פורסם 2006 במרץ 1219 שנים שלום לכולם.. מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה ISO ומה עושה האופציה הזאת במצלמה ???למשל אצלי יש 200 , 400 , 800 מה זה אומר??? -------------- יש ברשותי מצלמה מדגם פוג'י S5000 ואני רוצה לצלם למשל עצם מסויים ,עכשיו אני רוצה שהעצם יהיה ברור אבל מה שמאחוריו יהיה מטושטש מין פוקוס כזה. באיזה מצב אני אמור לצלם ? אוטומט,P,S,M אני לא ממש יודע,אני משחק עם הזום ומנסה להתמקד אבל הזום לא מצליח להתמקד כמו שצריך אולי אני צריך לעבור לפוקוס לא אוטומטי או משהו כזה ?......מישהו. עוד שאלה קטנה מה עושה מקרו הציור עם הפרח?
פורסם 2006 במרץ 1219 שנים מתוך וויקיפדיה:מאפייני סרט הצילוםעל סרט הצילום יש הרבה שכבות של חומרים כימיים (שיוצרים שכבה מאוד דקה), עשויות ממלחים שונים וחנקה (ניטראט) שיוצרים גבישים המגיבים ליחידות של אור - פוטונים - שמגיעות אליהם.כשאור פוגע בגביש, נוצרת תגובה כימית ש"משנה" את הגביש בצורה שלאחר מכן, בפיתוח הסרט, נראה כצבע (או גוונים שונים של שחור-לבן).ככל שיש יותר גבישים על סרט הצילום, צריך יותר אור שיפגע בגבישים. ככל שיש פחות גבישים - צריך פחות אור. סרטי צילום נמדדים לפי גודל שנקרא ASA או ISO. הגדלים הנפוצים ביותר בשימוש הם 100, 200 ו־400 אסא, אבל יש גם גדלים אחרים. ככל שהגודל יותר גדול, מספר הגבישים קטן יותר, ונדרשת כמות קטנה יותר של אור בשביל לצלם תמונות. כך, בסרט של 400 אסא נשתמש כשיש עננים, בתוך הבית - כלומר, כשיש פחות אור, ובסרט של 100 אסא - נשתמש בקיץ, ביום.קיימים סרטים מסוגים שונים, שהחומרים הכימיים עליהם מורכבים קצת אחרת, שמתאימים לצילום שחור לבן, צבעוני, או גם לאינפרא אדום (תחום אור שאינו נראה לעין האנושית).קישור לערך:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A8%D7%98_%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9Dבצילום דיגיטלי העקרון דומה, הכל עניין של חשיפה.
פורסם 2006 במרץ 1219 שנים מחבר הבנתי...אז למשל אם יש לך מצלמה עם 1600 ISO אתה יכול לצלם בתנאים של כמעט חושך מוחלט ?? רגע אבל יש גם את הפלאש שמאזן את המצב שבין חושך לאור אז איך מי מה מו? השאלה איך אתה מחליט למשל בתנאים של חושך עם פלאש איזה ISO לשים???
פורסם 2006 במרץ 1219 שנים איחדתי את הנושאים שפתחת,אם יש לך שאלות אנא דאג לפרסם אותם בנושא אחיד שירכז את כל השאלות שלך.תודה.
פורסם 2006 במרץ 1219 שנים לגבי הפוקוס,בשפה מקצועית קוראים לזה עומק לשדה,למידע מורחב באתר של רועי גליץ : http://www.galitz.co.il/articles.html
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.