עבור לתוכן

בעיה ב norton ghost10

Featured Replies

פורסם

יש לי דיסקט אתחול של התוכנה NORTON GHOST10 אבל היא לא מותקנת לי על המחשב. והבנתי גם שאפשר ליצור גיבוי- קובץ IMAGE ,גם בלי להתקין את התוכנה, אלא ישר מהBOOT. אז עשיתי BOOT מהדיסקט ונכנסתי ל-

local>partition>to image.

ככה צריך נכון?

קיצר אחרי זה הוא נותן מסך ששואל איזה מחיצה אני רוצה לגבות, וסימנתי את מחיצה C (יש לי שתי מחיצות C ו-D ועל C מותקן הוינדוס). אבל אחרי זה כשהוא שואל איפה אני רוצה לשמור את קובץ הIMAGE, ואני צריך לשמור אותו על D מן הסתם - הוא לא מראה לי בכלל את כונן D.

מישהו מכיר את התוכנה ואולי יודע מה הבעיה?

ועוד שאלה: מה זה מחיצה שהיא Primary ומה זה Logical? פריימרי זה המחיצה שבה מותקן הוינדוס כאילו?

תודה לעוזרים.

פורסם

אנסה לנחש מנסיון שהיה לי בעבר עם גירסת 2003:

א. צריך שיהיה מצב FAT32 כדי שיפעל

ב. בבואך להגדיר מחיצה שאינה פריימר אתה מגיע אליה דרך הפריימר. היינו כדי להגיע לD אתה בוחר את C ואחר כך הוא ייתן לך לבחור את כל המחיצות C או D

פורסם

Primary - המחיצה הראשונה והראשית שיוצרים שם הכונן הוא C

מהמקום שנשאר יוצרים Extanded

מתוך זה יוצרים מחיצות Logical שהולכת לפי הסדר D,E,F...

פורסם
  • מחבר

אנסה לנחש מנסיון שהיה לי בעבר עם גירסת 2003:

א. צריך שיהיה מצב FAT32 כדי שיפעל

ב. בבואך להגדיר מחיצה שאינה פריימר אתה מגיע אליה דרך הפריימר. היינו כדי להגיע לD אתה בוחר את C ואחר כך הוא ייתן לך לבחור את כל המחיצות C או D

א. אז זהו שאתה לא יכול לנחש לפי גרסת 2003, מפני שכבר מגרסה 9 קראתי באתר שלהם שזה תוקן וזה עובד בכל מחיצה. (שתי המחיצות שלי הן NTFS).

ב. אז זהו שבאמת היה כתוב שם C ובסוגריים D ככה: ( C(D ובאמת לחצתי על זה וזה התחיל את התהליך, אבל פתאום באמצע הוא ביקש ממני להחליף דיסק בכונן, מה שאומר שבעצם משום מה הוא שמר את זה על דיסק שהיה בכונן....

אה גם קראתי שאתר שלהם שלפעמים כשנכנסים לתוכנה מהDOS זה מבלבל בין המחיצות והכוננים ונותן להם שמות אחרים- למשל ל C הוא קורא E וככה. אבל איך אני יודע אז מה כל דבר?

Primary - המחיצה הראשונה והראשית שיוצרים שם הכונן הוא C

מהמקום שנשאר יוצרים Extanded

מתוך זה יוצרים מחיצות Logical שהולכת לפי הסדר D,E,F...

רגע לא הבנתי, אתה אומר שפריימרי זה C (איפה שמותקן הוינדוס) וכל השאר זה לוג'יקל?

פורסם

א. בגרסה של הדוס הוא לא קורא NTFS כי דוס לא קורא שיטת קבצים כזאת..

ב.כן בדיוק נכון C זה איפה שמותקן הווינדוס שהוא פריימרי וכל השאר זה לוגיקל

פורסם

אבל שאתה משתמש בדיסקט איתחול זה לא מצב דוס?

פורסם
  • מחבר

נו כן זה דוס, הרי עם עושים BOOT מ-CD או פלופי זה תמיד DOS לא?

ורגע אם הוא לא קורא NTFS אז איך הוא יגבה את המחיצות שלי בכלל? שתיהן NTFS. אז כאילו מה אתה אומר שאני לא יוכל לגבות דרך הDOS בכלל??

פורסם

חוששני שהבנת היטב את הרמז...

אני מקווה שאני טועה בכל אופן, אבל מנסיוני (הדל) צריך FAT32 לכל פעולה כאשר מפעילים אותה דרך דוס

אבל למה שלא תשאל בתמיכה הטכנית של סינמטק?

פורסם
  • מחבר

אם ככה אז איך דווקא כן הצלחתי לשחזר את המחשב דרך הDOS?

פשוט מה שהיה זה ככה- טכנאי שבה אליי ופירמט לי את המחשב יצר קובץ IMAGE של GHOST למחיצה C למקרה שיכנס איזה וירוס או משהו. והוא יצר אותו בלי להתקין את התוכנה על המחשב, אז זה בטח דרך הDOS הוא יצר. וגם באמת בסוף קרה משהו והוא גם שיחזר (פתח את קובץ האימג') דרך הDOS. אז איך זה יכול להיות? אם שני הכוננים שלי הםNTFS?

וגם אני לא יודע איך ליצור קובץ IMAGE גם דרך וינדוס, כשאני מתקין את התוכנה.

זה מסך הפתיחה, מה עושים פה? :

5e700c44b0.jpg

דרך אגב שלחתי מייל לסימנטק אבל הם לא ענו לי....

פורסם

משמאל ל"מיקומי הרשת שלי" יש לך סיפריית CRACK!! :o

קרא את החוקים של הפורום!

הדיון ינעל!!

סתם..:-)

אם הגעת לתוכנה דרך WIN אז זה ממש לא בעייה.

הגיבוי והשיחזור הם מ-NTFS אבל אני מציע לך לשמור את הגיבוי על כונן FAT32 כי לא תמיד תוכל להעלות ל-WIN כאשר המחשה ייתקע ותרצה לשחזר.

לגבי הגיבוי: אין צורך להכנס ליותר מדי הגדרות שמה, בעיקר אם אתה מתכנן לשמור את הקובץ על הדיסק הקשיח.

השיחזור דרך WIN גם הוא ממש פשוט וידידותי.

פורסם
  • מחבר

אחי אמרתי לך שאין לי כונן FAT32. וחוץ מזה כמו שאמרתי, הטכנאי שלי כן הצליח לשחזר את המחשב שלי, ומן הסתם הוא עשה את זה דרך NTFS, כי כל הכוננים שלי הם NTFS. אז עובדה שכן אפשר...

ולגבי הגיבוי אני לא רואה איך אפשר ליצור IMAGE. יש שם BACK UP NOW אבל זה רק יוצר RECOVERY POINT שאין לי מושג מה זה אומר (אני יודע מה הפירוש של זה אבל תכלס מה זה עושה בדיוק אני לא יודע)

ונכון אם אני יוצר IMAGE של כל כונן C למשל, אז גודל קובץ הIMAGE יהיה קטן יותר מהנפח של מה שיש לי בכונן נכון? כאילו קובץ מכווץ כזה לא?

וד"א אי הולך להוסיף עוד ארדיסק, של 160GB. אז איזה מערכת קבצים כדאי לשים בו NTFS או FAT32 ?? הבנתי בערך שהיתרון של NTFS זה בעיקר מהירות, והיתרון של FAT32 זה שאפשר לשים בו קבצים יותר גדולים, וגם כמו שאתה אומר להכנס אליו דרך DOS. זה נכון?

ותודה אחי על כל העזרה :xyxthumbs:

פורסם

אחי אמרתי לך שאין לי כונן FAT32. וחוץ מזה כמו שאמרתי, הטכנאי שלי כן הצליח לשחזר את המחשב שלי, ומן הסתם הוא עשה את זה דרך NTFS, כי כל הכוננים שלי הם NTFS. אז עובדה שכן אפשר...

ונכון אם אני יוצר IMAGE של כל כונן C למשל, אז גודל קובץ הIMAGE יהיה קטן יותר מהנפח של מה שיש לי בכונן נכון? כאילו קובץ מכווץ כזה לא?

לגבי הטכנאי - אולי פשוט תתקשר אליו ושאל אותו (ועדכן כאן את תשובתו)

לגבי גודל קובץ הגיבוי - אתה צודק, יהיה קטן יותר. גם לפני הגיבוי הגוסט יעריך לך את גודלו של הקובץ.

לגבי השאר - :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אממ עזוב לא נראה לי שהטכנאי הזה ירצה לעזור לי :P הוא יסכים רק אם אני יבקש שיבוא אליי ושיבצע את השיחזור (בתשלום...) אבל לא להסביר לי איך עושים את זה בטלפון..... :smile1::silly:...

אז טוב בסדר אחי תודה על העזרה.

ועוד משהו קטן רק- תגיד אתה מבין בתוכנת הגיבוי של נרו - Backitup ? אתה יודע אם גם זה יכול לבצע את אותה פעולה ולגבות ממש כונן שלם. שמתי שאני ארצה, אם תיהיה איזו בעיה- לשחזר את הכונן ממש למצבו שהיה בזמן הגיבוי?

פורסם

אממ עזוב לא נראה לי שהטכנאי הזה ירצה לעזור לי :P הוא יסכים רק אם אני יבקש שיבוא אליי ושיבצע את השיחזור (בתשלום...) אבל לא להסביר לי איך עושים את זה בטלפון..... :smile1::silly:...

תפוס אותו בהפסקה של המשחק של מכבי ת"א, אולי יהיה לו מצב רוח טוב.

לגבי נרו - לא מבין.. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

חח כן...

וצדקת באמת אי אפשר לגשת לNTFS דרך DOS, נכנסתי במקרה לפה-http://www.microsoft.com/israel/support/tips/windows/WinXpDualBoot.mspx וראיתי כבר. אז מעניין איך הטכנאי הזה שיחזר :s05: :s07:

אבל יודע מה אז עדיף כבר לשמור את הגיבוי על דיסקים. כמה זה כבר, 6 ג'יגה? אז איזה ש דיסקים DVD וזהו. דרך הDOS אפשר לשמור על דיסקים נכון? אין לו בעיות עם כונני CD וDVD כן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים