עבור לתוכן

Lost...

Featured Replies

פורסם

תמונה :xyxthumbs: עם הרבה מחשבה

• תגובות 31
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אולי אם היה צעצוע נטוש על השביל או משהו שישבור את החום ירוק הזה

העין פשוט נמשכת לילדה וליער השחור, והירוק והשביל פשוט מפריעים לתמונה

זה הגיוני יותר, אבל לזרוק הודעה יבשה של "עומק שדה מפספס" :s05:

יש כוונה מאחורי השביל החד, הסברתי אותה באחת ההודעות הקודמות, יש כוונה גם מאחורי טישטוש הילדה ועובדה שלא רק אני עם השגעון ששם לב לזה...

פורסם

אולי הייתי צריך להסביר את עצמי יותר לעומק

אני עדיין חושב שהשביל והירוק חד מידי, גם לאור הסיבות שציינת

ברור לי למה השאר מטושטש, תמונה נקיה של הילדה והיער ללא השביל הייתה טובה בהרבה לפי דעתי

פורסם
  • מחבר

יש לי כזאת, אחלה ילדה, התמונה חדה, נקייה ובאמת חמודה, אבל לדעתי לא מעבירה שום רעיון של LOST או HIDE&SEEK או כל עניין מיוחד בה, חוץ מזה שהיא מושלמת טכנית (אם רוצים להתמקד בילדה כילדה).

פורסם

לפי דעתי אחלה תמונה :xyxthumbs:

פורסם

יש לי כזאת, אחלה ילדה, התמונה חדה, נקייה ובאמת חמודה, אבל לדעתי לא מעבירה שום רעיון של LOST או HIDE&SEEK או כל עניין מיוחד בה, חוץ מזה שהיא מושלמת טכנית (אם רוצים להתמקד בילדה כילדה).

הילדה והיער מעבירים תחושה של לוסט/הייד אנד סיק, השביל היה עוזר לכך רק אם או שהוא היה מטושטש (ולכן לוסט) או שהיה ננטש עליו חפץ כלשהו

פורסם
  • מחבר

יש בזה משהו, אבל אז החפץ עצמו היה LOST ולא הילדה...

הבנתי את ההערה, אני חושב שזה עניין של השקפה ושל ראיית התמונה...

פורסם

לדעתי השביל חד מידי.

כי נראה שלמרות שהתמונה רוצה להראות lost (ילדה אבודה.. whatever...), אז בגלל שהשביל כה חד, אז היא בעצם לא איבדה אותו, שכן הוא

"צועק" שהוא שם.

אולי אם השביל לא היה כ"כ מתחת לילדה זה היה אחרת (כי פשוט נראה שהילדה עדיין על המשכו של השביל).

וגם הדשא שבצד שמאל (הגבעה הזו), תופסת יותר מידי מהתמונה עצמה, ודיי מפריעה לעין להתמקד במרכז התמונה.

עוד משהו שטיפה מפריע לי, הוא העובדה שהתמונה מוארת מידי ע"י השמש.

הרי אתה רצית להעביר הרגשה של lost, וכדי להעביר את זה אתה צילמת כך שהישר יהיה אפל יותר, זה טוב ויפה, אבל עדיין הדשא, העשבים והשביל (בעצם קידמת התמונה), מוארים מידי ע"י השמש. לדעתי, אם אתה יכול להוריד חלק מהברק הזה של האור שהם מחזירים (שמאוד מבהיר את התמונה), זה יוסיף דיי הרבה.

חוץ מזה, אהבתי שהילדה לא כ"כ בפוקוס, את האפילה של היער, ואת ההעמדה של הילדה, נראה באמת כאילו היא רק מנסה להתקדם, בלי לדעת לאן.

פורסם

תמונה קטלנית !

אם זה היה קצת יותר חשוך בכלל...

פורסם
  • מחבר

חוץ מזה, אהבתי שהילדה לא כ"כ בפוקוס, את האפילה של היער, ואת ההעמדה של הילדה, נראה באמת כאילו היא רק מנסה להתקדם, בלי לדעת לאן.

