עבור לתוכן

עזרה בעדשות מגע - משתמש פעם ראשונה

Featured Replies

פורסם

שלום. אני בן 17, והיום בפעם הראשונה הרכבתי עדשות מגע, לאחר כמה שנים עם משקפיים.

יש לי בעיה קטנה (או גדולה :s05:)

מי שהדריכה אותי בחנות של האופטומטריסטים אמרה לי שיש לעדשה 2 צדדים (זאת עדשה רכה והיא יכולה להתהפך), והראתה לי איך להבדיל ביניהם, אבל אני לא כל כך מצליח להבין מה ההבדל. אז.. איך מבדילים בין הצדדים של העדשה? :nixweiss:

ועוד משהו - אני רואה טוב עם העשות לרחוק, אבל למרחק קרוב (נגיד 40 או פחות) אני רואה קצת מטושטש. יכול להיות שזה נורמלי כי שמתי את העדשות פעם ראשונה והעין שלי לא רגילה אליהן, או לחלופין כי היו לי קצת דמעות אחרי ששמתי (בכל זאת, פעם ראשונה), או שמשהו לא בסדר?

פורסם

פשוט תרגיש מה יותר נוח לך לך איתם איזה כמה שעות ותראה.. <זאת הדרך היחידה>

יש עוד דרך לא אפקטיבית שצריך להרטיב את העדשה לשים אותה בקצה של הכף יד לסגור ולראות אם היא מתקפלת <אי אפשר להסביר פה>

פורסם
  • מחבר

פשוט תרגיש מה יותר נוח לך לך איתם איזה כמה שעות ותראה.. <זאת הדרך היחידה>

יש עוד דרך לא אפקטיבית שצריך להרטיב את העדשה לשים אותה בקצה של הכף יד לסגור ולראות אם היא מתקפלת <אי אפשר להסביר פה>

אם זה מתקפל זה הצד הטוב? אגב, להרטיב את העדשה=בתמיסה, כן? כי במים אסור.

והיא לימדה אותי איך להבחין בין הצדדים לפי הצורה, אבל אני לא ממש מצליח להבדיל.

ובקשר לראייה למרחקים קצרים - יש מושג?

פורסם

בלי עדשות אתה רואה טוב מקרוב? אם כן אז תתרגל אני מאמין שזה יסתדר..

ואם העדשה מתקפלת אז זה הצד הלא טוב... וגם זה לא כל כך משנ ההצד כל עוד אתה מגיש בנוח איתם!

פורסם
  • מחבר

בלי עדשות (אבל אם משקפיים..) אני רואה טוב מקרוב.

יכול להיות שזה היה בגלל ששמתי את העדשות רק לשעה והיו לי דמעות בעיניים.

בקשר לצד - אני אנסה. תודה.

פורסם

הצד שבו דפנות העדשה נדבקות אחת לשניה הוא הצד הנכון.

בקשר למרחק קצר- שאל את האופטימטריסט, גם אני מתחיל לראות מטושטש ממרחק מסוים אבל זה לא מפריע לי בעבודה שוטפת.

פורסם
  • מחבר

הצד שבו דפנות העדשה נדבקות אחת לשניה הוא הצד הנכון.

בקשר למרחק קצר- שאל את האופטימטריסט, גם אני מתחיל לראות מטושטש ממרחק מסוים אבל זה לא מפריע לי בעבודה שוטפת.

מאיזה מרחק אתה מתחיל לראות מטושטש?

זה ממרחק מסויים והלאה (ככל שאתה מתרחק אתה רואה מטושטש יותר) או ממרחק מסויים ומטה (כמו אצלי. בערך ממרחק 40 ס"מ - ככל שאתה קרוב יותר לעצם אתה רואה מטושטש יותר)?

פורסם

גם לי יש עדשות ובהחלט יש דרך מאוד יעילה לדעת את הצד הנכון רק עפ"י הצורה..

לעדשה יש שני צדדים בצד אחד שזהו הצד הנכון הקצוות מעין מתקפלות פנימה בעוד שבצד השני[הלא נכון] הן כאילו זקורות החוצה..

זה הצד הנכון-שים לב לקצוות:

top.soft.contact.lens.jpg

עוד תמונה של הצד הנכון:

contactworld.jpg

אני לא מוצא תמונה של הצד הלא נכון אז תראה מה תעשה תחזיק את העדשה באצבע ותשווה אותה לאחת התמונות הנ"ל.. אחר כך תהפוך עד שתמצא איזה צד יותר דומה לתמונה, הצד השני שבו הקצוות זקורות החוצה הוא הלא נכון.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

גם לי יש עדשות ובהחלט יש דרך מאוד יעילה לדעת את הצד הנכון רק עפ"י הצורה..

לעדשה יש שני צדדים בצד אחד שזהו הצד הנכון הקצוות מעין מתקפלות פנימה בעוד שבצד השני[הלא נכון] הן כאילו זקורות החוצה..

זה הצד הנכון-שים לב לקצוות:

top.soft.contact.lens.jpg

עוד תמונה של הצד הנכון:

contactworld.jpg

אני לא מוצא תמונה של הצד הלא נכון אז תראה מה תעשה תחזיק את העדשה באצבע ותשווה אותה לאחת התמונות הנ"ל.. אחר כך תהפוך עד שתמצא איזה צד יותר דומה לתמונה, הצד השני שבו הקצוות זקורות החוצה הוא הלא נכון.

בהצלחה :xyxthumbs:

אין לך מושג כמה עזרת לי!

ככה הסבירו לי בחנות, אבל התקשתי להבחין בהבדל. עכשיו ממש יכלתי לראות את ההבדל.

תודה רבה!

בקשר לעניין של הראייה מקרוב - עדיין לא נפתר.

פורסם
  • מחבר

אין לך מושג כמה עזרת לי!

ככה הסבירו לי בחנות, אבל התקשתי להבחין בהבדל. עכשיו ממש יכלתי לראות את ההבדל.

תודה רבה!

בקשר לעניין של הראייה מקרוב - עדיין לא נפתר.

יש לי צילינדר של 0.75 ובחנות אמרו לי שבעדשות אפשר לוותר עליו. מה זה צילינדר? יכול להיות שבגלל זה אני רואה מטושטש מקרוב?

פורסם

אין בעיה שמחתי לעזור..

פורסם

בקשר לבעיה שקשה לך לראות מקרוב, זה רגיל, בד"כ אחרי שבוע העין מתרגלת לעשות פוקוס וזה מסתדר, כי עד עכשיו העין שלך עשתה פוקוס מאחורי משקפיים ויש הבדל ממרחק של כמה מילימטרים עד לעדשה של המשקפיים למרחק 0 של העדשות (בשביל העין) , גם אצלי זה היה..

פורסם
  • מחבר

בקשר לבעיה שקשה לך לראות מקרוב, זה רגיל, בד"כ אחרי שבוע העין מתרגלת לעשות פוקוס וזה מסתדר, כי עד עכשיו העין שלך עשתה פוקוס מאחורי משקפיים ויש הבדל ממרחק של כמה מילימטרים עד לעדשה של המשקפיים למרחק 0 של העדשות (בשביל העין) , גם אצלי זה היה..

תודה רבה! :yelclap:

שימחת אותי עכשיו! :) אני הולך לאופטיקאים שלי כבר כמה שנים, והם ישרים, אמינים ומקצועיים. היה לי תמוה שאני לא רואה טוב עם העדשות שהם סיפקו לי.

בדרך כלל כשאני מחליף מספר במשקפיים קורה לי אותו הדבר. עכשיו גם החלפתי מספר, וגם החלפתי לעדשות, ובאמת הנחתי שזה מקור הבעיה.

תודה רבה!

פורסם

אפשר לשחק עם זה כדורגל? אם אני נוגח זה לא ייפול?

פורסם
  • מחבר

אפשר לשחק עם זה כדורגל? אם אני נוגח זה לא ייפול?

לפי מה שהבנתי יש הבדל בין סוגי העדשות.

עם עדשות קשות לא רצוי לעסוק בפעילות ספורטיבית.

עם עדשות רכות אפשר לעסוק בפעילות ספורטיבית (לא כולל שחיה - המים לא טובים לעדשות, אפילו אם יש משקפת).

בקשר לכדורגל, אמרו לי שלשחק במגרש חול יכול להפריע בגלל כל האבק, אבל בהנחה שאתה משחק על אספלט, כמו הרוב, לא אמורה להיות בעיה.

אבל עדיף שתסתמך על שאר התשובות, כי לי יש עדשות רק 3 ימים :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים