עבור לתוכן

שאלה בעניין הגיוס

Featured Replies

פורסם

אתה בושה למדינה... איזה הורים גידלו אותך? איזה חינוך קיבלת?

באמת אני מעדיף שתעוף מהארץ.לא צריך פה יצורים כמוך.גם ככה עדיף באמת שלא תלך לקרבי...למה כשכולם יסתערו,אתה תלך להתחבא מאחורי

אבן ולא תחפה על חבריך לנשק.

אז זו באמת התוכנית שלך?פחחח...להראות שקשה לך ושאתה סובל בטירונות ואז הם ירחמו עליך ויעבירו אותך קל"ב? אתה חי בסרט!סרט ערבי! לכולם קשה!

לך,קושקושון.לך ותוציא 21.ואז אף מקום עבודה לא ירצה אותך כי אתה פסיכופת או כי אתה מוגבל פיזית.

הנכונות שלך כל כך למות בשביל המדינה גובלת בטיפשות.

מצטער, אבל אני לא טיפש, אני לא אמות בשביל המדינה שלי, אני מעדיף לחיות.

אני לא מקדש את המוות.

אם זה מעניין אותך אבא שלי היה בצוללות וכל המשפחה הרחבה שלי הייתה בדברים כמו דובדבן, שב"כ, גבעתי, גולני וכל הדברים האלה, ומהניסיון שלהם הם אומרים לי - "תתרחק משם!" "על תעשה את הטעות שלי", חוץ מזה שמראש אני יודע שאני לא מתאים לקרבי ולא רוצה קרבי אני לא הולך, אבל מה שהם אומרים לי עוד יותר מחזק את הדעה שלי.

אתה פשוט מורעל נטו, אתה לא מסנן את מה שדוחפים לך לראש.

• תגובות 63
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחי!

אתה חי בסרט מלחמה! צריך לנתק לך את ה YES!

איזה מוות? מי דיבר על מוות! אתה שיחקת יותר מידי BATTLEFIELD2!

יש סכנות מוות בכל יום אשר הן אופציונליות! אנשים מתים יותר בכבישים מאשר בצבא!יא גנוב!אני זוכר אפילו תקופה שהיה יותר בטוח לסגור 21 בבסיס מאשר לצאת!

גם בגלל הפיגועים בכל הקניונים וכו'!

אתה יודע שאתה גם יכול להחליק על בננה בדרך לקריה ,לשבור ת'ראש ולמות?

תפסיק לשחק אותה כי אלה הם סתם תירוצים כדי להתחמק מהעבודה הקשה והשחורה כחייל קרבי...

ו...מי אלה חברי המשפחה האלה שלך ששירתו בדובדבן ואמרו לך לברוח? אולי הם היו שם רק שק"מיסטים וקיבלו חרא יציאות?ככה זה נראה!

מי יגיד כזה דבר כבוגר יחידה קרבית!?

התקופה הזו היא הכי חשובה כי היא מעצבת אותך כנער מתבגר....אתה לומד להיות עצמאי...שקול יותר..אחראי יותר...בוגר יותר.

אתה גם מקבל כ"כ הרבה סיפוק במהלך כל מיני רגעים בשירות כמו שאתה מלווה אוטובוס עם ילדים בתוך השטחים שההורים שלהם סומכים עליך...

כשאתה מקבל חלה חמה של יום שישי ביום גשום או מגש פיצה וקולה למחסום מהתושבים...כשאנשים באוטובוס מסתכלים עליך בכבוד חוזר עייף מהבסיס.. ה"דודות" בתחנות האוטובוס...

אההה אין טעם לפרט.....אתה כבר ככה בחרת להמשיל להיות ילד קטן ופחדן שמפחד לתת מעצמו ומהפוטנציאל שיש לו כדי לשרת את הארץ ולהחזיר את הטובה לתושבים ששמרו עליו כשהיית קטן ומחוצ'קן...[אולי אתה עדיין?]

בכל מקרה...אתה מפספס פה הזדמנות לעשות משהו שלרוב האנשים בעולם לא יצא...לחוות חוויות...לעבור תקופה מלאה צחוקים..תקופה שמעצבת אותך כבנאדם יותר טוב אשר מכינה אותך לחיים...

ג'וב? יש לך את כל שאר החיים לבלות במשרדים משעממים...זו התקופה!

אבל אין טעם לשכנע אפילו....אתה בוחר להשאר ילד קטן ופחדן...אז שיהיה לך בהצלחה...

אוכל חינם...

פורסם

אני לא מסכים עם X_DROR אבל לרדת עליו ממש לא יעזור במשהו...

פורסם

אדידס, :yelclap: אתה כ"כ צודק

פורסם

אחי!

יש סכנות מוות בכל יום אשר הן אופציונליות! אנשים מתים יותר בכבישים מאשר בצבא!יא גנוב!אני זוכר אפילו תקופה שהיה יותר בטוח לסגור 21 בבסיס מאשר לצאת!

תפסיק לשחק אותה כי אלה הם סתם תירוצים כדי להתחמק מהעבודה הקשה והשחורה כחייל קרבי...

ו...מי אלה חברי המשפחה האלה שלך ששירתו בדובדבן ואמרו לך לברוח? אולי הם היו שם רק שק"מיסטים וקיבלו חרא יציאות?ככה זה נראה!

התקופה הזו היא הכי חשובה כי היא מעצבת אותך כנער מתבגר....אתה לומד להיות עצמאי...שקול יותר..אחראי יותר...בוגר יותר.

אתה גם מקבל כ"כ הרבה סיפוק במהלך כל מיני רגעים בשירות כמו שאתה מלווה אוטובוס עם ילדים בתוך השטחים שההורים שלהם סומכים עליך...

כשאתה מקבל חלה חמה של יום שישי ביום גשום או מגש פיצה וקולה למחסום מהתושבים...כשאנשים באוטובוס מסתכלים עליך בכבוד חוזר עייף מהבסיס.. ה"דודות" בתחנות האוטובוס...

אההה אין טעם לפרט.....אתה כבר ככה בחרת להמשיל להיות ילד קטן ופחדן שמפחד לתת מעצמו ומהפוטנציאל שיש לו כדי לשרת את הארץ ולהחזיר את הטובה לתושבים ששמרו עליו כשהיית קטן ומחוצ'קן...[אולי אתה עדיין?]

בכל מקרה...אתה מפספס פה הזדמנות לעשות משהו שלרוב האנשים בעולם לא יצא...לחוות חוויות...לעבור תקופה מלאה צחוקים..תקופה שמעצבת אותך כבנאדם יותר טוב אשר מכינה אותך לחיים...

אוכל חינם...

:xyxthumbs:

פורסם

חבר'ה אני מוכרח להודות שזה..

אחד הת'ארד הכי טובים שהיו פה. :xyxthumbs:

ואני לא אומר את זה בציניות..

ד"א לאדידיס8 - כל אחד עושה את הבחירה שלו לאן ללכת בחיים וגם ככה זה בצבא. :nixweiss:

X_DROR החליט מה שהוא החליט ולמרות שאני לא בעד הבחירה שלו אני חושב שזאת זכותו להחליט מה הוא רוצה לעשות עם החיים שלו.

אני אישית, שנה וחצי לפני הגיוס שלי ועדיין אני לא יודע לאן אני אלך מבחינת קרבי או ג'ובניק.

רק אני יודע שאם אני אלך לקרבי אני אלך כמה שיותר גבוה; מפקד בצנחנים כמו אבא (ד"א מופז היה המ"פ שלו..),ניסיון ל504 או שלדג.

ואם אני אלך להיות ג'ובניק זה לא כדי להיות מש"ק ממטרות אלא כדי לעשות משהו מועיל בשבילי לאזרחות ובעיקר לצבא..

אם אני אלך להיות ג'ובניק אני נראה לי ינסה להיות תוכניתן ב8200 או מקום אחר שקשור למחשבים.

X-DROR : קודם אמרת על המסורת הקרבית במשפחה..

תאמין לי גם לי יש מסורת אפילו יותר קרבית שממליצה אבל לא דוחפת ללכת לקרבי:

אבא מפקד צנחנים,דוד ב669,דוד בשלדג, בן דוד שעכשיו מפקד טייסת קוברה בפלמחים,והוא היה המפקד של הקרוב משפחה השני כשהוא היה באפצי', האח הגדול של אמא שלי נפצע בינוני בחלק העליון ,במלחמת ששת הימים נראה לי בהר בנטל- ואתה יודע מה אח שלי עושה בצבא? כלום הוא השתמט למרות המסורת ולמרות שהמליצו לו ללכת לצבא והוא אפילו היה אמור להיות בהתחלה בנח"ל מוצנח או רגיל ובסוף שחררו אותו כי הוא לא הסתדר לא כי הוא לא רצה לשרת..

ועל זה שאמרת שאמרו לך לא ללכת- כל מי שכתבתי למעלה אמר לי בערך אותו הדבר: יעזור לך מאוד באזרחות אם תלך למחשבים בצבא, אבל יעזור לך בחיים אם תלך למשהו מאתגר בצבא ולקרבי במיוחד. אף אחד לא אמר אל תעשה את הטעות הזאת ותלך לקרבי, ויודע מה ? אפילו אבא שלי שהייה בסיירת צנחנים והשתתף במבצע אנטבה ועכשיו באזרחות הוא עובד מאוד קשה ומקבל הרבה כסף הוא אמר לי שיש לו גאוות יחידה וכל זה אבל אין לו שום בעיה אם אני לא אלך לקרבי, העיקר בשבילו ללכת לצבא ולתת 3 שנים לעם שלך, לא משנה באיזה תפקיד..

אבל כל אחד ודעתו שלו.. :nixweiss:

בהצלחה דרור במה שתחליט ;)

פורסם

אחי!

אוכל חינם...

אי אפשר להתעלם מהעובדה שהצבא מוסיף לסיכון במיוחד בקרבי, נכון יש גם סיכויים שאני אחליק על בננה ואשבור את הראש אבל ההסתברות שאני אהרג\אפצע במהלך שירות קרבי גבוהה יותר.

גם אם הייתי רוצה להיות בקרבי לא יכולתי, מבחינת הצבא אני יכול אבל אני יודע שאחרי כמה ימים הם יראו שאני לא יוכל בגלל הבעיות הרפואיות שיש לי. (כנראה הם חושבים שהם לא כל כך חמורות).

אוכל חינם תקרא לדוסים שגונבים לך ולכולם את הכסף ויכלו לשרת בדיוק כמוך איפה שהיית ולהוריד "לחץ" מהחילים הקרביים.

אני לא אמרתי שאני אשטמט כמוהם, בדיוק להפך, אם הצבא ישלך אותי לקרבי אני אעדיף להיות ג'ובניק ששם אני יכול לשרת את המדינה הרבה יותר.

במידה והם לא יסכימו לי, אני אגיד לצבא להיתראות ושלום לשירות לאומי. אז אוכל חינם אתה לא יכול לקרוא לי.

עד כמה שאני מסכים שהצבא יכול להוות חוויה והשפעה טובה לחיים, הוא יכול גם להיות בדיוק ההפך, לא חסרים חיילים קרבים שנפדק להם הראש בגלל הצבא והלכו לדפוק ת'ראש בהודו. אז יש ויש, תלוי איפה תקעו אותך.

ולא, הקרובי משפחה שלי ממש לא שקמיסטים. תתפלא, לא כולם מורעלים כמוך.

ותודה Aldema :)

פורסם

חבר'ה אני מוכרח להודות שזה..

אחד הת'ארד הכי טובים שהיו פה. :xyxthumbs:

ד"א לאדידיס8 - כל אחד עושה את הבחירה שלו לאן ללכת בחיים וגם ככה זה בצבא. :nixweiss:

X_DROR החליט מה שהוא החליט ולמרות שאני לא בעד הבחירה שלו אני חושב שזאת זכותו להחליט מה הוא רוצה לעשות עם החיים שלו.

.....במלחמת ששת הימים נראה לי בהר בנטל.....

ועל זה שאמרת שאמרו לך לא ללכת- כל מי שכתבתי למעלה אמר לי בערך אותו הדבר: יעזור לך מאוד באזרחות אם תלך למחשבים בצבא, אבל יעזור לך בחיים אם תלך למשהו מאתגר בצבא ולקרבי במיוחד.

אכן ת'ראד ברוח קרבית ;D

רק חבל כי נראה לי שרק 0.02% מהפורום באמת מעיין ומשתתף בו.

לגבי ההערה הראשונה שלך....שכל אחד עושה את הבחירה שלו מה לעשות עם החיים שלו,אין בעיה.

אבל לפי דעתי...בצורה לא ישירה, מה שקורה פה בעצם זה ש X_DROR שלנו אומר שהחיים שלו עדיפים על שלנו.כאילו אנחנו הפראיירים ששירתנו ונשרת בקרבי...אבל הוא לא אדיוט ולא יסכן את עצמו כי החיים שלו שווים יותר.וזה נלוז מבחינתי!

לגבי הר בנטל=מקום יפיפה...בכלל כל התלים ברמה"ג..ממש יפה לבקר שם...ללמוד על הטופוגרפיה..על ההסיטוריה...על הטקטיקות בזמן מלחמה וכו'... אזור מיוחד.

הערתך האחרונה יפה ... עם החיים והאזרחות :xyxthumbs:

X_DRORי'וש קר...

סורי אם אני קשה איתך...אבל זו פשוט התגובה האוטומטית שלי לגבי מי שלא מתגייס לקרבי. ואתה יכול כי הפרופיל שלך 82 [כמו שלי!ירד לי על הגב..ונחש איפה הייתי? בתותחנים ..עם כל הפגזים האלה!].

דוסים אמנם אוכלי חינם,אבל אני מודה על כך שיש את חוק הישיבות הזה בגלל ש:

1.הם בחיים לא היו משתלבים ביחידה אורגנית...מה לעשות יש להם חיים שונים משלנו וזה רק היה יוצר סכסוכים וניקור.

2.במילואים אני עם חבר'ה שהם בני ישיבות...תאמין לי שלא כדאי להיות איתם...כל מקום שאתה מסתכל אתה רואה דת דת דת... ואני עוד מסורתי! זה פשוט נמאס וכפייתי! ביום שבת אי אפשר להדליק רדיו לידם כדי להתחשב...וגם אין על מה לדבר... על מה נדבר? בחורות?

קיצור ..טוב שהם לא בצבא... אולי אלא אם היו עושים יחידות נפרדות רק שלהם.

גם אם הייתי רוצה להיות בקרבי לא יכולתי, מבחינת הצבא אני יכול אבל אני יודע שאחרי כמה ימים הם יראו שאני לא יוכל בגלל הבעיות הרפואיות שיש לי. (כנראה הם חושבים שהם לא כל כך חמורות).

עד כמה שאני מסכים שהצבא יכול להוות חוויה והשפעה טובה לחיים, הוא יכול גם להיות בדיוק ההפך, לא חסרים חיילים קרבים שנפדק להם הראש בגלל הצבא והלכו לדפוק ת'ראש בהודו. אז יש ויש, תלוי איפה תקעו אותך.

"אין לא יכול...יש לא רוצה..." "קשה יש רק בלחם ...וגם את זה אוכלים"....תפנים את כל הססמאות האלה כי הן נכונות...

וזה לגביך...כי תאמין לי שראיתי אנשים עם כ"כ הרבה בעיות...גם פיזיות וגם נפשיות ות"ש בבית שאני מקווה שלא יהיו לך....שעדיין למרות הכל שירתו בקרבי ונתנו לכולנו השראה!

אתה מוותר מראש...כי אתה תכלס לא רוצה...אל תתכחש...פשוט נוח לך לחזור כל יום הביתה..

ומנסיון...היה לי איזה שבוע שהייתי כמו ג'ובניק...בסיום קורס מפקדים לפני ההכנה לטירונות שלנו כמכ"ים היה לנו שבוע מנהיגות בבית גולמינץ...כל יום חזרנו הביתה... אני אמרתי "יש!נוכל לצאת כל יום לבלות!"...בסוף ..בגלל כל הנסיעות...הייתי עייף יותר מאשר בבסיס...עדיף להיות קרבי!

ולגבי אלה ש"נדפקו להם החיים והלכו לדפוק ת'ראש בהודו"....אתה מדבר על אלה שראו מוות בעיניים...אלה מיחידות העילית שראו זוועות כל יום... אל תדאג..אתה לא תהיה בשלד"ג [חרוז] או משהו... אתה תהיה קרבי LIGHT.... אבל רק אם לא תחשוב שלילי על כל העניין.

פורסם

אתם מזכירים לי את התוכנית של אופרה - הרבה רגשות בלי תוכן.

הנה מה שקורה באמת:

אתה מחויב על הידי המדינה (אם לא היא תרדוף אחריך ותעניש אותך), להתגייס לצבא.

לתרום 3 שנים מחייך, עם משכורת נמוכה, תנאים גרועים מאוד וציות מוחלט להוראות.

הצבא הפך אותך לרכושו. אין לך זכות לחשוב או להגיב.

הנה מה שקורה בעולם שלכם:

המדינה קוראת לך לשירות כי היא צריכה אותך!

היא צריכה שתגן על המשפחה שלך, שתגן על חסרי האונים כדי להלחם באויבים.

אתה מקבל מדים (יש) נשק (יש) ואתה הולך לטייל בארץ בסבבה.

אם במקרה תצטרך להרוג מישהו, זה בסדר, כי אריאל שרון בדק אותו והחליט שהוא איש רע.

אם במקרה תצטרך למות, זה גם בסדר, כי אז תהיה גיבור.

המדינה צריכה בסיס של חינוך כדי לגרום לך לשרת אותה. היא עושה זאת על ידי טקסים, טיולים מבית הספר וחינוך לגבי ערכים יהודיים.

היא צריכה סביבה שתגרום לך להתכחש לסבל ולסיכויים שלך להיפגע.

היא צריכה ליטול ממך את העצמאות שלך.

אין שום סיבה אחרת ללכת לקרבי. זה לא כיף שם. אז נכון, יש שם אחלה אנשים. אבל גם אחלה אנשים נופלים במלכודת של הצבא.

וכל הסיפורים השמחים שכולם מספרים לכם - אלו רק הסיפורים הטובים.

פורסם

אתה כזה יפה נפש...

לך תפגין בעד שחרור העם הפלסטיני, לך...

עוד אחד שלא קולט שהוא נולד בארץ קצת בעייתית ושאין לו כ"כ ברירה אלא לשרת עם או בלי חיוך. תתעורר למציאות, כי אתה חי בסרט מתח.

אשכרה נהיית לי אילנה דיין...מאיפה התחקיר הזה? או שטיפת המוח הזו? באיזו סביבת אנשים אתה מסתובב?

אתה בנאדם חלש, שרואה הכל שחור.

פורסם

אי אפשר להתעלם מהעובדה שהצבא מוסיף לסיכון במיוחד בקרבי, נכון יש גם סיכויים שאני אחליק על בננה ואשבור את הראש אבל ההסתברות שאני אהרג\אפצע במהלך שירות קרבי גבוהה יותר.

ההסתברות שתמות בתאונת דרכים הרבה יותר גבוהה.

פורסם

בדיוק אחי...הוא חי בסרט...

מאוד מסוכן פה במדינה עם כל SO CALLED "תרבות" הנהיגה.

אם שומרים עם הוראות בטיחות בצבא ..אין סיבה להישרט!

פורסם

אני לא סומך על אף אחד ובמיוחד לא על הצבא.

בגלל הצבא הזה, אבא שלי היה צריך להיכנס לקישון, וזה לא צבא מטומטם? עוד סיבה למה לא לסמוך על הצבא, ותאמין לי יש עוד הרבה מאוד סיבות.

ורק בשביל שתבין עד כמה ההורים שלי דואגים כמו משוגעים, הם לא מרשים לי ליסוע באוטובוסים, אז לקרבי ברור שהם לא "ירשו".

כשאחותי שירתה בצבא והיו מסיעים אותה עד לאיזור קרית ארבע, ההורים שלי לא הסכימו והם עשו כזה בלגאן שבסופו של דבר היא שירתה ליד הבית וחזרה כל יום הביתה.

אז גם עם ממש ממש הייתי רוצה קרבי לא הייתי יכול ללכת בגלל ההורים שלי. (אמא ממש היסטרית בקשר לדברים האלה)

פורסם

תראו למה נהפך הצבא הזה!

קייטנה!

פשוט בדיחה עצובה! ..ההורים שולטים ביד רמה כאילו הם שילמו לגננת "מופז" ..אבל לא מרוצים מדרך החינוך שלה בגן!

אז הם באים לבסיס...ולוקחים את הילדון הביתה.....

מה יהיה?

אולי גם החיילים יקבלו איזה שוקו ולחמניה בדרך לבסיס?...

מה שהיה בקישון לצערי קרה...אבל הצבא של היום שונה...רק בגלל ההתערבות של ההורים וכל עידן התקשורת החטטנית.

מה שבאמת עיצבן אותי...שחזרתי לבסיס הטירונים שלי כמ"כ...איפה שאני התחלתי את השירות שלי.מעין סגירת מעגל.

וכל מפקד קיבל ספרון קטן עם חוקים מה מותר ומה אסור...

עיניי חשכו כשראיתי את זה!

כל מה שעשו לנו...כל ה"תרגול הנוסף" הזה...נעלם לכדי בדיחה! פשוט אי אפשר להעניש חיילים!

אסור להעמיד חייל ב"מצב 2" כשהוא סטטי יותר מ-5 שניות [זה לא טוב לגב!?!?]

אסור להריץ חיילים לחדר אוכל או לכיתות...

אין יותר הליכה למטווחים...נוסעים בטלטולית!

לא סוחבים יותר פק"לים לשטח...רק אפוד וציוד אישי... WTF??

פשוט קייטנת כיפאק היי!

ברגע שכ"כ קל לטירון שצריך לקבל "בום" כשהוא מגיע לצבא ולהבין לאן הוא נכנס...הוא מקבל בונקל'ה וממשיך לעשות מה בזין שלו.

כשאותנו כטירונים הריצו הרבה ועשו את כל מה שאסור עכשיו...הרגשנו יותר מלוכדים כי אכלנו יותר "חרא" ביחד! זה גיבש אותנו!

שלא לדבר על מלא צחוקים :]

אבל עכשיו? במקום לאכול חרא...החיילים מקבלים עכשיו קייטרינג!

מה יהיה... הה?

אני רוצה לראות את המארינס ככה...במצב הזה של הסלחנות והתערבות ההורים... פשוט יש לנו צבא קל ומצחיק.

פורסם

adidas8

אמנם פיזית השתחררת מהצבא אבל מנטלית עדיין לא

אתה אשכרה מתלונן שלא יכולת לטרטר חיילים, ממש מסכן

תתעסק בחיים שלך ואל תקבע לאף אחד מה טוב לו לעשות בצבא.

הבעיה האחרונה של צה"ל היום היא כח האדם

(יותר נכון, יש בעית כח אדם, אבל לא לוחם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים