פורסם 2006 במרץ 2519 שנים בעיה שקצת מעצבנת אותי... המרחק מחיפה לאילת הוא 450 ק"מ שתי מכוניות יצאו באותו זמן אחת מאילת לחיפה והשניה מחיפה לאילת. אחרי שעתיים ו20 דקות הן עדיין לא נפגשו והמרחק ביניהן היה 135 ק"מ. א. מצא את מהירויות המכוניות אם נתון שהמכונית שנסעה מאילת לחיפה עוברת את כל הדרך בשעה וחצי פחות מאשר המכונית מחיפה לאילת. ב. מהלי להעזר בנתון של סעיף א' מצא אחרי כמה שעות נפגשו המכוניות. בצפיה לתשובות זזתי להמשיך את שאר הבעיות תודה לעונים
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים לא למדתי את זה, אבל קטת אינטואיציה עזרה X - מהירות מכונית מחיפה לאילת Y - מהירות מכונית מאילת לחיפה אנימקווה שתבין איך בדיוק.. נשארו לך 2 משוואות ב-2 משתנים, X יוצא 66 ו3 רבעים, Y יוצא 68 ורבע. * במקום פלוס 450, שווה.. זה סעיף א' אני חושב שלא יצא לי טוב... יש תשובות בספר? [attachment deleted by admin]
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים אתה רציני?טוב נו...בכל מקרה,נעשה את סעיף ב' קודם, כי אני מעדיף אותו:(v1+v2)*2.33=3152.33=שעתיים ועשרים דקות (עשרים דקות זה שליש שעה)ואנחנו רוצים לדעת את זה:(v1+v2)*t=450אני מאוד מקווה שאתה יכול לפתור את זה עכשיו...ובמקרה שלא, אז יוצא שאחרי שלוש שעות ועשרים דקות המכוניות נפגשותטוב אין לי זמן או כוח לפתור לך גם את הראשון עכשיואבל לעזאזל, תנסה לבדזה ממש קל
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים מחבר infer73 , שלא תחשוב שאתה עושה לי עכשיו טובה, אתה לא חייב לעזור לי רק ביקשתי עזרה .. בכל מקרה תודה TheBookofMadness, תודה על תשובתך, אבל היא לא נכונה אני חושב שהתבלבלת קצת בכל מקרה תודה התשובות הם: א. 60 קמ"ש 75 קמ"ש ב. 3.33 שעות (שלוש שעות ועשרים)
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים שאלה דיי סבבה.. פשוט תעשה טבלה עם הנתונים.השאלה הזו היא בטח בסדרות נכון? נשתמש בנוסחאות שלימדו אותך עם הסכום. תרשום את הנתונים של שתי המכוניות בטבלה ואז תשווה את הסכומים של הסדרות והתשובה שלך אמורה להתקבל.בהצלחה.
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים אני עושה לך טובה...אני לא ממורמר על זה או משהו, אני רק מקווה שניסית לפתור לפני זהבכל מקרה, אם נעשה את זה סעיף א'...(v1+v2)*2.33=315וגם:t1=t2+1.5ואת המשוואה השנייה אפשר לכתוב ככה בעצם:450/v1=1.5+(450/v2)את המערכת משוואת אני לא אפתור, אבל אני בטוח שאתה יכול לעשות את זה בעצמך(אגב, בדקתי, יוצאות תשובות נכונות)מה שצריך לדעת לעשות בבעיות כאלה זה להרכיב את המשוואות, זה החלק המסובך (יחסית)ברגע שיש לך את המשוואות, הפתרון בדר"כ מאוד מאוד פשוטמה קשור סדרות? אין שום קשר לסדרות בכללזאת סתם בעיה מילולית פשוטה למדי
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים לי זה נראה כמו תרגיל סדרות ואני בטוח 100 אחוז שאפשר לפתור אותו עם נוסחאות של סדרה חשבונית.פתרתי כבר המון תרגילים מהסוג הזה אבל אין לי כוח .. אני את שאלות 005 כבר עשיתי!
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים אני עדיין לא מבין איפה אתה רואה סדרות כאןאם אתה כל כך בטוח, אני אודה אם תראה לי את זה, כי אני לאיודע איפה אתה רואה את זה
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים מחבר infer73 אני ממש מודה לך גם לך UltraWaveMUSA ואכן הבעיה הזאת היא בעית תנועה
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים כנראה גם בעיית תנועה... ניסיתי עכשיו ויצא לי שהראשונה ב60 והשנייה ב70 וב-ב' יצא שלוש ושליש שעותעריכה :הכוונה ניסיתי לפתור את זה כאילו זה תרגיל בסדרות.בכל אופן, יום טוב.
פורסם 2006 במרץ 2519 שנים מחבר חח יש משהו שקיבל כוכבית בספר(מציין על רמת קושי גבוהה) רוצים? בכל מקרה תודה לכם
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.