורי לכן זה בסדר גמור.

יש תוכנות של פנטוגרף שלה אתה מזין נקודות (קורדינטות) מאיפה לאיפה להעביר את הקו אבל זה די ישן.

פורסם
  • מחבר

כניראה שבזה הם משתמשים.. תוכל להפנות אותי לתוכנה כזאת? (שם או לינק או משהו.. כל פרט יעזור!!)

זה נורא חשוב לי!!

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים