עבור לתוכן

קריאת מהירות סיבוב בקירור של זלמן ?

Featured Replies

פורסם

שאלה שמסקרנת אותי,התקנתי את הזלמן ( ראה מפרט ) לפי ההנחיות של האתר וחיברתי את הקירור ישירות לספק הכוח בעזרת המתאם שקיים.

השאלה שלי היא כיצד עכשיו מתבצעת קריאת מהירות סיבוב המאוורר שבקירור ? הלא הקירור לא מחובר ישירות לכרטיס כמו קירור הסטוק שהיה לי אלא ישירות לספק,כיצד לדוגמא ה ATI TRAY TOOLS עכשיו יודע שבטמפ' שהגדרתי לו הוא אמור לעלות את סיבובי המאוורר?

תודה לעונים

פורסם

לדעתי יש לך אפשרות לחיבר כבל ניטור

במקביל לתוך הכרטיס מסך מה שיתן

לך אפשרות לקבוע את הסיבוב,עוד

אופציה היא להשתמש ב-FAN MATE שזה

קשר מהירות שבא עם הזלמן ומאפשר לך

לשנות ידנית את מהירות הסיבוב.

פורסם

לא ממליץ להשתמש בFANMATE , משום מה הוא לא נותן 12V כשמעלים אותו למקסימום, הוא נותן רק 11V , המאוורר אף פעם לא יעבוד על מקסימום איתו .

באופן כללי אם המאוורר לא מחובר לכרטיס\לוח לא תהיה אפשרות של קריאת המהירות או וויסות המהירות

פורסם
  • מחבר

לפי מה שמצויין גם באתר של זלמן וגם לפי הוראות ההתקנה ,גוף הקירור אינו מחובר לכרטיס אלא ישירות למתח של הספק בעזרת המתאם ( ישנה אפשרות לחבר ל Silnet Mode או לחבר ל Normal Mode ).

http://www.zalman.co.kr/upload/product/VF700_eng.pdf

כמו כן כאשר הגדרתי את מהירות ה FAN בעזרת ה ATI TRAY TOOLS אני שם לב שברגע שהכרטיס מגיע לטמפ' שהגדרתי מהירות הסלד של המאוורר עולה...גם שומעים אותו עובד בצורה יותר חזקה.

פורסם

ענית לעצמך על השאלה , במאוור הנ"ל אין אפשרות לקבוע מהירות סיבוב אלא על ידי חיבור מתאם המולקס -

דהיינו - silent mode או normal , ובין שתי אלה אין לך שליטה ידנית עם פוטנציומטר , לפחות לא במאוורר הנ"ל...

פורסם
  • מחבר

אני אומנם לא רואה הכי טוב אבל שומע טוב מאוד ואני אומר לכם שברגע שהכרטיס מגיע לטמפ' מסויימת שהגדרתי שומעים בבירור שמהירות ה FAN עולה.

מה שאתה מנסה לומר לי שההגדרות ב ATI TRAY TOOLS באופציה של ה FAN פשוט לא רלוונטית...?

פורסם

אחי אתה בטוח שזה לא פסיכולוגי ? כי לפי האתר שלהם יש רק silent ו normal

או שאולי למאוורר יש חיישן או משהו , זה נראה מוזר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים