עבור לתוכן

שאלה בעניין הגיוס

Featured Replies

פורסם

רואים שהיית בממר"מ או משהו כזה...מה עשית כבר?לחצת על ה ON של המחשב כל בוקר?!

פיזית...מנטלית... מה הקשר? אני מביע דעה שתמיד היתה חזקה אצלי לגבי משתמטים וכל מיני פחדנים

שבורחים משירות המדינה. אני לא מתלונן.אם הצבא החליט לא לגעת בחיילים בלייזר פוינטר על כל שטות שהם עושים

אז זו החלטתו [או יותר נכון החלטתה של כרמלה מנשה]. אבל מי שבאמת יודע למה זה עוזר...בהחלט למשמעת.

למה אולי חייל לא יקשיב במסדר ויעשה שטויות...ולא ייענש על זה ויש עוד כל מיני דוגמאות...אבל אח"כ-הזריקה הזו שלא

מתוגמלת בעונש-מתבטאת בהוראות בטיחות! כשחיילים יורים על חברים שלהם בטעות...לא נוצרים את הנשק כמו שצריך

לא סוגרים את האפוד כמו שצריך ואז בדיוק כשהם צריכים אותו-כל המחסניות יפלו להם בשעת הצורך.

רואים שאתה לא יודע מהחיים שלך לגבי הדברים האלה.בטח כל מה שאתה זוכר מהשירות שלך זה שהתערבת על פחיות בסטקייה של

הקריה. אנשים שוקיסטים מגיעים לצבא! אם הם לא מתחנכים-זה החיים שלי ושלך שבסכנה... ותאמין לי שראיתי מספיק טירונים

שעשו שטויות [שכבו מתחת לזחל של נגמ"ש....כיוונו עליי נשק בזמן מטווחים כי הם רצו רק לשאול שאלה והסתובבו איתו...]

אם הם לא נענשים כיאות-אין פה שיטת המקל והגזר! ואין למידת לקחים!

ובסוף זו הבטיחות של החיים שלהם ושלי כאחד.

אז תמשיך לרחם על החיילים שעושים קייטנה במקום צבא....ככה אנחנו נראים בסוף...וככה נתפקד בזמן מלחמה..

הבעיה האחרונה של צה"ל היום היא כח האדם

(יותר נכון, יש בעית כח אדם, אבל לא לוחם)

על איזה נתון אתה בדיוק מבסס את הפסיקה הזו?

אם הבעיה האחרונה היתה כח אדם-אני וחברים שלי לא היינו טוחנים שבועות עד חודשים בג'נין...ומישהו היה מחליף אותנו שנראה קצת בית!

היו יותר אנשים לשמירה ולמטבחים ואולי יום אחד היית באמת יכול לנוח קצת מהכל. לא מספיק שאתה יורד משמירה מ-2 בלילה עד 8 בבוקר ..לבד

בעמדה כשגשם יורד עליך נון סטופ-אתה מגיע בדיוק למסדר-כדי לנקות ת'חדר ואת הנשק,במקום לנוח מעט.

אולי אם היית עובר כאלה דברים...היית מבין.אבל בטח כל מה שעניין אותך זה לאיזה סרט ללכת אחר הצהריים.

• תגובות 63
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יופי אחי.

פשוט ראיתי פתאום שכתבת שאתה מתכנן רק לקחת תרופות ומסמכים אז זה נראה קל"ב..

לצערי לאחרונה הרבה מתגייסים מעדיפים ללכת לסצינה הזאת בצבא:

laila_army_1.jpg

מאשר ללכת על הסגנון הקלאסי:

elderlyman2.jpg

הנה עוד כמה יפות:

http://www.miftah.org/gallery/gallery/pic311005.jpg

http://news.theolympian.com/specialsections/TerrorinAmerica/20020426/13465-5845.jpg

GOTCHA!

http://web.chi.es/isidro/photopress/is_pal/ninos/images/ispal_n_010606.jpg

אחחח....אני מאחל לך להנות מאחת התקופות הכי קשות והכי יפות שיש כבחור מתבגר בארץ ישראל. תשתדל לקבל

תפקיד ושירות שינצל את מלוא היכולות והפוטנציאל שלך.

זו אחלה חוויה,רק אם תבחר לראות בה ככה ולא כעונש.יש הרבה חרא...אבל הסיוט של היום-זו החוויה של מחר.

עכשיו תורך להגן עליי :xyxthumbs:

צודק קרבי זה הכי אחי מי בא איתי למרץ 07?

אחרי לצנחנים

אני מת כבר להגיע לצבא לעשות קורס קצינים ולהביא לאמא עוד סיבה להתגאות בבן שלה...

(אם אני לא אהיה קצין זוהי תהיה ממש פאדיחה כי כל המשפחה שלי כן...)

אה ואחי תקח איתך מצב רוח טוב

פורסם

אם אתה הולך ל"אחרי" רק כדי להגיד: "אני בצנחנים" כשישאלו אותך או את אמא שלך איפה אתה משרת ,אז אתה בבעיה גדולה מאוד..

ואני לא אומר את זה מתוך זלזול.. אם הולכים לקרבי זה מסיבות אחרות.

אם הייתי הולך ל"אחרי" זה לא בגלל שאבא שלי היה שם מפקד וצלף של היחידה, מאותו סיבה - גם לא הייתי הולך דווקא למודיעין כי קרוב משפחה שלי הוא ראש אמ"ן (עמוס ידלין)... ויודע מה? גם לא הייתי מנסה להיות שר החינוך כדי להיות כמו אבא של עמוס (אהרון) וכדי שהוא או עמוס יתגאו בי..

ד"א אדידס 8 - זה שהוא היה בממר"ם זה לא אומר שהוא עשה משהו רע. אולי יש לו פרופיל לא קרבי ואולי הוא מעדיף לשרת בתפקיד שיעזור בחיים - זה עדיף מלהשתמט מהצבא ולברוח להודו או משהו כזה..

ודווקא אני בגישה לא בדיוק כמו שלך בקשר למשמעת - אני בעד שיבינו שזה עניין חשוב וזה יכול להרוג אם מתעלמים מהוראות בטיחות בקרבי אבל עדיין צריך להראות לחיילים שהם באו לצה"ל לשרת במקום משמעותי שמתרכזים בעיקר שזה הלחימה ולא בפחות חשוב שזה המשמעת הצבאית המדכאת..

נ.ב אהבתי את המשפט על הלחם..

פורסם

Adidas, אם היה מחסור כזה אדיר של אנשים בקרבי הצבא לא היה מקצר עכשיו עד זמן השירות של גברים לשנתיים וחצי.

עד שאתה לא מביא לינק כדי להוכיח את מה שאתה אומר על מחסור באנשים אי אפשר להתסמך על זה.

אם הצבא היה מגיס לקרבי אנשים שבאמת רוצים את זה אז לא הייתה את הבעיה של החיילים ה"עצלנים" "בכיינים" וכו...

אבל המקום זה הוא מגיס את כולם ללא אבחנה - סתם בזבוז.

פורסם

x dror אני מצטער מראש אבל אתה חתיכת יפה נפש

פורסם

חחחחחחחחחחחח

אני לא באמת מתגייס לצנחנים כרגע יש מיונים ליחידה XXXXX

ואני אף פעם לא עושה משהו בשביל אחרים אני עושה הכל בשבילי

ואני רוצה להיות קצין בשביל להעביר את זה הלאה את כל הקטע של ההתמדה והמוטיבציה ואהבת הארץ

החיילים היום הרבה מהם רפש הם עצלנים ובכיינים אני בא עם מוטיבציה

אני הולך לקרבי כי זה אני,אני קרבי.

פורסם

תקראו לי יפה נפש, תקראו לי איך שאתם רוצים.

זה מה שאני חושב לגבי הצבא, לא מרוצים? בעיה שלכם.

לפעמים האמת כואבת.

פורסם

תהיה בטוח שאתה לא יפה נפש

:pissed: :pissed: :pissed:

פורסם
ואני רוצה להיות קצין בשביל להעביר את זה הלאה את כל הקטע של ההתמדה והמוטיבציה ואהבת הארץ

אתה מתכוון לאהבת הארץ שלא היית יודע עליה בלי מערכת החינוך?

למה אתה חושב שמערכת החינוך מזיינת לך את השכל עם טיולים ופוסטרים של התקווה על הקירות?

באמת נראה לך שהם עושים את זה בשביל הכיף?

והדבר שהכי מפריע לי הוא האנשים שקוטלים את אלה שלא רוצים ללכת לצבא או לקרבי. מה יש, נדפקתם אז אתם רוצים שגם אנחנו נדפק?

פורסם

אתה מעצבן אותי...

את הארץ אני מכיר לא דרך מערכת החינוך כי בדוגרי לא למדתי ממנה כלום לא מתמטיקה לא אנגלית לא היסטוריה לא תנ"ך ובמיוחד לא את אהבת הארץ את כל זה למדתי מתנועת הנוער שאני חבר בה ומהבית. כי בבצפר לא למדים כלום בצפר זה בית חרושת לציונים חינוך אמיתי מקבלים בבית ובתנועת נוער :pissed:

אתה מתכוון לאהבת הארץ שלא היית יודע עליה בלי מערכת החינוך?

למה אתה חושב שמערכת החינוך מזיינת לך את השכל עם טיולים ופוסטרים של התקווה על הקירות?

באמת נראה לך שהם עושים את זה בשביל הכיף?

והדבר שהכי מפריע לי הוא האנשים שקוטלים את אלה שלא רוצים ללכת לצבא או לקרבי. מה יש, נדפקתם אז אתם רוצים שגם אנחנו נדפק?

עם אנשים כמוך לא נגיע רחוק אה? :-\

לא רוצה לשרת לא צריך שב בכלא שלוש שנות שירות החובה שלך...

אני אקח את כל מה שאני יכול מהצבא ואני אאמץ אותו אליי בצבא אתה לומד מיומנויות רבות וחבל שאתה לא רוצה ללמוד אותן

פורסם

Adidas, אם היה מחסור כזה אדיר של אנשים בקרבי הצבא לא היה מקצר עכשיו עד זמן השירות של גברים לשנתיים וחצי.

עד שאתה לא מביא לינק כדי להוכיח את מה שאתה אומר על מחסור באנשים אי אפשר להתסמך על זה.

פחחחחחח.....אח שלו... תתעורר ותצא ממסך המחשב שאתה דבוק אליו כל היום...

לא לכל פתרון יש "לינק"...

לא כל תשובה או הוכחה חייבת לבוא עם "לינק" מצורף...

הרגת אותי ;D

הסיבה שהצבא קיצור את זמן השירות הוא אך ורק בגלל עיראק.האמת שהיו כבר צריכים לעשות זאת מזמן ..אבל היתה "סחבת"...עם האישורים.

מאז כל הקטע שקרה עם נפילת המשטר של סאדאם...בעצם ירד מאיתנו עוד נטל ועוד דאגה מהלב...ולכן אשכרה כבר בוטלו גדודים וכל מיני מבנים טכניים של היחידות שונו בהתאם. עצם הקיצור לא גורם לכך שהצבא מפסיד משהו......למה תמיד ישנה תחלופה רציפה של אנשים.

הכל יחסי! תחשוב על זה! אם עד עכשיו היו 3 שנים-אנשים התחלפו בהתאם [חלק השתחררו וחלק התגייסו]....כשמשנים את הזמן זה לא משנה..זה יחסי...

ועשו את זה בגלל שרצו להקל על השירות...כי תכלס אני מבין את זה...במיוחד כקרבי....אתה כבר מתחיל להירקב אחרי שנתיים ומשהו..אז כדי לא להירקב וכדי לצאת בטעם טוב...קיצרו...

אם הצבא היה מגיס לקרבי אנשים שבאמת רוצים את זה אז לא הייתה את הבעיה של החיילים ה"עצלנים" "בכיינים" וכו...

אבל המקום זה הוא מגיס את כולם ללא אבחנה - סתם בזבוז.

אויש...מה אתה חושב שאנחנו? רובוטים? למרות שכמה שנהיה שלמים עם עצמינו ושמחים להיות קרביים....גם אנחנו מתעייפים... גם אנחנו מתעצלים...גם אנחנו נשחקים.

זה טבע האדם...והסבר די קלוקל שלך...

פורסם

אני בעקרון תומך בadidas8 אבל לא רק בלהגיד קרבי!קרבי!קרבי!קרבי!קרבי! יש גם את הדרגים של המפקדות גדוד, חטיבה וכל העיסוקים בהם (חימוש, קשר, רפואה...) שהם תפקידים מהותיים ועם פן קרבי מסוייים. אלו אנשים שגם לא מוערכים בגלל שאתה יכול לקרוא להם ג'ובניקים וגם כי הם טוחנים את העבודות שלהם בתנאי כוננות מתמדת ואת כל המטלות שיש. לא חייבים להיות זה שנכנס לבית במארב כדי להרגיש שעושים משהו חשוב, אבל אני בכל זאת חושב שמרגישים עם עצמך הרבה יותר טוב ומאותגרים כשנמצאים במסגרת לוחמת ולא בבסיס במרכז הארץ של יומיות או חמשושים קבועים.

לX_Dror - גם אני לפני הצבא יותר דאגתי לחיים שלי בגישה מאשר למדינה אבל כשאתה בצבא אלא אם אתה ממש חלש נפשית לומד מה זה "איתנות". לומד לעמוד במצבים קשים או כאלו שהיו מרתיעים אותך לפני הגיוס ולהתמודד איתם. מה? לפני הגיוס לא פחדתי מכל הפיגועים והלחימה בשטחים? לא הייתי עצלן בשביל לרוץ בשיעורי ספורט? אז בצבא עשיתי מסעות, הספקתי לפטרל רגלית בדרום הר חברון ולהרגיש בטוח עם עצמי. בשלב מסויים אתה כבר מתגבר על הדברים שאתה אפילו זורק ועושה שכונה כשאתה יודע שבכל זאת מסוכן. אני יכול להגיד המווווןן דברים רעים על הצבא אבל לא יכול להכחיש שההתנסויות הקטנות שקיבלתי לא חישלו אותי קצת.

לadidas8 - תעשה לי טובה. עשיתי באוגוסט האחרון טירונות בשבטה והיה בסדר גמור. אז לא נתנו לנו לסחוב סלעים על הגב ולא טורטרנו עד צאת נשמתנו. תאמין לי שיצאנו בסדר גמור ואם יש לך יצרים סדיסטים אתה מוזמן ללכת למועדונים המסויימים שיתנו לך את השירות

פורסם

חצווווווף! תעיף חמש אצבעות ידית אחיזה! [על העכבר :]

יש לך צפה פגיעה!

פול! 100!

בירידה, "מרץ 2000 כבוד!" 8)

בעליה, "משמעת המפקד!"

עכשיו לך תעלה שומר מאהל,ותחלק פריסה לחיילים! צעיר :lol:

פורסם

::):screwy:

פורסם

::):screwy:

ת'אמת גם אני חושב ככה אבל זה בטח הומור של חיילים...

אגב ההוא שעשה טירונות בשבטה לאן בתותחנים הלכת אחורי זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים