עבור לתוכן

ההבדל באיכות הדיסק בצריבה של MP3 על דיסק שמע,בין 196kbps ל 128kbps

Featured Replies

פורסם

ובכן, הכותרת אומרת הכול. מה ההבדל באיכות בין צריבת MP3 על דיסק לניגון במערכת סטריאו, בין 196KPBS ל128KPBS?

האם יש הבדל ניכר? הוא ניתן להבדלה בקלות?

תודה!

פורסם

השאלה שלך תלוייה בהרבה דברים..

תלוי מאוד בסוג המקודד, תלוי באופן השמיעה שלך, באופן שבו אתה מבחין בין דברים קטנים, תלוי בשיר ובמקור שלו ובציוד השמעה.

לא כל אחד יכול להבחין בקלות בין קידוד טוב של 128bit ל192bit, זה גם תלוי באיזה ציוד אתה שומע את זה, אם זה מערכת סטריאו הפשוטות האלו שעולות פחות מ500ש"ח אני אומר לך מראש שאם השתמשת במקודד איכותי, אין כמעט שום מצב שאתה תבחין לעומת זאת במערכת אודיופילית קל מאוד להבחין.

כשאתה מנסה להבחין בהבדלים תמיד תעשה מבחן עיוור אחרת זה לא נחשב.

bottom line

רק אם יש לך ציוד איכותי מספיק ואוזן קשבת תוכל להבחין, נסה ותראה.

פורסם

דווקא אני מבחין בהבדל גדול בין 128 לכל אלו שמעל ל128, ה 128 נשמע לא טוב.... שמעתי שירים שקודדו ב 128 על מערכות פשוטות ומערכות איכותיות ויש הבדל די גדול.

פורסם

זה בגלל שהשירים שמקודדים ל 128 הם "שירי קאזה" או במילים אחרות שירים שהמקור שלהם הוא ממש על הפנים, כך שגם 320kbps לא יעזרו בגרוש...

אגב, לא כל הנגנים מסוגלים לנגן 320kbps חלק גדול מהם פשוט ממירים-למטה (Downsampling) ל 128kbps.

bitrate זה נתון לא כ"כ משמעותי, למרות כל ה hype שמסביבו.. הכל תלוי באיכות המקור, אם היא נמוכה, שום דבר לא יעזור.

פורסם

כמו שצינו ההבדל הוא במקור אם אתה בעצמך ממיר מדיסק מקורי אז 128 מספיק ונשמע מצוין

אם אתה מוריד מEMULE לדוגמה אתה גם יכול לקבל 320 שישמע פחות טוב מ128 :cool2:

פורסם

נכון מאוד מה שנכתב מעלי. ^^^

אם תקודד שיר מדיסק מקורי ב128bit ותשתמש במקודד איכותי, האיכות תהיה דיי טובה.

כמובן שאם יש לך מערכת איכותית\אודיופילית ניתן להרגיש בהבדלים בין 128 לבין bitrate גבוה יותר, אבל קשה להבחין במערכות פשוטות.

פורסם
  • מחבר

אפשר להגיד שזאת מערכת דיי לא פשוטה.

בכול מקרה, הבנתי שליתר ביטחון כך או כך, כדאי להחליף את ה128 ב196..למרות שזה קשה,אני אנסה.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים