עבור לתוכן

צריך עצה לגבי שידרוג מחשב...

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע מחשב פנטיום3 1000 אם 512 זכרון SDRAM, אני רוצה לקנות מעבד חדש חשבתי על 2.4 בגלל ה 0.13 מקרון, השאלה שלי היא האם כדאי לקנות לוח שתומך ב-SDRAM ולהוסיף עוד 512 זכרון או לקנות זכרון DDR שבגלל המחיר הקצת יקר שלו אני יוכל להרשות לעצמי רק 256 מגה.

איזה לוח של ASUS תומך רק ב- SDRAM אם 5 או 6 PCI (דגם), האם יש לוח בארץ תומך ב-AGPX8? של ASUS כמובן.

פורסם

SDRAM לפנטיום 4 פשוט הורג את כל היתרון של המעבד הזה - הבאס המהיר.

ובכלל לקחת מעבד 2.4B שיש לו באס 533 עם SDRAM בכלל תהיה טיפשות.

512 מ"ב של SDRAM 133 (כמו שתיכננת - אין לי מושג למה אתה צריך ג'יגה של הדבר הזה..) עולה בסביבות ה-600 ש"ח.. DDR עולה איזה 250 ש"ח יותר..

בעיקרון 256 מ"ב יספיק לך ועולה בסביבות ה-500 ש"ח.. (או 550 ש"ח ל-PC2700).

ואתה תצטרך בטח גם ספק חדש שיהיה מספיק חזק ושגם יתמוך בפנטיום 4..

בכל מקרה לוחות שתומכים ב-AGP X8 לפנטיום 4 זה רק לוחות מבוססים SiS648.

וזה חסר שימוש לחלוטין מפני שהיתרון על פני X4 הוא מגוחך עד לא קיים, ועוד אין כרטיס שעובד יציב ב-X8 בלי לגרום לחוסר יציבות במערכת.

בכל מקרה לוחות כאלה ל-SDRAM לא תמצא כמובן..

לוחות פנטיום 4 ל-SDRAM זה החרא שמוכרים בעיתונים במכרזים ובכל שאר מקומות הקבורה שמנסים לרמות אנשים.

קיימים כאלה של ASUS, אבל לא הייתי מתקרב אליהם..

בכלל היית מתרחק מאסוס בגלל המחיר שתמיד מצליחים לנפח מחוץ לפרופרציה לעומת המתחרים, שבד"כ גם יותר טובים מהם (אביט, אפוקס, ג'יגהבייט..)

אם אתה דל תקציב נראה לי שכדאי שתפנה לכיוון של מעבדי AMD.

הם יותר טובים באותה מהירות שעון, והרבה יותר זולים.

תוכל לקחת לדוגמא XP1800+ (מהירות 1.54 ג"ה) בסביבות ה-600 ש"ח, והנה חסכת 700 ש"ח על מעבד..

לוח כמו ה-Epox 8K5A2 שהוא אחד הטובים ביותר ל-AMD בימינו, עולה בסביבות ה-660 ש"ח (ניתן לקחת גם ג'יגהבייט 7VRXP באיזה 580 ש"ח).

ועל זיכרון PC2700 כבר דיברנו (אני מאמין ש-512מ"ב ניתן למצוא בסביבות ה-900 ש"ח).

אני מאמין שזה יתאים לתקציב שלך יותר.. ;)

את הכסף שחסכת בסופו של דבר תוכל להשקיע בדברים אחרים כמו כרטיס מסך אולי, או ציוד היקפי...

פורסם

כל מילה זהב !

מסכים ומצטרף

פורסם

דרך אגב, כל המעבדי פנטיום 4 שנמכרים כיום כמעט מיוצרים ב0.13 מיקרון.

גם 1.8GHz, וגם 2GHz ועוד.....................

ואתה יודע לא חייבים להיות נעולים על ASUS.

פורסם
  • מחבר

איך הלוחות של ELIT?

מה חשוב יותר כמות זיכרון כמו 1 גיגה, או איכות 256DDR?

פורסם

בד"כ לא משהו בכלל..

פתרון זול ויציב לפעמים..

אני מניח שאתה שואל עליהם כי יש להם פלטפורמות שמאפשרות גם SDRAM וגם DDR.. רק שתדע שהם לא יכולים לעבוד ביחד..

ולמה בשם כל מה שקדוש לך אתה צריך 1 ג"ב זיכרון?!? זה לא נחוץ לחלוטין..

אלה אם כן אתה משתמש בתוכנות עריכה כבדות שלא סיפרת לנו עליהן.

אם לא אפילו 256 מ"ב יספיקו, ואם אתה רוצה להיות בטוח אז 512 מ"ב זה הגבול.

פורסם

לדעתי לא כדאי לך בכלל לשדרג המחשב אלא את הכרטיס מסך בלבד.

המחשב הנוכחי שלך עם פנטיום 1000 ו- 512 מ"ב יכול לסחוב עוד כשנה.

תשקיע בגיפורס TI4200 ועוד שנה תוכל להעביר אותו למחשב החדש.

פורסם

אחד עם 128מ"ב זיכרון, שיתמוך יותר טוב לעתיד.. או Ti4400 אם כבר משקיעים רק בכרטיס מסך..

יכול להיות שה-AGP שלו 3.3v ולא 1.5v?

פורסם

איך הלוחות של ELIT?

מה חשוב יותר כמות זיכרון כמו 1 גיגה, או איכות 256DDR?

חבר שלי קנה לפני שבוע כזה לוח, איך שהוא קיבל אותו הוא עשה Oc למחשב, והלוח יציב כמו סלע.

לדעתי לוח מצויין, הוא עשה למעבד 2ghz המהרה ל-2600mhz והכל עובד יפה מאוד.

עם התקציב שלך לא גדול זה פיתרון מושלם, לוחות לדעתי מצויינים.

עם לא ניסיתם פעם את הלוחות האלו אל תגידו סתם דברים, קודם תנסו, זה רק שמועות כל מה שאומרים

על הלוחות של Elite gruop, הם חברה בסדר גמור.

פורסם

חבר...זה שהלוח של חבר שלך עובד כמו שצריך זה לא אומר כלום !!! זה שהוא זול ושיש עליו אחריות ל שנה בלבד לעומת אינטל, אסוס, ABIT שנותנות 3 שנים... זה כבר אומר יותר....יופי שהמחשב של חבר שלך עובד יופי ויציב...כולנו שמחים בשבילו אבל אני בטוח שנדבר עוד כמה חודשים כשחבר שלך יפתח ת'רד חש בפורום תמיכה טכנית.

תאמין לי שיש לי הרבה נסיון עם כל החברות..לוחות של ELITE זה הימור ולא סתם הם זולים ולא סתם אנשים מזלזלים בהם....חרא ציוד בחרא איכות !

נ.ב לכל מי שמזלזל באסוס: תבדקו קצת היסטוריה....החברה (אומנם לא בשמה הנוכחי) מייצרת לוחות אם משנת 1976 !!!! זה אומר כמעט 30 שנה.... לכו עכשיו תשוו ל EPOX או ל ABIT לא שאני מזלזל...שנמצאים בשוק 4-6 שנים במקרה הטוב. הנסיון קובע!!! ורק לצורך הבהרה הלוחות של אסוס לא יותר יקרים מהמתחרים....רק כאשר מדובר ב CHIPSET של אינטל... אשר מעלה את המחיר משמעותית. תבדקו למשל כמה עולה לוח של EPOX או GIGABYTE עם INTEL 850 ותיווכחו בעצמכם

I REST MY CASE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים