עבור לתוכן

נושא על דירות משכנתה שכירות וכו

Featured Replies

פורסם

טוב אז אם אנחנו רציניים אז יש לי משהו להגיד

stone cold בנקים זה חנות לכסף (תקשיב טוב אולי תלמד משהו)

כמו שלמכולת אתה הולך בשביל לקנות לחם

ולאופיס דיפו אתה הולך לקנות ציוד למשרד

לבנק אתה הולך בשביל לקנות כסף.....

זאת אומרת אתה בא לבנק ולוקח הלוואה \ משכנתא \ נכנס למינוס או איך שלא תקרא לזה

ובעצם אתה קונה כסף....נגיד אתה קונה מאה אלף שקל ומשלם תמורתם מאה ועשר (סתם דוגמא כן.....) פשוט פורסים לך את זה לתשלומים (בדיוק כמו שרוב האנשים קונים מכוניות \ דירות \ כל מה שהם לא יכולים לקנות במזומן בתשלום אחד....)

תפסיק לפחד כל כך ממשכנתא, אם לכל האנשים היה כסף לקנות דברים במזומן לבנקים לא היתה זכות קיום (כי אף אחד לא ילך לקנות לחם אם יש לו פיתות בבית)

אני יודע שהתיאור שלי קצת מוזר אבל הוא התיאור הכי נכון שתקבל בחיים שלך על בנקים והגיע הזמן שתפסיק לפחד מהבנק ותלמד לעבוד איתו

חוץ מזה רק שתדע שהבנק מתיחס הרבה יותר יפה לבן אדם שחייב מאה המליון שקל מאשר לבן אדם שיש לו מליון שקל בעו"ש (וכשאני אומר בנק אני מתכוון לבנק ולא לפקידה המפגרת שיושבת מולך וכל מה שהיא יודעת זה לשחק עם ניירת)

וסתם שאלה , גרת מחוץ לבית פעם?? במקום לחשוב כל כך הרבה תשכיר דירה לחודש (נכון קשה למצוא דירה להשכרה לחודש אבל תתאמץ )

תראה איך החיים נראים ואז תחליט אם כדאי לך או לא

• תגובות 143
  • צפיות 8.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מתיימר להבין בנדל"ן ואני לא בנקאי כמו שאר המשתמשים פה, אני לא מכיר אותך אישית ואת בעיותך..

אבל להזהיר אותך מקבוצה של טיפשים שאין להם טיפת שכל בתגובות שלהם ואם להם הייתה בעיה הם לא היו פתוחים וכנים חצי ממה שאתה - אני יכול.

אין לי עצה מזהירה שתשנה את דעתך אבל אני בטוח שיש מקומות טובים יותר לקבל אחת ופורומים מקצועיים יותר..

בהצלחה בהמשך הדרך!

תודה לך צדיק בסדום:

Et או תסתום את הפה? אתה ושאר האפסים פה.

הדיון נפתח לא במטרה שירדו עליו או שיבקרו אותו. הדיון נפתח, לפחות כך אני מאמין, בשביל לקבל ייעוץ, כלומר, סייוע בנושא - משהו שאמור לעזור לו ולא לגרום למצבו להחמיר בגלל הערות טיפשיות שאנשים מאחורי המחשב זורקים ואפילו לא יהיו מוכנים לעמוד מאחוריהן בחיים האמיתיים מחוץ למחשב. למילים יש משקל מאוד כבד ואני ממליץ שתשקלו כל מילה ומילה [שיהיה לכם קצת כבוד. אם היה פה סמיילי שיורק לצד הייתי בוחר לשים אותו פה] לפני שאתם זורקים אותה כמו כלום, כאילו אין אדם מאחורי המסך שאליו המילים האלה מיועדות וכאילו הוא לא יתיחס אליהם בקלות ראש. אתם לא יודעים איך הוא לוקח אתכם, אם ברצינות או לא, אז שמרו על הפה שלכם.

:bash:

פורסם

וסתם שאלה , גרת מחוץ לבית פעם?? במקום לחשוב כל כך הרבה תשכיר דירה לחודש (נכון קשה למצוא דירה להשכרה לחודש אבל תתאמץ )

תראה איך החיים נראים ואז תחליט אם כדאי לך או לא

אמנם ציטטתי רק את הקטע הזה אבל אני מסכים לגמרי עם Zvikel.

תמיד אתה אומר שאם תקנה דירה במשכנתא\תשכיר אתה תצטרך לעבוד יום ולילה... אתה לא עובד הרבה גם ככה?? הרי גם ככה אתה צריך לחסוך כסך והרבה מאוד כסף ואתה יודע שככל שתעבוד יותר ככה תוכל לצאת מהבית מהר יותר, אני מקווה בשבילך שאם תדבוק בהחלטה לחסוך את מלוא הכסף לדירה אז לפחות תעבוד ותרוויח מספיק ולא תתבטל.

אני מבין שאתה מנסה לדאוג לעתיד הפיננסי שלך אבל במקום לשלם על זה בכסף אתה משלם על זה בשנים היקרות של החיים שלך כן כן שנות חיים זה יקר מפז!

(מוותר על יציאה עם ידידות?) וזה הדבר הכי גרוע לבזבז לדעתי. בעולם הזה לך תדע מה יקרה בעתיד, מזה שווה אם תתכנן מלא דברים ותחסוך מלא כסף ולא תזכה להנות ממנו???

תבין זה או כסף או החיים שלך מה אתה מעדיף? לפי הבחירה שלך נדמה שאתה מעדיף כסף על פני החיים שלך IMHO.

גם אני עובד, חוסך כסף וחושב על העתיד, אני מפרנס את הבית לא ההיפך ואני מרוויח לא הרבה (רק בן 18 עדיין בי"ב), אבל כשבא לי לצאת לבלות עם חברים\ידידות או לקנות משהו לעצמי מדי פעם אני לא חושב יותר מידי על הכסף ומוציא אותו! - כסף הולך כסף בא חיים הולכים ולא באים זכור את המשפט הזה!

אין דבר כזה דירה שרק תישן בה. אם נגיד תשכיר דירה סמוך עלי שאתה תעשה הרבה דברים שם חוץ מלישון (לבעלי הראש הכחול לא התכוונתי בהכרח לדברים כאלו...) תהיה בטוח.

לדעתי כדאי לך לשקול ברצינות לנסות לחודש אחד לשכור דירה ולהתנסות ואז תחליט. אתה תראה איזה שינוי יהיה לך בחיים.

עכשיו לחשבון:

אם נגיד דירה עולה 100,000$, אם נגיד אתה מרוויח 7K's לחודש (שזה בטח יותר ממה שאתה מרוויח כרגע) ושם 5אלף לחסכון כל חודש, ייקח לך 8 שנים כדי לחסוך 106,000$~ אתה לא נורמאלי אם אתה באמת חושב אפילו לשנייה להשאר בבית של ההורים יותר מ-3~4 שנים

אם נגיד אתה עושה משכנתא ל10 שנים, אתה משלם בערך 4100ש"ח לחודש עבור דירה של 100000$ (אחרי ריבית של 5% אך ללא מיסים) לא עדיף לך לחסוך 4 שנים ולשלם את ה 5% ריבית הזאת על המשכנתא?

פורסם

זה מזכיר לי את האימרה:

האדם מתכנן ואלוהים צוחק.

פורסם

לפותח התרד ..

מה ההשכלה שלך ואם יש לך מקצוע קבוע?

האם אתה יודע מה אתה רוצה להיות כשתיהיה "גדול"?

אם אתה עובד בעבודה עם משכורת מינימום גם בגיל 70 לא תגיע לדירה משלך.

הכל מתחיל ונגמר ברמת ההכנסה שלך.

אם אתה מרוויח משכורת שעולה על 8K נטו ...תעוף מהבית , אין תרוצים ואין סיבות להשאר בבית.

תלמד להסתדר לבד.

מבשלים לך, מנקים אחרך ...

צא.. צא ... מהבית תעשה טובה לעצמך..... אתה תבכה על הזמן הזה בגיל מבוגר יותר.

פורסם

^^

:lol:

פורסם

ב-אני לא פוחד לצאת מהדירה אני פשוט רוצה שיהיה לי איזשהו תועלת מהדירה ולהגיע שחוט הביתה אחרי יום מאוד ארוך

מהעבודה רק בישביל לממן מגורים לא מתאים לי זה לא יעזור לי חברתית ולא נפשית לאפך

אני כן פוחד מהעתיד הכלכלי ומתכנן אותו כך שלמרות המיגבלות אני יוכל לגור לבד ולהנות מיזה

זאת הטעות הכי גדולה שלך.

אני עזבתי את הבית של ההורים חודש אחרי השחרור.

בשנה וחצי הראשונות כשגרתי בת"א הרווחתי משכורת מינימום . אחרי כל ההוצאות (שכ"ד, פלאפון , אוכל ,חשמל) היו נשארים לי 200 שקל מיותרים.

וכמו שאתה מגדיר את זה, עבדתי קשה רק בשביל לממן מגורים. זהו.

אבל תדע לך שאין דבר יותר מספק מלחזור מיום עבודה קשה לבית שלך להתקלח במקלחת שלך לאכול במטבח שלך וללכת לשון במיטה שלך

מבחינה חברתית ונפשית זה יעשה לך בדיוק ההפך ממה שאתה חושב. זה יהפוך אותך לאדם עצמאי.

אני אגיד לך מה שאמרתי לכמה מחברי, אחרי שנה אחת מחוץ לבית של ההורים, לא תוכל לחזור לשם

אלה החיים האמיתיים. הם קשים, מאתגרים ולפעמים מאכזבים. אבל הם כולם שלך.

בהצלחה

אוהד

פורסם

שים _______ תזמין מי שאתה רוצה אבל תיתקמצם לא כמו "פרסי" אבל תעשה את זה תחסוך חזק מאוד ואולי בגיל 30 תעשה החלטה ותעזוב את הבית :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים