עבור לתוכן

האיחוד הלאומי - מפד"ל --- ישראל ביתנו . מה ההבדל בניהם ?

Featured Replies

פורסם

בדוגמא של "להביא שלום ובטחון" זו היא הרי הבטחה דמוגוגית בינרית, כי הרי אין מפלגה שתבטיח במצע שלה ההיפך משלום וביטחון;

אותי מעניין ביטחון, ולעזאזל השלום! :hat:

• תגובות 66
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מכל זה לא הבנתי מה ליברמן/איחוד לאומי/ביבי/מרזל מציעים לעשות? מה הם יעשו שאולמרט לא?

פורסם

הם לא ינהלו מו"מ עם החמאס, והם לא יחלקו מתנות לטרוריסטים.

פורסם

גבר, אני לא בא לרדת עלהם או משהו כזה.

אני באמת לא מבין מה הם מציעים, אני לבד ידעתי שהם לא ידברו עם החמאס או יעשו התנתקות. שאלתי מה הם כן מתכוונים לעשות.

פורסם

תראה, הם לא מתיימרים להרכיב את הממשלה הבאה בעצמם, כך שאתה בעצם צריך לתת להם את הקול שלך כדי שהם ימנעו את הסכנה ששמאלמרט ושות' מתכוונים להנחית על מדינת ישראל.

לגבי ביבי (המטרה היא שהליכוד ירכיב את הממשלה הבאה), הוא מתכוון פשוט להילחם בטרור ולא לסגת באופן חד-צדדי.

פורסם

עזוב אותך שיקולים קואליציונים רגע.

מה התוכנית של ליברמן אם הוא + ש"ס + האיחוד הלאומי + יהדות התורה מרכיבים את הממשלה הבאה שהוא בראשה.

מה הוא יעשה כדי להפסיק את הקאסמים? איך הוא מתכוון לשפר את הביטחון? איך הוא מתכוון להוריד את הפשיעה?

ובאמת שאני לא מנסה לרדת עליו, אני באמת רוצה לדעת איזה רעיונות פרקטיים יש לו.

פורסם

נכנסתי וקראתי בעיון,

כל מה שיש שם זה את קורות חייו של ליברמן.

להכריח ערבים וחרדים להישבע לישראלת ולשרת שרות לאומי (החלק הראשון די פאשיסטי, על השני מסכים ב100%).

להגדיל את תקציב החינוך והמשטרה (על חשבון מה לא נאמר, לא רציני במיוחד).

מלגות למצטיינים מעיירות פיתוח - חייב להגיד מקורי, איך לא חשבו על זה קודם...

לשלול אזרחות מערביי ישראל שהם אזרחים - די גזעני.

איך זה פותר את הקאסמים - נייט.

איך זה מונע פיגועי התאבדות - נייט.

איך זה מקרב את ישראל למדינה עצמאית ואיתנה - נייט.

הקטע עם המשטרה באמת נשמע טוב, הבעיה היא שלהגדיל תקציב זה הדבר שהכי קל להגיד והכי קשה לעשות, כי על חשבון מה זה יבוא?

פורסם

אתה מתווכח איתי? :s05:

אני לא מצביע לליברמן. :-\

לגבי התקציב, יש כסף, רק צריך לשנות את סדרי העדיפויות.

פורסם

נכנסתי וקראתי בעיון,

כל מה שיש שם זה את קורות חייו של ליברמן.

להכריח ערבים וחרדים להישבע לישראלת ולשרת שרות לאומי (החלק הראשון די פאשיסטי, על השני מסכים ב100%).

להגדיל את תקציב החינוך והמשטרה (על חשבון מה לא נאמר, לא רציני במיוחד).

מלגות למצטיינים מעיירות פיתוח - חייב להגיד מקורי, איך לא חשבו על זה קודם...

לשלול אזרחות מערביי ישראל שהם אזרחים - די גזעני.

הקטע עם המשטרה באמת נשמע טוב, הבעיה היא שלהגדיל תקציב זה הדבר שהכי קל להגיד והכי קשה לעשות, כי על חשבון מה זה יבוא?

איזה דמגוגיה זולה

טוב שאי אפשר להגיד את הדברים האלה על כל מצע של כל מפלגה באשר היא

התנתקות נוספת פותרת את הקסאמים? נייט

שכר מינימים 1000 דולר באמת נשמע טוב, הבעיה היא שלהגדיל תקציב זה הדבר שהכי קל להגיד והכי קשה לעשות.

יאללה תן לי עוד

תאמין לי שלכל מה שתגיד תהיה לי תשובה מטופשת שכזאת

פורסם

אתה לא יכול לדעת מה יהיו ההשפעות של העלאת שכר מינימום ל1000$ (למשל)

במידה וזה ממומן ע"י הממשלה ההוצאות שלה עולות

אבל במידה וזה משכנע אנשים ללכת לעבוד הוצאות על דמי אבטלה/אבטחת הכנסה יורדות

כמו כן, הכנסות המיסים עולות (אנשים קונים יותר=יותר הכנסות ממע"מ וממסים על חברות/עסקים)

פורסם

ברור לך שמה שעניתי הייתה תשובה מטופשת ודמגוגית ::)

פורסם

דמגוגית או לא

היא לא נכונה

פורסם

מכל זה לא הבנתי מה ליברמן/איחוד לאומי/ביבי/מרזל מציעים לעשות? מה הם יעשו שאולמרט לא?

איך הצלחת לקשר מפלגה שחושבת שהאיחוד הלאומי הם מתונים מדי, שמה את הרב מאיר כהנא בתשדירים שלה ובמצע שלה כותבת בראש סדר העדיפויות את שלמות התורה(חזית לאומית של מרזל), לבין ליברמן, האיחוד הלאומי והליכוד?

עזוב אותך שיקולים קואליציונים רגע.

מה התוכנית של ליברמן אם הוא + ש"ס + האיחוד הלאומי + יהדות התורה מרכיבים את הממשלה הבאה שהוא בראשה.

מה הוא יעשה כדי להפסיק את הקאסמים? איך הוא מתכוון לשפר את הביטחון? איך הוא מתכוון להוריד את הפשיעה?

ובאמת שאני לא מנסה לרדת עליו, אני באמת רוצה לדעת איזה רעיונות פרקטיים יש לו.

מה הקשר בין מפלגות דתיות חרדיות אטומות למציאות שרוצות לכפות ערכים "יהודיים"(דגש על המרכאות) דתיים, נטולות מצע ביטחוני, גזעניות(ש"ס הם ספרדים, יהדות התורה הם אשכנזים על פי ההגדרה הרשמית של המפלגה) לבין מפלגות ימניות ציוניות כמו ישראל ביתנו ואיחוד לאומי-מפד"ל שבמקרה יש גם דתיים לאומיים(כיפה סרוגה) ביניהם?

ובאשר לשיפור הבטחון (על פי מצע ישראל ביתנו) , הרעיון הוא להיות נוקשה מול הטרור, ולא לתת שום דבר ללא תמורה. כך למשל, תוכנית ה"התנתקות" של ליברמן מציעה להתנתק לגמרי מערביי ישראל, ויחד עם זאת להשאיר ישובים יהודיים מעבר לקו הירוק בשליטת ישראל והעברת ישובים ערביים בתוך ישראל לשליטה פלסטינאית. "ישראל ביתנו. פלסטין ביתם."

מעבר לזה, ניתן יהיה לעשות עסקים עם הפלסטינאים, ולמכור להם גז, מים, חשמל וכו', אך במצב שיהיו פיגועים נגד ישראל, כל האספקה הזאת תפסק קליל והאחריות תועבר למצרים. ליברמן גם ציין שהוא תומך בעונש מוות למחבלים.

כל מי שיסרב להשבע אמונים למדינה(ולכל סמלייה) ולא ישרת בצבא או בשרות אלטרנטיבי, יקבל אזרחות מופחתת - בלי היכולת לבחור ולהיבחר. כלומר, לא יווצר המצב האבסורדי שבמדינה ציונית יהיו בכנסת אלה עם מטרות אנטי ציוניות.

באשר למלחמה בפשע, לפי מה שהבנתי, חלק מכוחות המשטרה הכוונה לגייס בשירות חובה אלטרנטיבי (לצבא). בכל מקרה, ליברמן היה עד עכשיו בנאדם שעושה ולא רק מקשקש, לכן אני חושב שיש סיבה טובה לבטוח בו.

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/QAHeb.jhtml?qaNo=135&m=135

(תעשה View -> Encoding - > Hebrew(windows-1255)

איך בדיוק הצלחת לענות על שאלת "איך..?" בכן\לא?

(רמז: "נייט" זה "לא" ברוסית)

אתה לא יכול לדעת מה יהיו ההשפעות של העלאת שכר מינימום ל1000$ (למשל)

במידה וזה ממומן ע"י הממשלה ההוצאות שלה עולות

אבל במידה וזה משכנע אנשים ללכת לעבוד הוצאות על דמי אבטלה/אבטחת הכנסה יורדות

כמו כן, הכנסות המיסים עולות (אנשים קונים יותר=יותר הכנסות ממע"מ וממסים על חברות/עסקים)

אם נהג משאית עובד ומשתכר בשכר מינימום, מעלים לו את המשכורת ל1000$, ואז כשהוא הולך לחנות לקנות בשר עוף שלאנשים בגידול החיות העלו את השכר, ולשומר במפעל העלו את השכר, ולאנשים בבית האריזה העלו את השכר, ולנהג שהוביל את הסחורה העלו את השכר, ולמוכר בחנות העלו את השכר, ומלאבטח בחנות העלו את השכר, אז אתה רוצה להגיד לי שאז זה לא יעלה יותר כסף?

עכשיו תחשוב על כל מוצר אפשרי שיש, שמחירו יעלה ואז גם אלה שהעלו להם את השכר ישלמו יותר.

כסף הוא מייצג משהו ממשי- בפני עצמו הוא לא שווה דבר. נגיד שיש לנו קילו זהב שעולה 300 שקל, אם להעלות את המחיר שלו ל3000 שקל, הערך שלו עדיין ישאר זהה. אותו הדבר לגבי שכר המינימום(רק שהמצב הרבה יותר מורכב עם יותר גורמים), הדבר שזה רק יכול לעשות זה לגרום לאינפלציה.

השוק בסופו של דבר אמור לאזן את עצמו, אבל זה יקח זמן והטלטלה תיהיה לשווא, שבכל מקרה אין פה שום פתרון קסם, ואנשים לא יהפכו עשירים בין לילה(וגם לא תוך שנה וחצי כפי שמציעים במפלגת העבודה ב"ההעלאה ההדרגתית שלהם").

הבעיה היא בכלל בחינוך, אבל את זה כבר נשאיר לדיון אחר.

תזכורת למגיבים: טיעונים(גם נגד) שיפתחו את הדיון יתקבלו בברכה. ולא, להגיד שיש פרופסור\מישהו סמכותי שמסכים עם עמדה מסויימת זה לא טיעון, וכך גם לא קללות, ירידות, השמצות, קריאות על דמוגוגיה, גזענות, סימני קריאה רבים, סמיילים מטופשים או כמעט כל דרך לניהול "דיון" בפורום הזה.

פורסם

אם נהג משאית עובד ומשתכר בשכר מינימום, מעלים לו את המשכורת ל1000$, ואז כשהוא הולך לחנות לקנות בשר עוף שלאנשים בגידול החיות העלו את השכר, ולשומר במפעל העלו את השכר, ולאנשים בבית האריזה העלו את השכר, ולנהג שהוביל את הסחורה העלו את השכר, ולמוכר בחנות העלו את השכר, ומלאבטח בחנות העלו את השכר, אז אתה רוצה להגיד לי שאז זה לא יעלה יותר כסף?

עכשיו תחשוב על כל מוצר אפשרי שיש, שמחירו יעלה ואז גם אלה שהעלו להם את השכר ישלמו יותר.

כסף הוא מייצג משהו ממשי- בפני עצמו הוא לא שווה דבר. נגיד שיש לנו קילו זהב שעולה 300 שקל, אם להעלות את המחיר שלו ל3000 שקל, הערך שלו עדיין ישאר זהה. אותו הדבר לגבי שכר המינימום(רק שהמצב הרבה יותר מורכב עם יותר גורמים), הדבר שזה רק יכול לעשות זה לגרום לאינפלציה.

השוק בסופו של דבר אמור לאזן את עצמו, אבל זה יקח זמן והטלטלה תיהיה לשווא, שבכל מקרה אין פה שום פתרון קסם, ואנשים לא יהפכו עשירים בין לילה(וגם לא תוך שנה וחצי כפי שמציעים במפלגת העבודה ב"ההעלאה ההדרגתית שלהם").

הבעיה היא בכלל בחינוך, אבל את זה כבר נשאיר לדיון אחר.

למה שהמחירים יעלו? (או במילים אחרות, למה שתהיה אינפלציה)

הרי יש תחרות במשק

ובכל מקרה, הנטל (במקרה הזה) לא נופל על המעסיקים אלא על הממשלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים