עבור לתוכן

יש כרטיס קול שתומך בDTS? יתכן שהכרטיס שלי תומך ?

Featured Replies

פורסם

הכרטיס שלי הוא CREATIVE AUDIGY 2

פורסם

אני לא יודע לגבי כרטיסים אבל יש תוכנות שמבינות את הפורמט ואם יש לך 5 רמקולים וסאב אז אתה תשמע DTS אני למשל רואה סרטים במחשב תמיד עם DTS, DOLBY PRO LOGIC, DOLBY SEROUND.

פורסם
  • מחבר

התשובה שלך מאוד לא ברורה. זה שיש תוכנות שתומכות זה לא אומר שהכרטיס קול שלך באמת משדר את המפענחים הללו, ויש גם מספר חיבורים שאפשר לחבר

את הכרטיס קול למגבר יש עוד דברים מסביב שאתה מתעלם מהם

פורסם

אם יש לך 5 רמקולים, סאב ותוכנה שיודעת לפענך DTS אין שום סיבה שלא תישמע DTS !!!

התוכנה עושה את פעולת הרסיבר ומפענכת את הצליל רק שברסיבר זה מובנה.

לי יש כרטיס מעפן ON-BOARD וכשאני מכניס DVD עם DTS אני יכול לשמוע את ה-DTS כי יש לי 5 רמקולים וסאב.

פורסם

שניכם צודקים בעצם. ניתן לשמוע DTS דרך כל כרטיס עם תוכנה מתאימה, אבל יש כרטיסי קול שתומכים בDTS ברמת החומרה, ואז העיבוד הוא הרבה יותר מהיר, מה שמוריד משמעותית את העומס מהמחשב, וגורם לצפייה חלקה לגמרי.

לגבי AUDIGY 2, יש הרבה גרסאות אבל לפי זה לפחות ה-ZS תומך, מה שגורם לי לחשוב שכל הגרסאות תומכות.

פורסם

אני יכול לאשר שגם AUDIGY 2 VALUE מסוגל לנגן DTS.

פורסם

Audigy 2 Value לא יכול לנגן DTS, או יותר נכון לפענח את הפורמט הזה.

דגם ה Value לא מכיל -פיזית- מפענחים לפורמט הנ"ל. רק דגם ה ZS מכיל מפענחים כאלה.

ולאלו שממשיכים להתעקש - תורידו בבקשה קובץ הדגמה של DTS או AC3 בתוך WAV ותנסו לנגן אותו... תשמעו רעשים סטטיים ותו-לא.

מה שכן -הכרטיס הנ"ל, כמו כל כרטיס קול באשר הוא, החל בכרטיס משולב על הלוח וכלה בכרטיס חיצוני - ניתן לפענח פורמטים כגון AC3\DTS

באמצעות פילטר תוכנה. דוגמה לכך היא AC3Filter ורבים אחרים שמופצים באופן חופשי וחינמי ברשת.

מה שהפילטרים הללו עושים זה לקחת את הפורמט הדחוס ו"לפתוח" אותו לערוצים בלתי דחוסים (כמעט תמיד מדובר בפורמט PCM).

החסרון הוא כמובן איבוד האיכות, שכן הדבר נעשה באמצעות אלגוריתמים של תוכנה, ולרוב חלוקת הערוצים אינה זהה למקור והסאונד שונה מאוד. למעשה,בגלל השימוש באלגוריתמים, קיים טווח תדרים קטן ש'הולך לאיבוד' - קצוות התדרים של הסאונד.

מה שכן אפשר לעשות בכרטיס קול Audigy 2 Value, זה לחבר באופן דיגיטלי (כבל קואקסיאלי) בין הכרטיס קול לרסיבר או מעבד סאונד מסויים שמסוגל לבצע פענוח של AC3 או DTS, ואז בדרייברים של הכרטיס לבחור SPDIF PASSTHROUGH. מה שיקרה הוא שהכרטיס קול לא ייעבד את הסאונד, ויוציא אותו כמו שהוא במקור אל עבר היציאה הדיגיטלית. הרסיבר שמחובר ליציאה הזו יבצע בעצמו את העיבוד וכך תוכל לשמוע AC3\DTS "אמיתי".

פורסם

איך קוראים לתוכנה כי אני ממש רציך אותה עכשיו!!

פורסם

נו אז לזה התכוונתי. מן הסתם שלא שמעתי DTS בחיבור אנלוגי.

פורסם

אין קשר בין חיבור אנלוגי ל DTS... מדובר בפורמט סאונד רב-ערוצי דחוס. חיבור דיגיטלי מאפשר להעביר אותו באמצעות כבל אחד , אבל זה לא העניין..

הרי רסיבר קולנוע ביתי למשל, מפענח DTS לערוצי סאונד נפרדים ומוציא אותם לרמקולים, שהם כמובן בחיבור אנלוגי.

בקשר לשאלה ששאלת - הפילטר המומלץ הוא AC3Filter, אך גם FFDSHOW עושה עבודה מצוינת. היתרון של FFDSHOW הוא שהפילטר הזה מיועד גם לסאונד וגם לוידאו, ולמעשה מתפקד כ Multi-Codec Pack, הוא יכול להחליף את כל הקודקים במחשב שלך ולחסוך ממך כאבי ראש של הורדת קודק XviD ושאר ירקות.

רק שים לב שאתה בוחר בהגדרות היציאה (Output) את מספר הערוצים המבוקש, בין אם מדובר ב AC3Filter או FFDSHOW.. למשל אם יש לך רמקולים 2.1, אתה צריך לבחור בתצורת ערוצים כזו.

להלן לינקים לפילטרים המדוברים:

AC3Filter

http://ac3filter.sourceforge.net/download/ac3filter_1_01a_rc5.exe

FFDSHOW

http://www.freecodecs.net/files/ffdshow-20060226.zip

בהצלחה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים