עבור לתוכן

אוברקלוק ל-P4 2.4

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני ממש (אבל ממש) חדש בנושא האוברקלוק, ואני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי.

מעבד - http://img208.imageshack.us/my.php?image=cpu8cd.jpg

לוח אם - http://img96.imageshack.us/my.php?image=motherboard1la.jpg

זיכרון - 1.5GB 400MHZ

כ. מסך - XFX 7800GS Extreme Edition

הבעיה שלי היא שאני בכלל לא יודע איפה להתחיל ומה לעשות.

האם בכלל אפשר לעשות אוברקלוק למעבד עם המפרט הזה? האם צריך קרור נוסף מסויים?

חיפשתי באתר, ולא כל כך מצאתי "מדריך" לאיך לעשות אוברקלוק בצורה נכונה.

אשמח אם תעזרו לי.

תודה.

פורסם

המעבד לא רע בכלל לאוברקלוק, הלוח אם קצת פחות אבל עדיין לא גרוע,

כנס לביוס ותתחיל להמהיר...

ממש בכלליות

אתה מעלה את ה FSB לאט לאט, שהמחשב עולה בודק יציבות עם PRIME95 וטמפרטורות (עדיף עם תוכנה של גיגהבייט).

שאתה מגיע לחוסר יציבות, יש לך כמה אפשרויות

אם המעבד מגביל, אתה מוסיף לו קצת מתח

אם הזכרונות מגבילים, תן להם 2.8 ואם הם ממשיכים להגביל תוריד להם יחס CPU:DRAM (שהמעבד יתקדם יותר מהזכרונות).

בדוק נעילת PCI\AGP וכל מה שצריך

תשתמש ב MANUAL מהאתר של גיגהבייט

מומלץ לעדכן ביוס אם יש משהו הרבה יותר חדש משלך

ותשתמש בחיפוש, תסתכל בתארדים מלפני שנה שנתיים שהנורטווד שלך היה פופולרי, אל תתיחס להסברים על מערכת A64 וכו... זה לא תופס לגביך.

פורסם
  • מחבר

תגידו, אפשר לשנות את ה-FSP לא דרך ה-ביוס, אלא דרך תוכנה EASYTUNE5?

יש שם גם אפשרות להעלות את המתח.

זה בסדר? או שחובה דרך הביוס?

עם איזה עוד תוכנה אפשר לבדוק יציבות? אולי 3DMARK?

איך אני יודע מה מגביל, המעבד או הזכרונות?

תודה.

ואגב, אני לא מצליח לעדכן את הביוס שלי... מה יכולה להיות הבעיה? הורדתי מהאתר של Gigabyte. יש 3 קבצים: 8ig1000.f12, autoexec.bat, FLASH891.EXE. כאשר אני מריץ את הקובץ autoexec.bat, נפתח חלון עם השם של הקובץ החדש, אני לוחץ OPEN, ואז הוא יוצא ויוצר עוד קובץ - CW.ERR

פורסם

FSB.

וכן אתה יכול דרך איזיטיון וגם דרך CLOCKGEN, אבל הם מומלצות יותר לבדיקה של המקסימום ואוברקלוק זמני,

בשביל להשאיר את האוברקלוק לתמיד, עדיף לקבוע מהביוס וזהו.

עושה רושם שהורדת את התוכנה לעדכון ביוס בבוט (מה שרץ בדוס), עדיף לך להוריד את התוכנה שמעדכנת בוינדוס.

בדיקת יציבות עדיף דרך PRIME95 ותוכנות מאמץ אחרות, 3DMARK לא תעזור לך כאן.

איך אתה יודע מה מגביל אותך? תוריד טיפה אחד מהם ותראה אם הוא זה שגרם לבעיה... אין דרך יותר פשוטה ואמינה מלבדוק דבר דבר ידנית.

זאת גם הסיבה שאני לא ממליץ לעשות דרך הEASYTUNE, אין לך שום איך להתעסק עם מחלקים וכו...

אם אתה רוצה לעשות אוברקלוק קטן נחמד ולא ממש רציני, תשתמש באיזיטיון ותוכל לשחק אותה ראש קטן

אם אתה באמת רוצה ללמוד מהעשיה משהו, ואולי גם לצאת עם אוברקלוק מכובד ומקצועי יותר, כדאי שתתחיל ללמוד להתעסק עם הביוס כמו שצריך..

פורסם
  • מחבר

מצויין. הצלחתי לעדכן את ה-BIOS בעזרת תוכנת BIOS@.

PRIME95 - כמה זמן צריך לעשות כל בדיקה? יש שם כמה אפשרויות כמו: Torture test, Benchmark... ויש גם אפשרות PCU, שם כברירת מחדל יש אפשרויות של בדיקה 24 שעות ביממה וכו... במה צריך לבדוק, וכמה זמן.

אני אעשה דרך ה-BIOS, וצריך כל פעם לעלות 5 FSB או אפשר יותר? עכשיו זה על 200.

ועל איזו טמפ' צריך לעבוד המעבד? שלא יעלה על כמה? עכשיו יש בערך 50 מעלות.

P.S. אני מצטער על כל כך הרבה שאלות, זו הפעם הראשונה שלי...

וכמובן המון המון תודה!!!

פורסם

תבדוק שיש לך את ה PRIME95 הכי עדכני (http://www.mersenne.org/freesoft.htm)

אתה עושה Torture test ואז יש לך 3 אפשרויות, מפורט לך בסוגריים מה כל בדיקה עושה,

בדיקה מקיפה היא 6 שעות, אבל לטעמי זה בזבוז זמן כל הזמן לעשות בדיקה כזאת, מספיק חצי שעה לשלבים ראשונים, ושהאוברקלוק כבר בשלבים מתקדמים להעלות את זה הלאה, בסוף האוברקלוק שהגעת לסוף ואתה רוצה לדעת אם בטוח לעבוד עם המחשב כל הזמן במצב הנוכחי, תריץ 6 שעות בדיקת Large FFTs.

איך יודעים אם הבדיקה עברה?

כל עוד הסמל הוא אדום (פעיל) זה בסדר,

ברגע שהסמל הופך לצהוב (הבדיקה נעצרה), זה לא תקין.

בקשר לקפיצות בFSB, זה מאוד תלוי בזכרונות שלך, מבחינתי תעשה קפיצות של 10-15 בהתחלה, ותירד בהדרגה ל5 שתגיע לבאסים גבוהים,

תשתדל שלא לגעת במתח, כי הטמפרטורות שלך על הפנים... המעבד שלך באוברקלוקינג לא אמור לעבור את ה55 מעלות במאמץ!

יכול להיות שהקריאה של הלוח לא בסדר, כי 50 בלי אוברקלוק נשמע לי קצת מופרז

תבדוק שההיטסינק יושב טוב על המעבד, שאין יותר מידי אבק בין הצלעות של הסינק, שהמאורר עובד במקסימום מהירות

אם יש לך מאיפה להשיג קצת קצת חומר טרמי תנתק את ההיטסינק ותחליף חומר.

תבדוק שהמאורר מאחורה (זה שהכי קרוב למעבד) מוציא אוויר החוצה, ושהוא תקין.

פורסם

חשוב לציין גם שעם מחשב כמו שלך אוברקלוק למעבד יעזור המון! ותנסה למשוך מעל ה3.0GHZ כי אתה יכול... אני מאמין שתגיע בקלות ל3.2\3.4... מה גם במהירויות האלו הייתי ממליץ אולי קירור(כי לדעתי שם כבר תצטרך להעלות מתחים) בכלליות המעבד הזה נחשב למעבד חזק מאוד באוברקלוק ולא אמור לאכזב אותך.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שהטמפרטורות הגבוהות נובעות מהמארז הדפוק שיש לי.

אין אף מאוורר במארז. יש לי מאוורר על המעבד ומאוורר על הכרטיס מסך (שרוב החום בא ממנו - במאמץ מגיע ל-80 מעלות, במנוחה ל-65 בערך!). כאשר אני פותח את המארז (צד אחד), החום יורד משמעותית, אבל אני לא יודע אם אפשר לעשות את זה (להשאיר את המארז פתוח כל הזמן), או שזה מזיק.

איך אני יודע שהגיע הזמן לעלות מתח? כשבבדיקה הוא יגיד שיש בעיה עם המעבד?

לגבי הזכרונות - יש לי של Geil DDR 400 256MB*2 CL=2.5 6-3-3 - מצויין!

ו - TWINMOS DDR MEMORY 512MB*2 400Mhz CL2.5 - פחות טוב.

פורסם

דבר ראשון תעביר את הזכרונות ל-CL3 ו-2.8V.

קח בחשבון שהסטיק הכי פחות טוב מבין כל הארבע, יגביל את כולם באוברקלוק.

אין בעיה להשאר עם מארז פתוח, חוץ מקטע של אבק, ושאם חס ושלום ישפך לך לתוך המארז שתיה כלשהי...

כל מקרה,

אין לך מקום במארז מאחורה למאורר? אם יש לך מקום אבל אין מאורר, תקנה אחד (אפילו ג'נרי ב15 שקל אם אתה לא רוצה להשקיע).

כמו שאמרתי קודם תבדוק את הקירור על המעבד, שגושי אבק לא הצטברו לו בין הסנפירים (הפסי אלומיניום מתחת למאורר),

ושאין יותר מידי כבלים עבים בסביבת הקירור של המעבד,

במידה ויש בלאגן היסטרי עם החוטים, קח איזולירבנד, קח אזיקונים, מה שבא לך... ותתחיל לסדר קצת

אל תעשה קבוצות ענקיות של חוטים כי גם זה ממש לא טוב,

פשוט תשתדל להעיף את החוטים כמה שיותר לכיוון שילדת המארז, ושלא היו באמצע המארז בחלל...

עריכה: אגב, הPRIME95 לא יגיד לך מה הבעיה, הוא פשוט במצב "פועל" ו-"לא פועל" כשהתוכנה אמורה לפעול תמיד בלי לעצור.

במידה והתוכנה עוצרת, תתחיל לבודד את הבעיות, אם זה המעבד, הזיכרון, או כל דבר אחר...

לבדוק נעילת AGP\PCI כבר אמרתי?

פורסם
  • מחבר

אין מקום למאוורר במארז... :(

איך אני יכול לבדוק נעילת AGP\PCI? ואיך זה צריך להיות. עכשיו זה 33\66\200 נדמה לי. יכול להיות? זה צריך להישאר ככה, או שצריך לעלות את זה? ראיתי שיש אפשרות כזאת בביוס.

הזכרונות עכשיו על 2.6V. איך אני מעביר ל-CL3, גם דרך הביוס? יש הבדל בסטיקים? יש סטיק יותר טוס ופחות טוב?

לגבי הקירור של המעבד - אני אפרק מחר ואבדוק. :xyxthumbs:

פורסם

33\66 אלה התדרים התקינים, תדאג שישארו ככה.

זכרונות תעלה ל 2.8V.

ותזמונים (CL3) כמובן גם כן מהביוס.

תמיד יש הבדל בזכרונות, גם בין הזכרונות ה"זהים" בכל זוג, כמובן שיש אחד שיכול יותר מהשני באוברקלוק, אני וגם אתה לא יכול לנחש מי הכי טוב ומי הכי חלש, הדבר היחידי שידוע זה שהזיכרון שהכי חלש באוברקלוק, יגביל את כל הארבע (כי חלק לא יכולים להתקדם הלאה וחלק להשאר מאחורה...).

עריכה: אגב, תבדוק אם יש בביוס שלך תפריטים מוסתרים (CTRL+F1 אמור לפתוח אפשרות נוספת).

פורסם
  • מחבר

או קיי.

פתחתי את המארז, פירקתי את המאוורר מהמעבד, ניקיתי הכל היטב, קניתי משחה תרמית - http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=533. עכשיו הטמפרטורה במאמץ - 55-57 מעלות. במנוחה הרבה פחות.

הוספתי מתח לזיכרונות (2.8V), אבל לא הצלחתי להעביר אותם ל-CL3, אין אפשרות כזאת בביוס - רק 2.5.

לגבי הבדיקה ב-PRIME95: ה-Torture test צריך להיפסק לבד, או שאני אמור להפסיק אותו ידנית? כמו שאמרת לעשות חצי שעה כל פעם. אם אני לא מפסיק ידנית, הוא ממשיך וממשיך... (אבל הוא כל הזמן אדום, אז כנראה שהכל בסדר.)

אז זהו? עכשיו אפשר להתחיל באוברקלוק עצמו? אחרי כל ההכנות.... :)

פורסם

הטמפרטורות עדיין גבוהות, זה כנראה בגלל שאין לך שום מאורר במארז!

אני ממליץ שבזמן האוברקלוק, בגלל שהמעבד הולך להיות הרבה במאמץ של בדיקות, תשאיר את המארז פתוח.

בעיה להתחיל אוברקלוק על CL2.5 עם זכרונות כמו שלך, כי הם מהרררר מאודדדד יגבילו אותך,

תבדוק טוב טוב אם אתה מסתכל בחלק הנכון, תבדוק גם בחוברת להיות בטוח, כי חייב להיות לך אפשרות להעביר מ2.5 ל3

תתחיל באוברקלוק, ושהמערכת עולה תבדוק עם CPUZ שהערכים זההים למה שרציתי (גם בלשונית CPU וגם בMEMORY וכו...

בדיקת מאמץ, טמפ במאמץ, הכל אתה כבר יודע...

שתעצר באוברקלוק, תנסה קודם להוריד את היחס של הזכרונות, אל תמהר לתת עוד מתח למעבד, אני לא רוצה שתקפיץ את הטמפרטורות עוד יותר...

בהצלחה (:

פורסם

הטמפרטורות האלה מטורפות יחסית למעבד שלך!

תאורר את המארז.בכל זאת הגיוני שהלוח מזייך. :)

פורסם
  • מחבר

מאוד מוזר... עכשיו, במאמץ הטמפרטורה 47-48 מעלות (בזמן שאני מריץ PRIME95 על Torture Test).

טוב, בינתיים הגעתי עד לכאן: CPU - http://img482.imageshack.us/my.php?image=cpu39zr.jpg

MEMORY - http://img233.imageshack.us/my.php?image=ddr33ic.jpg

מה שעשיתי עד עכשיו זה רק העלתי בביוס את ה-FSB מ-200 עד 215, אח"כ מ-215 ל-230, אח"כ ל-240. עכשיו מריץ חצי שעה את ה-PRIME95, ואמשיך להעלות.

עד כמה שהבנתי, אני יכול להעלות עד שה-PRIME95 נתקע באמצע (נהפך לצהוב), או שהמחשב לא עולה, או שיש מסך כחול...

עד אז, אם שום דבר כזה לא קורה אני יכול להמשיך להעלות?

מתי צפויות להתחיל הבעיות?

עריכה: או קיי, התחילו. העלתי ל-250, וזה נראה כך:

ה-CPU נראה בסדר - http://img149.imageshack.us/my.php?image=cpu48tg.jpg

אבל בזכרונות משהו השתנה... - http://img149.imageshack.us/my.php?image=ddr42gm.jpg

וחוץ מזה, ב-PRIME95 הוא רשם שיש שגיאה.

כנראה שמדובר בזכרונות, נכון? מה עושים הלאה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים