פורסם 2006 במרץ 2319 שנים היי, מחר יש לי מבחן דיי גדול במתמטיקה וגאומטריה, ונורא חשוב לי להעלות ת'ממוצע כי גם ככה הציון לא משהו, עכשיו התכוננתי קצת למבחן והייתה לי בעיה עם איזה תרגיל ואנ'לא מצליח לפתור אותו ואני פוחד שהוא יהיה במבחן, תודה למי שינסה לעזור [attachment deleted by admin]
פורסם 2006 במרץ 2319 שנים בסיסי ביותר.אני אסביר לך במילים, את ההוכחה תרשום לבד.זווית DOE = 180, מכיוון שהיא זווית שטוחה.לזווית aof נקרא A, מכיוון שזווית EOB שווה לה, נקרא גם לה A.עכשיו ידוע לנו כי A + X = 90, (זווית AOB).אז נוריד את הזוויות האלו מן הזווית השטוחה, וישאר לנו 90 מעלות של זווית BOE (אשר נקראת A) + זווית YA + Y = 90וראינו קודם כי A + X = 90לכן X = Y :]
פורסם 2006 במרץ 2319 שנים X ו Y זה זוויות? אז פתרתי לך את זה כבר.. ואני עוד חיפשתי איך לעזאזל בני גורן המניאק הזה רוצה להוכיח שוויון בין הקטעים האלו..
פורסם 2006 במרץ 2319 שנים ככה: BOE=DOC ז' קודקודיותBOE=AOF נתוןDOC=AOF=a לפי כלל המעבר, a סימוןAOC=AOB=90=b מעלות, זווית צמודה לזוית ישרה, סימוןBOF=AOB-AOF כל חלק שווה להפרש בין השלם לשאר החלקיםBOF=b-a לפי סימוניםAOD=AOC-DOC כל חלק שווה להפרש בין השלם לשאר החלקיםAOD=b-a לפי סימוניםBOF=AOD לפי כלל המעבר, שני גדלים השווים לגודל שלישי שווים ביניהםנורא פשוט, וגם אני בכיתה ח' (אבל זה לא חוכמה, אני בחומר של ט'-י'..)
פורסם 2006 במרץ 2319 שנים חחח אני רואה שפתרו את זה, אבל בגלל שעמלתי כל כך קשה אני בכל זאת אעלה לפה בכל זאת, השקעתי חח. [attachment deleted by admin]
פורסם 2006 במרץ 2319 שנים מחבר ככה: BOE=DOC ז' קודקודיותBOE=AOF נתוןDOC=AOF=a לפי כלל המעבר, a סימוןAOC=AOB=90=b מעלות, זווית צמודה לזוית ישרה, סימוןBOF=AOB-AOF כל חלק שווה להפרש בין השלם לשאר החלקיםBOF=b-a לפי סימוניםAOD=AOC-DOC כל חלק שווה להפרש בין השלם לשאר החלקיםAOD=b-a לפי סימוניםBOF=AOD לפי כלל המעבר, שני גדלים השווים לגודל שלישי שווים ביניהםנורא פשוט, איזו כיתה?כבר אמרתי.........כיתה ח', פשוט אני לא מי יודע מה מקשיב בשיעורים חח וחשבתי שצריך למצוא גם את הזווית וככה להוכיח...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.