חחח אנחנו נכנסים לפילוסופיה, מי אמר שאם היא על השביל אז היא לא אבודה ? ומי אמר שאם השביל בהתחלה מפוקס אז ההמשך שלו, שכבר לא בפוקוס לא מעביר תחושה של אבדון ?

אותו הדבר העניין עם האור, אותו דשא מואר נמצא ב"שכבה" אחרת מהילדה, מה שאומר שהיא נכנסת לאותו מקום אפל יותר והניגודיות מחזקת את ההרגשה...

הכל לדעתי כמובן ועם קצת התפלספות ;)

פורסם

חברים וילדודס,

אם אתם לא מבינים אומנות או שאתם חושבים שכל תמונה שמוצגת בפורום צריכה להיות כקודמתה אז אל תגיבו פשוט !

תמונה מצויינת קובי,

תפסת את הרגע והכותרת פוגעת בול בתמונה.

כל הכבוד, שמח שחזרת לצלם עם האולימפוס. :)

TeaTime,

אני לא מסכים.

דווקא בגלל שהילדה יצאה מחוץ לפוקוס מראה כי היא בעצם Lost ולאט לאט מתרחקת מהצופה/צלם.

אני מסכים עם דני, כהרגלי...

קובי, סליחה על הדיליי.

תמונה מעולה :xyxthumbs::yelclap:

שמחתי לראות פה תמונות יותר מגוונות מאשר פרחים / צמחים ונופים, תמונות כאלה מעלות את הרמה בפורום הזה לפי דעתי, אני בעצמי מנסה לאט לאט ליצור תמונות עם אופי אומנותי אבל אני ממש בהתחלה וייקח זמן עד שאני אגיע לרמה כמו שלך ושל אחרים פה.

תודה רבה ששיתפת את התמונה הזאת, שוב, ממש אהבתי אותה (:

מחכה לעוד ;D

פורסם

חחח אנחנו נכנסים לפילוסופיה, מי אמר שאם היא על השביל אז היא לא אבודה ? ומי אמר שאם השביל בהתחלה מפוקס אז ההמשך שלו, שכבר לא בפוקוס לא מעביר תחושה של אבדון ?

אותו הדבר העניין עם האור, אותו דשא מואר נמצא ב"שכבה" אחרת מהילדה, מה שאומר שהיא נכנסת לאותו מקום אפל יותר והניגודיות מחזקת את ההרגשה...

הכל לדעתי כמובן ועם קצת התפלספות ;)

יש בזה משהו, אבל מה שכן, אני עדיין חושב שהמעבר בין קדמת התמונה שהיא מאוד חדה, לשאר התמונה, היותר מטושטשת, הוא חד מידי.

ז"א, אפשר באמת לצייר קו ולאמר "מפה זה חד, אחרי זה לא כבר לא", ולדעתי זה אמור להיות טיפה יותר בהדרגה, ז"א, שהשביל יהי חד, ולקראת סופו הוא יטושטש יותר, כעין "הילדה איבדה את השביל", או משהו כזה.

לי קשה להרגיש את התחושת lost הזאת עם ניגודיות כ"כ חזקה בתמונה.

אבל אל תתיחס אלי, קשה מאוד לרצות אותי.

פורסם

הרעיון מוצלח, אבל משהו כאן מזכיר לי יותר סנאפשוט של טיול משפחתי מאשר את הנושא שהצילום עוסק בו. הנה הצעת עריכה:

post25921142616542ppjpg0ts.jpg

העריכה ב-FastStone כללה שינוי קונטרסט מ-0 ל-1, גאמה מ-1.0 ל-0.55 וכמובן מעבר לשחור-לבן.

ולגבי השם האנגלי, אתם יכולים לנחש את דעתי... :-\

פורסם

קצה היער חשוך מידי.

פורסם

זה בדיוק הרעיון שעמד מאחורי שינוי הגאמה - להראות שהילדה הולכת אל הלא-נודע וכך להכניס קצת דרמטיות שמתבקשת מהכותרת של הצילום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים