עבור לתוכן

איכות תמונה בעייתית ב CAPLIO R3 של RICHO

Featured Replies

פורסם

היי,

תודה על התשובה המעמיקה!

כנראה שלא יהיה לי חיים קלים עם המצלמה הזו...

:-)

אם אתה רוצה תמונות טובות, לא יהיו לך חיים קלים עם אף מצלמה בשלבים הראשונים. צילום זה תחום שדורש ידע ומיומנות כדי להוציא תוצאות טובות. זה לוקח זמן.

העיניין הוא שאני נוסע לטיול בטוקיו בחודש הבא ולא הייתי רוצה לפספס את התמונות שאני אקח שם בגלל חוסר ניסיון.

הפתרון: לצלם ולצלם הרבה עד הנסיעה. תוריד את FastStone ותתרגל להסתכל על הנתונים לאחר יום צילום. אפשר ללמוד המון ממה שמופיע שם, בעיקר מה-ISO, מהירות התריס ואורך המוקד. וכמובן שלא מזיק להעלות לכאן תמונות ולקבל ביקורת ;)

כל התמונות הללו (פרט לאלה שמצויין בשם התמונה ה ISO שבו היא צולמה) - צולמו עם ISO אוטומטי. אני רואה שכתבת שעדיף לעבוד עם 200 - האם יש איזה שהוא כלל מתי עדיף לעבוד ככה ומתי אחרת?

נראה שזה נושא שהרבה מסתבכים איתו. אם אמצע זמן אכתוב על זה מדריך בזמן הקרוב. בלי נדר.

בכל מקרה אני אחזור לקרוא את הספר של המצלמה בתקווה שעד סוף החודש אני כבר אצבור מספיק ניסיון לא להרוס את כל התמונות מהטיול.

RTFM הוא חשוב, ולא פחות חשוב לצלם - המון.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה רבה - אני יעבור על הספר של המצלמה יותר לעומק וכם אנסה ללמוד את התוכנה הזו.

האם אתם מכירים איזה מדריך טוב שיכול לתת לי את מה שאני צריך לדעת בתחילת הדרך (רצוי בעברית...)?

ושוב תודה,

רם

פורסם

מדריכים אתה יכול למצוא בפורום הזה (בהודעות הסטיקי), ב-d-spot.co.il וב-cliki.site.co.il.

FastStone היא תוכנה ממש מעולה (את כל התמונות שלמעלה תיקנתי איתה), אבל שווה גם להוריד את Picasa בשביל תיקונים קלים שלא דורשים הבנה מעמיקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים