עבור לתוכן

מערכת P4 עצות ושיפורים:-)

Featured Replies

פורסם

P 2.4 533Mhz

Epox EP-45DAS+SIS648

Crosair cm512-3200

WD 80GB 7200 8Mb

floppy(לא זוכר איזה חברה לא ממש משנה)

Enermax 350W EG 365PVE

Dragon DX-01BD Tower

Gigabyte ATI Radeon 9700 Pro

Benq DVD-rom 10*48 Retail

Thermalright AX-478

המחשב מיועד למשחקים ולתוכנות גרפיות

אז מה הייתם משנים\משפרים???

פורסם

הייתי מוסיף צורב נחמד... ???

פורסם
  • מחבר

הייתי מוסיף צורב נחמד... ???

יש לי צורב 40*12*40 אני חושב שהוא יספיק:-)
פורסם

אם אתה לא ממהיר אז המפרט דיי טוב, חוץ מהעובדה שאתה יכול להסתפק בגוף קירור המקורי שמגיע עם המעבד בלי שום חשש.

אין צורך להשקיע כל כך הרבה בגוף קירור איכותי סתם..

אם אתה כן מתכוון להמהיר - הצ'יפסט הזה לא הכי משהו להמהרות.. כבר קראתי כמה וכמה ביקורות (כולל על הלוח הספציפי הזה) ובאף אחת הוא לא עבר את סביבות ה-140-150FSB וכל הביקורות אמרו שלטענתם זה הצ'יפסט, כי המעבדים שלהם כבר הגיעו רחוק יותר.

התמיכה ב-DDR400 היא לא רישמית, והיציבות במהירות 400מ"ה מוטלת בספק בינתיים.

למרות שרק סטיק אחד סביר להניח יעבוד..

זיכרון תוודא שהוא Cas2..

כרטיס מסך - ידוע שהכרטיסים הראשונים שיצאו מ-ATI סובלים מבעיית BIOS שגורמת להם לקרוס ב-AGP X8. עוד לא קראתי ביקורת אחת שלא ציינה חוסר יציבות ב-X8..

לא שזה כזה עקרוני.. כי ההבדל בין X4 ל-X8 לא היה כזה משמעותי..

גם ציינו שהמאוורר של הג'יגהבייט רעשני..

אני הייתי מחכה לפתרון של הרקולס בתקווה למשהו יותר איכותי ומעודכן, ואולי ירידה במחיר גם כן.

פורסם

מאוד חשוב שתבדוק שהזיכרון CAS2 כי בחלק מחנויות מוכרים רק 2.5 .

ויכול להיות שכדאי באמת לחכות להרקולס ולא רק בגלל המחיר.

בכל מקרה חבל לקנות AX478 כרגע.

כתתחיל להמהיר אז תקנה.

פורסם
  • מחבר

אם אתה לא ממהיר אז המפרט דיי טוב, חוץ מהעובדה שאתה יכול להסתפק בגוף קירור המקורי שמגיע עם המעבד בלי שום חשש.

אין צורך להשקיע כל כך הרבה בגוף קירור איכותי סתם..

אם אתה כן מתכוון להמהיר - הצ'יפסט הזה לא הכי משהו להמהרות.. כבר קראתי כמה וכמה ביקורות (כולל על הלוח הספציפי הזה) ובאף אחת הוא לא עבר את סביבות ה-140-150FSB וכל הביקורות אמרו שלטענתם זה הצ'יפסט, כי המעבדים שלהם כבר הגיעו רחוק יותר.

התמיכה ב-DDR400 היא לא רישמית, והיציבות במהירות 400מ"ה מוטלת בספק בינתיים.

למרות שרק סטיק אחד סביר להניח יעבוד..

זיכרון תוודא שהוא Cas2..

כרטיס מסך - ידוע שהכרטיסים הראשונים שיצאו מ-ATI סובלים מבעיית BIOS שגורמת להם לקרוס ב-AGP X8. עוד לא קראתי ביקורת אחת שלא ציינה חוסר יציבות ב-X8..

לא שזה כזה עקרוני.. כי ההבדל בין X4 ל-X8 לא היה כזה משמעותי..

גם ציינו שהמאוורר של הג'יגהבייט רעשני..

אני הייתי מחכה לפתרון של הרקולס בתקווה למשהו יותר איכותי ומעודכן, ואולי ירידה במחיר גם כן.

איזה לוח אני יוכל לקחת בשביל OC טוב ושיתמוך בDDR 4000

אבל ההבדל בין AGP*8 לAGP*4 לא יפגע בביצועים בעתיד

אני רוצה לחקות אבל אני כבר רוצה לקנות מחשב חדש דחיתי את זה יותר מידי זמן

פורסם

בקשר לרדאון, אני חושב שאלה רק הכרטיסים שATI מייצרת של החברות האחרות אני לא חושב שיש את הבעיה הזאת.

בכל מקרה יוציאו עדכון עוד כמה ימים.

פורסם
  • מחבר

מאוד חשוב שתבדוק שהזיכרון CAS2 כי בחלק מחנויות מוכרים רק 2.5 .

ויכול להיות שכדאי באמת לחכות להרקולס ולא רק בגלל המחיר.

בכל מקרה חבל לקנות AX478 כרגע.

כתתחיל להמהיר אז תקנה.

כן הם C2

ויותר נוח לי לקנות אכשיו את ה AX-478 כי אז אני רונה ומרכיב את הכול

אני לא רואה שום סיבה הגיונית לא לקנות אכשיו

פורסם

בקשר לראדון - לפי מיטב הבנתי זהו עדכון חומרה, כך שלא יהיה ניתן לתקן אותו בלי לשלוח חזרה ליצרן..

ומכיוון שג'יגהבייט היו הראשונים לקפוץ על החבילה, יש סיכוי סביר שגם הכרטיסים שלהם יהיו בעלי אותה בעיה..

ואין לוח שתומך רישמית ב-DDR400 לפנטיום 4...

רוב הלוחות עם הצ'יפסט של ה-SiS648 תומכים תמיכה לא רישמית וזה הכי קרוב שתגיע להשתמש בזיכרון כזה בלי להמהיר את המערכת.

כמו כן הם היחידים שתומכים ב-AGP X8 לפנטיום 4 (חוץ אולי מהצ'יפסט של VIA שכרגיל לא כדאי להתקרב אליו).

אם אתה באמת מתעניין באוברקלוק עדיף לוח כמו ה-Abit IT7-MAX...

בלי אוברקלוק הביצועים שלו יהיו נמוכים יותר מהלוח הנוכחי של אפוקס כי הוא מבוסס על 845E של אינטל.. אשר גם תומך רישמית רק בזכרונות PC2100 (כלומר 266 מ"ה).

אם אתה מתכוון להמהיר גם עדיף מעבד זול יותר כמו 2.4B או 2.26B שיש להם מכפלות יותר נמוכות.

או אפילו 1.8A..

אני הייתי הולך בסכומים האלה על 1.8A (או 2.26B) עם זיכרון RDRAM PC1066 וה-Asus P4T533 או על האלטרנטיבה של אפוקס ומנסה להמהיר אותם כמיטב יכולתי..

פורסם
  • מחבר

בקשר לראדון - לפי מיטב הבנתי זהו עדכון חומרה, כך שלא יהיה ניתן לתקן אותו בלי לשלוח חזרה ליצרן..

ומכיוון שג'יגהבייט היו הראשונים לקפוץ על החבילה, יש סיכוי סביר שגם הכרטיסים שלהם יהיו בעלי אותה בעיה..

ואין לוח שתומך רישמית ב-DDR400 לפנטיום 4...

רוב הלוחות עם הצ'יפסט של ה-SiS648 תומכים תמיכה לא רישמית וזה הכי קרוב שתגיע להשתמש בזיכרון כזה בלי להמהיר את המערכת.

כמו כן הם היחידים שתומכים ב-AGP X8 לפנטיום 4 (חוץ אולי מהצ'יפסט של VIA שכרגיל לא כדאי להתקרב אליו).

אם אתה באמת מתעניין באוברקלוק עדיף לוח כמו ה-Abit IT7-MAX...

בלי אוברקלוק הביצועים שלו יהיו נמוכים יותר מהלוח הנוכחי של אפוקס כי הוא מבוסס על 845E של אינטל.. אשר גם תומך רישמית רק בזכרונות PC2100 (כלומר 266 מ"ה).

אם אתה מתכוון להמהיר גם עדיף מעבד זול יותר כמו 2.4B או 2.26B שיש להם מכפלות יותר נמוכות.

או אפילו 1.8A..

אני הייתי הולך בסכומים האלה על 1.8A (או 2.26B) עם זיכרון RDRAM PC1066 וה-Asus P4T533 או על האלטרנטיבה של אפוקס ומנסה להמהיר אותם כמיטב יכולתי..

בקשר לכרטיס מסך אני לא חושב שאז גם היו מדברים אליו בנתיים דיברו רק אל BBA לא אל אחרים אבל You never know......

יש לוח שתומך רישמית בDDR 400 הלוח של Gigabyte מאותו ציפסט

אפשר גם להשיג אותו בארץ

אני לא רוצה ללכת אל1066 כי אז אני יוכל לקנות רק 256 מה שלא מספיק לי

פורסם

מערכת מעולה.....

לשפר?

רק בגדר מותרות: להוסיף עוד 300 ש"ח לפנטיום 4 2.53...

מאיפה אתה קונה שיש להם CAS2?

פורסם
  • מחבר

מערכת מעולה.....

לשפר?

רק בגדר מותרות: להוסיף עוד 300 ש"ח לפנטיום 4 2.53...

מאיפה אתה קונה שיש להם CAS2?

בפנדה

אני מניח שהC2 שרשום בסוף זה Cas 2 ?!?!? אבל יש סוג זכרון אם במקום C2 רשום PT מישהו יודע מה זה כי לי אין מושג

פורסם

כמוש אמרתי לך בפורום מעבדים ולוחות אם:

דווקא הגיע האפוקס 4T4A לזיכרונות RDR שאמור להיות אחלה לוח, מבוסס הI850E הכי טוב עד היום.

אני אישית לא מתלהב מלוחות מבוססי SIS שלא כוללים נעילה לPCI\AGP ולכן תצטרך לבחור את כל הרכיבים בקפידה כיוון שהם יוכלו להגביל אותך בO\C (הארד דיסק, CD, כרטיס רשת וכדומה).

אם אתה לא רוצה ללכת על ה4T4A לך על על אחד האביטים מבוססי הI845E(ליתר דיוק- IT7\BD7II\IT7E) - לו תצטרך זיכרונות DDR, עוד אופצייה היא הג'יגה בייט 8IEXP אבל הוא פחות טוב...והאחרון- האסוס P4B533-E, אחלה לוח (ברמה של האביט פחות או יותר)..הבעייה היא המחיר.

לאחר קריאת הת'רד הנ"ל לא הייתי מציע לך ללכת עם הבחירה שלך כיוון שהאפוקס יגביל אותך לFSB של 143 (הממוצע שאליו מגיעים לוחות מבוססי SIS), כמו כן0 לא ראינו אותו עדיין בפועל- אולי הוא אוברקלוקר גרוע יחסית כמו אחיו ה4G4A.

הייתי מציע לך כן ללכת על ה4T4A עם שני סטיקים של זיכרון ה1066 של סמסונג (לא הרבה יותר יקר מהקורסאיר- 700 עד 750 לסטיק)..יחד עם 1.8A (אפשר לחכות להגעת המעבדים מסטאפינג C1 אבל לא הכרחי), להעלות את הFSB ל133 (כמעט בטוח שלא תצטרך להלעות מתח למעבד, ואם כן במעט) ולקבל מעין נורת'ווד B (2400 בFSB של 133) עם ביצועים מעולים.

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ניסיתי להרכיב את זה לפי מה שאתה אומר אז איך אכשיו

1 INTEL P4 2.4Ghz -478 PIN

1 WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version

1 EPOX EP-4T4A+ INTEL 850E+ICH4 533 RDRAM

1 Gigabye ATi Radeon 9700 PRO

1 BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL

1 Enermax 350W EG 365P VE

1 Thermalright AX-478

1 Dragon DX-01BD Tower

1 Mushkin 128mb PC1066 Rambus

1 Mushkin 256mb PC1066 Rambus

בקשר למעבד אני לא רוצה להוריד אותו כי בחיים לא עשיתי OC ואני לא חושב שישר אני ירצא להעלות את המעבד ב600 Mhz

בקשר לזכרונות הבנתי שMushkin טובים נכון???

מישהו יודע משהו בקשר למאורר Antec 80mm SmartFan retail כי אני צריך מאורר למעבד השאלה אם זה יהיה טוב ופחות מראיש מהDELTA שכמו שראיתי מראיש בטירוף

פורסם

שמע, לא הייתי ממליץ לך אלמלא זה היה באמת ככה- 99% שהמעבד שלך יעלה ל2.4 ללא בעייה..מה גם שלקחת 2.4A ככל הנראה, אז אם אתה כבר לוקח - שיהיה ה2.4B (עם הA לא תגיע ל133).

לגבי הזיכרונות, אלו של מושקין לא מתאימים כיוון שםה לא 32 ביט, אתה צריך לבקש מהחנות שבה אתה קונה שישיגו לךא ת זיכרוונת ה32 ביט של סמסונג.

עוד הערה, אם אתה לא מתכנן לעשות OC למרות מה שאמרתי, קח את ה2.4B\2.26 (ה2.26 טוב יותר לOC במידה ויהיה בעתיד), יחד עם זיכרונות ה800 של סמסונג(יעמדו בFSB של 133) והאסוס P4T533-C או הג'יגה בייט 8IHXP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים