עבור לתוכן

הרב עובדיה צוטט: "מי שמצביע קדימה הולך לגיהנום

Featured Replies

פורסם

לפחות אוניברסיטה שזה כבר משהו.

יש בכלל ביקוש לבוגריי תואר ראשון בכלכלה? עד כמה שזכור לי הביקוש הוא לבוגריי תואר שני כלכלה+מינהל

נפוץ יותר למיטב ידעתי זה דווקא להתקדם מתואר ראשון בכלכלה וניהול\חשבונאות לתואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון או שיווק.

• תגובות 166
  • צפיות 12.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אז אתה כלכלן, או בכל מקרה יש לך את האפשרות לעבוד ככזה.

אני לא מגדיר את עצמי ככלכלן

בשביל להיות כלכלן צריך הרבה יותר מתואר ראשון.

אני לא עוסק (ולא מתכוון) לעסוק בכלכלה אלא בראיית חשבון

1. לשכר החציוני באותו המשק

2. אחרי שכבר היום הצטמצמו הרווחים של כמעט כל המפעלים בארץ, וכל מפעל שמתחרה בייצור מהמזרח. לאן אתה יכול עוד לצממצם אותו? ל-0%?

3. בכל מקום, לא קראת את העיתונים בשבוע שעמיר פרץ הוציא את ההכרזה?

4. עוד יותר טוב. לא הוכחתי תהליך כלכלי, רק הוכחתי שתרחיש מאוד אפשרי הוא שתהיה איפלציה. את ההוכחה הכי טובה אני יודע בעצמי - אם יקרה מצב כזה ששכר המינימום עולה ל-1000$ אני יודע שאני הולך לפטר עובד אחד ומייד.

5. הכלכלן הבכיר של ידיעות אחרונות הוא סתם עיתונאי. טוב לדעת, בכל מקרה הוא כלכלן יותר טוב ממני ממך ומעמיר פרץ ביחד

6. יותר טוב מהערכות של עמיר פרץ

5.

1.אבל אין לך נתונים על השכר החציוני בישראל, אז איך אתה יכול לבדוק את זה?

2.בעקרון, במצב של תחרות, כן (זה כמובן אחרי שכולם-כולל הבעלים מושכים משכורות)

3.קראתי, לא זוכר דברים בסגנון שאתה מתאר

4.ומאמר שנמסיס הביא הראה לך שזה אפסי, ועדיין לא הבנתי אם אתה מדבר על אבטלה או על אינפלציה

5.נכון, אבל לא מברוורמן שתומך בהעלאת שכר המינימום (ומהמון כלכלנים נוספים כולל בבנק העולמי)

6.ועדיין פחות טובות מהערכות של כלכלנים בכירים

פורסם

1.אבל אין לך נתונים על השכר החציוני בישראל, אז איך אתה יכול לבדוק את זה?

2.בעקרון, במצב של תחרות, כן (זה כמובן אחרי שכולם-כולל הבעלים מושכים משכורות)

3.קראתי, לא זוכר דברים בסגנון שאתה מתאר

4.ומאמר שנמסיס הביא הראה לך שזה אפסי, ועדיין לא הבנתי אם אתה מדבר על אבטלה או על אינפלציה

5.נכון, אבל לא מברוורמן שתומך בהעלאת שכר המינימום (ומהמון כלכלנים נוספים כולל בבנק העולמי)

6.ועדיין פחות טובות מהערכות של כלכלנים בכירים

1. הערכות לפי נתונים של מס הכנסה. אגב רוב הכלכלנים מעריכים אותו בסביבות 7.5 אלף שקל. מה שנותן לנו שכר מינימום שהוא 44% מהשכר החציוני

2. וזה אומר שאם המכירות שלך יורדות במוצר 1 אתה מפסיד

אם אתה מוכר יותר נשארת עם רווח מאוד מאוד שולי.

טוב להיות מעסיק בישראל של 2006-2010 תחת הנהגת עמיר פרץ

3. אני דווקא זוכר הרבה, גם בטלוויזיה ירדו עליו הרבה כלכלנים בראיונות.

4. אז רגע, המאמר ההוא משקף משהו?

אי אפשר לקחת ענף ספציפי כמייצג לאינפלציה, לוקחים את כל המשק עפ"י משקולות (מדד)

מוכר?

5. ברוורמן בעצמו לא מסכים עם התוכנית של עמיר פרץ במתכונתה.

6. ולא כולל את כלכלן בכיר וקרוב לעמיר פרץ

פורסם

עומרי,

אני בסאו פאולו.

בכלאופן, לאחר שרפרפתי על עוד מספר מאמרים על השפעת שכר המינימום על האבטלה (וגם האינפלציה), אין קונצנזוס לגבי חוסר השפעה של שכר מינימום על אבטלה. המודלים התאורתיים צופים עלייה באבטלה, אבל תצפיות בפועל מראות השפעה זניחה יחסית כמו במקרה של האינפלציה, למרות שאף אחד שאני ראיתי לא מציע הסבר לתופעה.

רוב המאמרים המדברים על השפעה זניחה יחסית מתבססים על המאמר של קרוגר וקארד מ 1995, ויש כמה השגות לגבי דרך ביצוע המחקר ולכן כדאי לקחת את המסקנות קצת בזהירות.

אז אני יורד בינתיים מהנושא של התחזיות הפסימיות של ביצוע מהלך כזה, ונשאר בעמדה שגם אם הנזק בטווח הקצר שזה יגרום הוא לא נורא יותר מדי, מדיניות של יצירת מקומות עדיפה עדיין מהווה פתרון עדיף לדעתי מאשר העלאת שכר המינימום שנראה לי מספק ביחס לכוח הקנייה שלו במדינה שלנו.

פורסם

1. הערכות לפי נתונים של מס הכנסה

2. וזה אומר שאם המכירות שלך יורדות במוצר 1 אתה מפסיד

אם אתה מוכר יותר נשארת עם רווח מאוד מאוד שולי.

טוב להיות מעסיק בישראל של 2006-2010 תחת הנהגת עמיר פרץ

3. אני דווקא זוכר הרבה, גם בטלוויזיה ירדו עליו הרבה כלכלנים בראיונות.

4. אז רגע, המאמר ההוא משקף משהו?מוכר?

5. ברוורמן בעצמו לא מסכים עם התוכנית של עמיר פרץ במתכונתה.

6. ולא כולל את כלכלן בכיר וקרוב לעמיר פרץ

1.מס הכנסה לא מפרסם הערכות כאלו (זאת מדיניות ממשלתית)

2.לא, בכל מקרה שיווי משקל תחרותי זה נחמד אבל זה קורה רק בספרים, במציאות הם מרוויחים מספיק

3.יופי

4.זה מאמר שמבוסס על אמפיריקה, אי אפשר להתווכח עם זה

5.נכון, גם אני לא, לא בשיטה של בום אלא בהדרגתיות

6.זה לא נכון, הוא תומך, אבל בצורה יותר מתונה-הדרגתית, וגם אני כך. אני לא מצפה ל1000$ 10% יהיו נחמדים בתור התחלה/ניסוי

עומרי,

אני בסאו פאולו.

בכלאופן, לאחר שרפרפתי על עוד מספר מאמרים על השפעת שכר המינימום על האבטלה (וגם האינפלציה), אין קונצנזוס לגבי חוסר השפעה של שכר מינימום על אבטלה. המודלים התאורתיים צופים עלייה באבטלה, אבל תצפיות בפועל מראות השפעה זניחה יחסית כמו במקרה של האינפלציה, למרות שאף אחד שאני ראיתי לא מציע הסבר לתופעה.

רוב המאמרים המדברים על השפעה זניחה יחסית מתבססים על המאמר של קרוגר וקארד מ 1995, ויש כמה השגות לגבי דרך ביצוע המחקר ולכן כדאי לקחת את המסקנות קצת בזהירות.

אז אני יורד בינתיים מהנושא של התחזיות הפסימיות של ביצוע מהלך כזה, ונשאר בעמדה שגם אם הנזק בטווח הקצר שזה יגרום הוא לא נורא יותר מדי, מדיניות של יצירת מקומות עדיפה עדיין מהווה פתרון עדיף לדעתי מאשר העלאת שכר המינימום שנראה לי מספק ביחס לכוח הקנייה שלו במדינה שלנו.

סאו פאולו, אחד המקומות האפורים :)

סתם, לא ממש יצא לי להיות שם רק לעבור שם בדרך לריו

העיקר שאתה עושה חיים. ;)

הקשר בין אבטלה לשכר מינימום הוא הגיוני מאוד (קשר חיובי כמובן)

וזה די מפתיע שהתוצאות שונות.

ואני מסכים שצריך פתרון לטווח הארוך, אבל בנוסף ולא במקום

כי אם אתה לא נותן לו סיכוי היום להתקדם ולהתפתח, אין לו סיכוי בעתיד כשתהיה עבודה

פורסם

1.מס הכנסה לא מפרסם הערכות כאלו (זאת מדיניות ממשלתית)

2.לא, בכל מקרה שיווי משקל תחרותי זה נחמד אבל זה קורה רק בספרים, במציאות הם מרוויחים מספיק

3.יופי

4.זה מאמר שמבוסס על אמפיריקה, אי אפשר להתווכח עם זה

5.נכון, גם אני לא, לא בשיטה של בום אלא בהדרגתיות

6.זה לא נכון, הוא תומך, אבל בצורה יותר מתונה-הדרגתית, וגם אני כך. אני לא מצפה ל1000$ 10% יהיו נחמדים בתור התחלה/ניסוי

1. ההערכות הן של כלכלנים על סמך נתונים של מס הכנסה, לא ההערכות של מס הכנסה.

2. אתה לא יכול להחליט לעסק פרטי כמה הוא ירוויח.

4. אבל לפני עמוד טענת שהוא לא מייצג, ועכשיו אתה טוען שהוא כן מייצג.

5. אז למה אתה מנסה להצדיק את התוכנית הכלכלית של עמיר פרץ? גם אני תומך בהעלאה של שכר המינימום, אפילו מעל לשכר החציוני במשק, אבל לא בבום אלא לאורך זמן ובמדרגות, וכשרוב התוספת היא בתור מס הכנסה שלילי, או תמריץ לאנשים עובדים או איך שלא תקרא לזה.

6. הוא תומך ברעיון, לא בתוכנית. ועמיר פרץ לא רוצה ניסוי

הוא רוצה סחיטה של המעמד הבינוני

6.

פורסם

סאו פאולו די נראית כמו דרום תל אביב.

לא באתי לכאן בשביל להנות יותר מדי, אני עובד. אבל בכל מקרה לעבוד מתוך מלון עם שירות חדרים חדר כושר (קצת מעאפן) ובריכה זה נחמד :)

וצריך גם לקחת בחשבון את הברזילאיות... :)

בכלאופן, אני לא מתנגד להעלאה מתונה מאוד של שכר מינימום כפונקציה של הצמצום באבטלה.

פורסם

1. ההערכות הן של כלכלנים על סמך נתונים של מס הכנסה, לא ההערכות של מס הכנסה.

2. אתה לא יכול להחליט לעסק פרטי כמה הוא ירוויח.

4. אבל לפני עמוד טענת שהוא לא מייצג, ועכשיו אתה טוען שהוא כן מייצג.

5. אז למה אתה מנסה להצדיק את התוכנית הכלכלית של עמיר פרץ? גם אני תומך בהעלאה של שכר המינימום, אפילו מעל לשכר החציוני במשק, אבל לא בבום אלא לאורך זמן ובמדרגות, וכשרוב התוספת היא בתור מס הכנסה שלילי, או תמריץ לאנשים עובדים או איך שלא תקרא לזה.

6. הוא תומך ברעיון, לא בתוכנית. ועמיר פרץ לא רוצה ניסוי

הוא רוצה סחיטה של המעמד הבינוני

6.

1.טוב, זה עדיין הערכות, לא משנה איך תהפוך את זה, זה לא מדוייק.

2.אני לא, המדינה כן

4.מתי?

5.אני מנסה להצדיק את העלאת שכר המינימום, לא דיברתי אפילו פעם אחת על אחוזים. גם לא דיברתי על דרך (ממשלה או מעסיקים)

הדרך גם לא משנה מבחינה כלכלית כי המקורות מימון של הממשלה זה המס-בעיקר על הכנסות החברות/עסקים

6.עמיר פרץ לא ריאלי, אולי זה חלק מתעמולת הבחירות המוזרה שלו, מה שהוא אומר לא יקרה (ולא צריך לקרות), הדרך אמורה להיות הרבה יותר מתונה

השיקול שלי כשאני מצביע לעבודה זה שאני רוצה שהם יהיו בקואליציה עם קדימה ולא הליכוד.

סאו פאולו די נראית כמו דרום תל אביב.

לא באתי לכאן בשביל להנות יותר מדי, אני עובד. אבל בכל מקרה לעבוד מתוך מלון עם שירות חדרים חדר כושר (קצת מעאפן) ובריכה זה נחמד :)

וצריך גם לקחת בחשבון את הברזילאיות... :)

בכלאופן, אני לא מתנגד להעלאה מתונה מאוד של שכר מינימום כפונקציה של הצמצום באבטלה.

ברזילאיות זה טוב ;D

אני לא חושב שניתן לדעת איזה שכר מינימום הוא האידאלי

פשוט לעשות את זה בהדרגתיות ובצעדים קטנים עד שרואים שההשפעה שלילית

פורסם
  • מחבר

ברזילאיות זה לא טוב זה מאוד טוב(מנסיון :smile1:)!!!

פורסם

1.טוב, זה עדיין הערכות, לא משנה איך תהפוך את זה, זה לא מדוייק.

2.אני לא, המדינה כן

4.מתי?

5.אני מנסה להצדיק את העלאת שכר המינימום, לא דיברתי אפילו פעם אחת על אחוזים. גם לא דיברתי על דרך (ממשלה או מעסיקים)

הדרך גם לא משנה מבחינה כלכלית כי המקורות מימון של הממשלה זה המס-בעיקר על הכנסות החברות/עסקים

6.עמיר פרץ לא ריאלי, אולי זה חלק מתעמולת הבחירות המוזרה שלו, מה שהוא אומר לא יקרה (ולא צריך לקרות), הדרך אמורה להיות הרבה יותר מתונה

השיקול שלי כשאני מצביע לעבודה זה שאני רוצה שהם יהיו בקואליציה עם קדימה ולא הליכוד.

1. יותר טוב מאשר לזרוק סכום, וקרוב מספיק לאמת.

2. גם המדינה לא קובעת לעסק פרטי את אחוזי הרווח שלו.

4. בעמוד הקודם אמרת שהוא לא מייצג וצריך להסתכל על יותר מתחום אחד, ובעמוד הזה אמרת שהעלאה לא משפיעה ושלחת אותי לאותו המאמר.

5. אני לא אומר שום דבר נגד העלאת שכר המינימום, אני אומר הכל נגד העלאת שכר המינימום במתכונת שעמיר פרץ מצייר.

6. עברנו מ-"להבטיח לפני בחירות ולא לקיים" ל-"לא להאמין גם לפני הבחירות" :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

OMRIJ אתה תראה קואליציה חזקה של קדימה+עבודה עם לפחות 61 מנדטים! :xyxthumbs:

סוף סוף המפלגות החשובות לא יהיו תלויות במפלגות הקטנות והמציקות(ישראל ביתינו,שס וכו..)

פורסם

1. יותר טוב מאשר לזרוק סכום, וקרוב מספיק לאמת.

2. גם המדינה לא קובעת לעסק פרטי את אחוזי הרווח שלו.

4. בעמוד הקודם אמרת שהוא לא מייצג וצריך להסתכל על יותר מתחום אחד, ובעמוד הזה אמרת שהעלאה לא משפיעה ושלחת אותי לאותו המאמר.

5. אני לא אומר שום דבר נגד העלאת שכר המינימום, אני אומר הכל נגד העלאת שכר המינימום במתכונת שעמיר פרץ מצייר.

6. עברנו מ-"להבטיח לפני בחירות ולא לקיים" ל-"לא להאמין גם לפני הבחירות" :xyxthumbs:

1.לא ראיתי מספרים עדיין והם עדיין השערות, איך אפשר להתבסס על זה?

2.היא לא, אבל היא יכולה.

4.לא מדוייק. כל הת'רד דיברנו על אינפלציה, אינפלציה נמדדת בשיעור עליית המדד, המדד שם עלה ב0.4%. אינפלציה היא לא שיעור עליית מחירי האוכל

המדד נקבע עפ"י משקולות שכוללות גם את מחירי המזון וגם מחירי הדירות וגם עוד 1001 מחירים אחרים.

אם הטענה שלך היא שכשדיברת על אינפלציה דיברת על מחיר האוכל, אתה צודק.

אם כשדיברת על אינפלציה התכוונת לכלל המחירים במשק, אתה טועה.

5.יופי, גם אני. אבל אני עדיין לא חושב שהמדינה צריכה לעשות את זה אלא המעסיקים ע"י חקיקה, ויותר חשוב, צריך לאכוף את זה.

6.אני חושב שאם הוא היה מבקש מעט הוא לא היה מקבל כלום, הוא דורש הרבה ויקבל מעט :xyxthumbs:

OMRIJ אתה תראה קואליציה חזקה של קדימה+עבודה עם לפחות 61 מנדטים! :xyxthumbs:

סוף סוף המפלגות החשובות לא יהיו תלויות במפלגות הקטנות והמציקות(ישראל ביתינו,שס וכו..)

האמת, אני סקפטי

בהתחלה היה לי בטחון

אבל תחושת הבטן רעה

קדימה נחלשת ונראה לי שבבחירות נראה שהמצב יותר גרוע מהסקרים (היא עדיין תנצח)

הם יצטרכו את מר"צ ואת ש"ס-וזה מתכון לאסון

פורסם
  • מחבר

לדעתי יהיה בסדר יש עוד כ20-25 מנדטים צפיים וגם כל המפלגות שלא יעברו את אחוז החסימה...ככה שלדעתי זה יסתיים בלי בעיה :

קדימה-38 +מנדטים

עבודה-23+ מנדטים

וזה כבר 61 בדיוק מה שצריך

פורסם

למרות שאין לי שמץ מה הלך הרוחות בארץ בחודשים האחרונים אני בספק אם קדימה יקבלו יותר מ34 מנדטים.

פורסם
  • מחבר

למרות שאין לי שמץ מה הלך הרוחות בארץ בחודשים האחרונים אני בספק אם קדימה יקבלו יותר מ34 מנדטים.

אתה לא מעודכן :)

לפי הסקרים הם יקבלו הרבה יותר וכמו שאמרתי:

יש עוד כ20-25 מנדטים צפיים וגם כל המפלגות שלא יעברו את אחוז החסימה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים