עבור לתוכן

יערות בגוונים...

Featured Replies

פורסם

זוג תמונות של יערות, אחד בבית אורן ואחד ביער בן שמן.

בראשונה מדובר בתמונה HDR... (ההקטנה מעט פגעה באיכות לצערי משום מה)

4773633.jpg

9305494.jpg

פורסם

בראשונה משום מה אני לא מצליח לראות פוקוס סביר על שום חלק של התמונה... נראת קצת מטושטשת לפי דעתי :nixweiss:

את התמונה השנייה ממש אהבתי :xyxthumbs:

איך הצלחת לקבל כזו זווית רחבה? אני מצלם עם מצלמת סטילז פשוטה יחסית ואף פעם לא מצליח לתפוס תמונה בזוויות כאלה (ביזבזתי פעם חצי סרט כדי בנסיונות לתפוס תמונה דומה, אבל העצים כל הזמן נחתכו לי נמוך מידי או שחצי מהתמונה לא הייה בפוקוס...)

פורסם
  • מחבר

1. אין פוקוס בראשונה כי זה מורכב משלוש תמונות שונות עם עירבוב יחד, עכשיו נסה אתה להשיג פוקוס ככה מעץ מחטים עם רוח קלילה באויר ועוד ברזולוציה כזו :)

2. מדובר באולימפוס C8080 עם עדשת 28MM רחבה, כדאי מאד שהיא תעשה את העבודה לא ? אגב התמונה המקורית קולטת הרבה הרבה יותר מהיער התמונה המוצגת כאן חתוכה בחצי בערך... אם תרצה את המקור אעלה אותו...

פורסם

1. OK, אז אני מניח שזה באמת המקסימום שהייה אפשר להוציא ממנה (הרכבה של כמה תמונות זה לא פשוט... מניסיון...)

2. אני לא מכיר את המצלמה (באופן כללי אני לא מכיר יותר מידי מצלמות... לי יש מצלמה פשוטה שי מינולטה, אפילו בלי זום, אבל עם כיוונון נכון עושה עבודה לא רעה ;)). חתכת את התמונה בגובה או ברוחב?

אני כשהייתי לפני כמה שנים ברוסיה מצאתי שני עצי לבנה (עצים די גבוהים ורזים עם גזע לבן מנומר... עץ יפה, שמפיקים ממנו גם מיץ די טעים :)) בודדים וצילמתי אותם בשתי מצלמות, המינולטה וקוניקה (גם לא משוכללת במיוחד, אבל חדשה יותר...), ולמרות שהעדשה שלהן באותו גודל התמונות יצאו בזוויות קצת שונות (עם המינולטה יצא יותר טוב), אבל אף אחת מהתמונות לא תפסה רוחב כזה... הייתי צריך לצלם די מרחוק כדי לתפוס את כל העץ :-\

שאלה לגבי רוחב העדשה: ככול שהעדשה רחבה יותר היא תופסת זווית רחבה יותר או הפוך?

פורסם

תופסת זוית רחבה יותר, כלומר נכנסים יותר פרטים לתמונה.

פורסם

ולמרות שהעדשה שלהן באותו גודל התמונות יצאו בזוויות קצת שונות (עם המינולטה יצא יותר טוב), אבל אף אחת מהתמונות לא תפסה רוחב כזה... הייתי צריך לצלם די מרחוק כדי לתפוס את כל העץ :-\

השערה פרועה: העצים ברוסיה גבוהים יותר ;)

פורסם

התמונה השניה ממש יפה, אני אישית מאוד אהבתי :xyxthumbs:

פורסם

אהבתי, תמונות יפות, אבל הHDR קצת משעממת אותי... חסר לי בה משהו.

התמונה השניה מעולה לפי דעתי (:

פורסם

אהבתי ת'שניה! :xyxthumbs:

פורסם

שנייה

פורסם

הראשונה בהרבה יותר אמיתי וחייה

פורסם

מילה אחת מתארת את זה... WOW

פורסם

התמונה השניה ממש יפה, אני אישית מאוד אהבתי :xyxthumbs:

אחת האיכותיות !!

פורסם

לא הבנתי מה הרעיון של ה HDR בתמונה הראישונה... במה הוא מתבטא שם...?

פורסם
  • מחבר

גווני העלים, השמיים, משום מה ההצללות לא יצאו טו, אני עדיין לא ממש בקיא בקיא בתוכנה שם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים