עבור לתוכן

2 תמונות מירושלים וכמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

מצלמה - S9000

התמונות לא יצאו בכלל כמו שאני ראיתי אותם בעין באותו הרגע,יצאו רכות,מבחינת הצבעים,חדות וכו'.

עכשיו השאלה שלי היא איך אני יוכל להתקרב ככל שניתן למה שראיתי בעין באותו הרגע כי הצבעים היו ממש ממש יפים (ממש לפני השקיעה).

dscf04215bo.th.jpg

dscf04239uk.th.jpg

פורסם

תמונות יפות :xyxthumbs:

חבל שאני לא רואה אותן כמו שראית אותם בעין :screwy::smile1:

פורסם

התמונות לא יצאו בכלל כמו שאני ראיתי אותם בעין באותו הרגע,יצאו רכות,מבחינת הצבעים,חדות וכו'.

בהנחה שהפוקוס היה נכון, רכות וחוסר חדות ניתן לפתור בהרבה מקרים ע"י חידוד בתוכנה - לאחר הקטנה לגודל שאותו מתכוונים להציג. במקרה הזה האור מראש מאוד רך, אז אל תצפה לתוצאה עם הרבה אימפקט.

עכשיו השאלה שלי היא איך אני יוכל להתקרב ככל שניתן למה שראיתי בעין באותו הרגע כי הצבעים היו ממש ממש יפים (ממש לפני השקיעה).

תפרט יותר מה ראית מבחינת הגוונים והצבעים.

אם הבעייה היא שהשמיים ייצאו בהירים מדי, היית יכול להשתמש בקיזוז חשיפה שלילי לפי ההיסטוגרמה. בסצנה כל כך קונטרסטית המחיר הוא אובדן פרטים באחד הצדדים - או בצד הבהיר או בצד הכהה. אפשר לפתור את זה עם עיבוד HDR (חפש פרטים בפורום), אבל אז התוצאה יוצאת קצת לא טבעית.

אגב, נושא כזה לא בורח לשום מקום ולכן יכולת לצלם ב-RAW ולנצל את הטווח הדינמי הגדול של הפורמט הזה.

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם
  • מחבר

התמונה איך שראיתי אותה בעין הייתה הרבה יותר "חיה" ויפה מבחינת הצבעים.

אגב מה ז"א היית יכול להשתמש בקיזוז חשיפה שלילי לפי ההיסטוגרמה ? ואם אני אצלם ב-RAW מה יהיו ההבדלים ?

פורסם

התמונה איך שראיתי אותה בעין הייתה הרבה יותר "חיה" ויפה מבחינת הצבעים.

מה זה אומר? יותר פרטים? אם כן, איפה? צבעים יותר רווים? איפה? באיזה חלקים של התמונה?

אגב מה ז"א היית יכול להשתמש בקיזוז חשיפה שלילי לפי ההיסטוגרמה ?

הכוונה להגדרה של קיזוז של 0.3- או יותר במצלמה (כאן אני מהמר שהיה צריך משהו באיזור של 1.0- כדי לקבל תמונה טובה יותר). קיזוז כזה מכהה את התמונה והופך איזורים שרופים לכאלה שאפשר לראות בהם פרטים. מצד שני, הוא הופך איזורים כהים לשחורים וחסרי פרטים. אין ארוחות חינם.

לגבי היסטוגרמה, תתחיל מכאן.

ואם אני אצלם ב-RAW מה יהיו ההבדלים ?

עם RAW תוכל לקבל יותר פרטים בתמונות מהסוג הזה.

פורסם

תגיד היתה איפה שיש את המערה הארוכה? ומתי צילמת אותם?

פורסם
  • מחבר

צילמתי את התמונה ביום שבת,לא יודע בדיוק איפה הייתי פשוט ראיתי מול העיר העתיקה עליה אז עליתי לשם עם הרכב והסתובבתי עד שמצאתי מקום מעניין.

איך בדיוק אני עושה את הקיזוז חשיפה הזה ?

ושאני אומר שהתמונה הייתה הרבה יותר חיה אני מתכוון לצבעים יותר חיים וכד'.

פורסם
  • מחבר

הרבה יותר יפה עכשיו,תודה.

אגב אז אתם אומרים שעדיף תמיד לצלם עם הגרף של ההיסטוגרמה על הצג ? (אגב זה אפשרי ב-S9000 לצלם כשהגרף על הצג או שאפשר לראות את הגרף רק אחרי שצילמתי כבר ?)

פורסם

הרבה יותר יפה לדעתי

פורסם

אגב אז אתם אומרים שעדיף תמיד לצלם עם הגרף של ההיסטוגרמה על הצג ? (אגב זה אפשרי ב-S9000 לצלם כשהגרף על הצג או שאפשר לראות את הגרף רק אחרי שצילמתי כבר ?)

שתי האפשרויות טובות, אבל ב-S9000 קצת מעצבן להכנס למצב הצפיה בצילומים, אז אולי עדיף היסטוגרמה חיה.

פורסם

אורן אותי אישית זה לא כ"כ מטריד להיכנס למצב צפיה בצילומים, כשאתה שולט בזה עושים את זה כבר בלי להסתכל אפילו...

ובקשר לשאלה, כן, אפשרי לראות היסטוגרמה תוך כדי הצילום וזה אפילו שימושי ונוח ביותר (:

פורסם

ברור שאפשר, אבל בהשוואה למצלמות אחרות זה האספקט הכי חלש של ה-S9000:

1. אין כפתור ייעודי לצפיה בתמונה אחרונה (רק מתג מכני שממש לא נחמד לסובב לעיתים קרובות מדי).

2. לוקח למצלמה המון זמן להכנס למצב הזה (יותר מ-4 שניות).

3. המעבר בין תמונה לתמונה איטי.

4. המצלמה לא שומרת בבאפר את התמונה האחרונה. עם מהירות הקריאה האיטית מהכרטיס, זה היה יכול לפתור הרבה בעיות.

5. המעבר בין תמונות והזום מבוצעים שניהם באמצעות ארבעת כפתורי החיצים במקום עם שילוב שלהם עם הגלגל. מאוד לא נוח.

בקיצור, פוג'י בנו מצלמה פנטסטית אבל נגמר להם הכוח ביישורת האחרונה. מצב ה-postview של המצלמה פשוט על הפנים בהשוואה לכל התכונות האחרות שלה.

פורסם

את האמת, לא ממש שמתי לב לבעיות המהירות האלה עם הxD... בלי קשר לזה שכבר התרגלתי לעבוד עם הזום במצב postview למרות שבהתחלה אני מודה שזה היה מעצבן מאוד.

אכן, פוג'י בנו מצלמה מעולה, כמעט מושלמת, אבל חבל שהם לא השקיעו עוד כמה גרושים במה שאמרת, בTTL לפלאש החיצוני ובעוד כמה בעיות שאני מנסה לפתור עכשיו עם החשיפות הארוכות שלה ( אני רוצה ליצור תמונה כמו האחרונה של דני עם המריחה של הכוכבים ומסתבר שאי אפשר לתכנת אותה לצלם מספר תמונות בחשיפה ארוכה מראש... )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים