עבור לתוכן

שאלה מקצועית לצורך שדרוג

Featured Replies

פורסם

שלום

ברשותי מחשב עם סוקט 478 , ליבת פריסקוט 3.0GHZ לוח AGP של אינטל וכרטיס מסך 66600GT , לאור השינויים

האחרונים בשוק הכרטיסי מסך ברצוני לשאול האם כדאי לשדרג את המחשב הקיים שיש ברשותי , השדרוג יכולל החלפת לוח

אם לPCI E עם צ'יפ מתקדם יותר וקניית כרטיס מסך 7600GT וספק שיסתכם בערך ב2300 שקלים.

האם המעבר הזה כדאי גם לאור העובדה שבלוח הקיים אין אופציית אוברקלוק שאני כה חפץ בה ?

דעתכם חשובה לי , תודה

פורסם

באופן עקרוני הרבה שיפור משדרוג כזה אתה לא תראה

בעיקר מעבר ל-DDR2 ואולי מעבד כפול ליבה ואוברקלוק וכרטיס מסך חדש

נטו חוץ מזה שתשדרג את המעבד לכפול ליבה ותעשה לו OC הרבה ביצועים לא תרוויח מזה

פורסם

1. לפי המחיר שקבעת, אני מניח שאתה לא רוצה להחליף את המעבד, וזאת הבעיה - סוקט 478 של אינטל כבר מזמן לא בשימוש (לא מייצרים עבורו מעבדים), וכמעט שלא ניתן למצוא לוחות "מודרניים" (תמיכה ב PCI-E, SATA2, DDR2 וכד') עבור הסוקט הזה.

2. במידה ואכן תמצא לוח מתאים, ניתן להבין שאתה מעוניין ב OC, מה שעלול לסכן את חיי המעבד הנוכחי, ואם אכן המעבד יישרף, תהיה לך בעיה למצוא מעבד חלופי.

3. אם כבר לעשות שידרוג למערכת אינטל, אז לסוקט 775, מה שיצריך, במקרה שלך, גם מעבד אחר. הבעיה היא עם ערכות השבבים - צריך להתאים את ערכת השבבים למעבד, וגם אז, לא מובטחת תמיכה במעבדים המתקדמים יותר של אינטל. אם כבר לקנות אינטל - תמתין עוד קצת עד שייצאו המעבדים החדשים (הקונרו) ורק אז תקנה.

4. אם אתה חושב בכיוון של AMD - גם במקרה הזה מומלץ להמתין מספר חודשים ליציאת הסוקט החדש שלהם - ה AM2, מה שיבטיח אפשרות שידרוג עתידית.

5. אם כל-כך בוער לך לשדרג, הכי משתלם לקנות היום מעבד פנטיום D805 של אינטל, שהוא כמובן לסוקט 775, והוא כפול ליבה (מה שיבוא לידי ביטוי בעתיד), רק מה - הביצועים שלו כיום יהיו כנראה נמוכים יותר מהמעבד הנוכחי (במהירות סטוק). לעומת זאת - ניתן לעשות לו OC ולהביא את המעבד הזה לביצועים גבוהים בעלות נמוכה יחסית.

6. אם אתה לא רוצה לשדרג מעבד כרגע - אני לא מציע לך לקנות כרטיס מסך ל AGP (וגם דיי קשה להאמין שתמצא כרטיס יותר משתלם וטוב ל AGP ממה שיש לך כרגע).

7. המחשב שלך בכלליות (מעבד אינטל 3GHz, כרטיס מסך 6600GT) נראה בסדר גמור, והוא אמור להחזיק אותך לפחות עוד שנה.

לדעתי אין לך מה לשדרג כרגע, אבל אם אתה מתעקש לשדרג, אתה חייב לוח ומעבד חדשים (וכנראה גם זיכרונות). במקרה כזה אני אמליץ לך להמתין עוד מספר חודשים עד שאינטל ו AMD יוציאו את המעבדים החדשים שלהם, ורק אז לבחור.

פורסם
  • מחבר

המון המון תודה , אני באמת אמתין עוד כמה חודשים

פורסם

באופן עקרוני הרבה שיפור משדרוג כזה אתה לא תראה

בעיקר מעבר ל-DDR2 ואולי מעבד כפול ליבה ואוברקלוק וכרטיס מסך חדש

נטו חוץ מזה שתשדרג את המעבד לכפול ליבה ותעשה לו OC הרבה ביצועים לא תרוויח מזה

חוץ מהעובדה ש7600GT יותר מכופל את ה6600GT כן שיפור ניכר בביצועים הוא לא יראה.

פורסם

לא כופל

ועדיין לא שווה להוציא 700 שקל על לוח חדש לסוקט 478 עם PCI-E ועוד 1400 שקל על כרטיס מסך חדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים