עבור לתוכן

האיחוד הלאומי - מפד"ל --- ישראל ביתנו . מה ההבדל בניהם ?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתלבט מה להצביע בבחירות. האיחוד הלאומי מפד"ל או ישראל ביתנו של ליברמן אבל ,לא הצלחתי להבין את ההבדלים בין המפלגות ולמה הם לא מתאחדים למפלגה אחת.

גם בתשדירי התעמולה לא הסבירו לי את זה ממש.

הבנתי ששתי המפלגות פחות או יותר בעד אותו פיתרון דמוגרפי. חשבתי אולי להצביע למפלגה שתהיה לה יותר מנדטים אבל בסקרים הם מראים פחות או יותר או הדבר.

אשמח לישמוע את תגובותכם ... :xyxthumbs:

• תגובות 66
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מצטרף לשאלה וזורק את מרזל והליכוד גם פנימה.

פורסם

ההבדל פשוט מאוד:

ישראל ביתנו - מוות לערבים

האיחוד הלאומי/מפד"ל - מוות לערבים בעזרת השם

פורסם

קודם כל, אני רוצה לברך אותך על כך שההתלבטות שלך היא בין האיחוד הלאומי לבין ישראל ביתנו.

שנית, אני מצביע לאיחוד הלאומי, אבל אני לא אכעס עליך אם תצביע לישראל ביתנו.

ישראל ביתנו היתה ביחד עם האיחוד הלאומי, אבל היא פרשה ופנתה שמאלה.

פורסם
  • מחבר

ישראל ביתנו היתה ביחד עם האיחוד הלאומי, אבל היא פרשה ופנתה שמאלה.

פנתה שמאלה??!?!

אתה רוצה להגיד לי שליברמן פנה שמאלה ??

נשמע לי קצת מופרך.

ל: oba3k

בעניין מרזל אני חושב שאין ויכוח שזה קול מבוזבז ומקסימום הוא יהיה על גבול אחוז החסימה...

פורסם

פנתה שמאלה??!?!

אתה רוצה להגיד לי שליברמן פנה שמאלה ??

נשמע לי קצת מופרך.

ליברמן לא שמאלני. ישראל ביתנו נמצאת משמאל לאיחוד הלאומי ומימין לליכוד.

פורסם

תצביע לאיחוד הלאומי - מפדל = תיהיה מוכן לשים כיפה (הגזמתי), זו תנועה ששמה דגש על הציבור הדתי לאומי.

ישראל ביתנו = מפלגה רוסית ושלא יטמטמו לכם את השכל.

פורסם

תצביע לאיחוד הלאומי - מפדל = תיהיה מוכן לשים כיפה (הגזמתי), זו תנועה ששמה דגש על הציבור הדתי לאומי.

ישראל ביתנו = מפלגה רוסית ושלא יטמטמו לכם את השכל.

אה באמת?

כי הייתי בטוח שהם סתם מפלגה, ובטעות בקמפיין שלהם מופיע "נייט" ו-"דה"

זה שהוא רוסי, ואחת מהמטרות שלו זה לעזור לעולים החדשים, יוצרת לך בעיה? (עדיין סובל מרגשות נחיתות, הא?)

פורסם

כמו שאני לא רוצה מפלגה מרוקאית

כמו שאני לא רוצה מפלגה אשכנזית

אני לא רוצה מפלגה רוסית.

המפלגות האלו הם מפלגות סקטורליות.

פורסם

חבר'ה חבר'ה !!! תרגעו ... לפני שאתם מתחילים עם רוסים\דוסים\מרוקאים\תיימנים ( ::))

קודם יש את הערבים. והמטרה מקדשת את האמצעים, בתור חילוני גמור אין לי שום בעיה להצביע לאיחוד הלאומי ושהם יהיו בראש מצידי כל עוד הם יטפלו בערבים

מצד שני בתור אחד שהוא לא רוסי אין לי גם בעיה אם ליברמן יהיה ראש הממשלה כל עוד הוא גם יטפל בערבים

יש בעיות יותר חשובות לפתור לפני שנאת אחים אז אנא מכם...

(נ.ב ארז תמות !)

פורסם

להיפך, לי אין שום בעיה עם שום עידה, כאשכנזי ממעמד הבניים (שהכי נדפקים פה תסכימו איתי) לא הייתי רוצה לראות מפלגה ששמה את בעיית מעמד הביניים כאחד מראשי הסדר היום הלאומי (עד כמה שזה כואב לי), הראיה שלי רחבה יותר מסתם "מוות לערבים" או "תנו לי כסף".

פורסם

X-dude, סתם שאלה, הסתכלת בכלל במצע של המפלגות הנ"ל או ברשימת המועמדים?

אה, אוקיי, ראית את החיקוי של ליברמן אצל אדיר מילר(או ארץ נהדרת אם יש להם חיקוי בשבילו, אני לא מעודכן) ושמעת אנשים "אומרים דברים" אז אתה יודע...

פורסם

ובמצע של שרון היה רשום שהוא יביא שלום וביטחון, נו אז?

זה מה שתראו בכניסה לקניון ביום שבת אם תבחרו במפדל

17524057cn.jpg

פורסם

ואם נבחר בליברמן אז נראה חזיר בכל מקום ?

בכל אופן אני מעדיף את זה על ללכת לקניון ושיהיה בו פיגוע כמו עכשיו (לא שאי פעם לא הלכתי לקניון בגלל זה)

פורסם

בדוגמא של "להביא שלום ובטחון" זו היא הרי הבטחה דמוגוגית בינרית, כי הרי אין מפלגה שתבטיח במצע שלה ההיפך משלום וביטחון; בנוסף, כיוון שלא מציינים מה בדיוק מתכוונים לעשות, זה לא מחייב אף אחד לא שום דבר.

לאומת זאת, האיחוד הלאומי וישראל ביתנו אומרים בדיוק מה הם מתכוונים לעשות בדרך שלא משתמעת לשני פנים.

במצע של האיחוד הלאומי-מפד"ל מציינים שהם נגד כפייה של הדת, ויש לבצע הפרדה בין הדת לפוליטיקה, בנוסף שאין דתיים חרדים ברשימה, לחצי בערך אין כיפה, ויש אישה.

אצל ליברמן המצע ניראה כמו של האיחוד הלאומי-מפד"ל, רק טיפה יותר שמאלה, ועם דברים שיעניינו את מצביעי שינוי לשעבר. במקומות הראלים ברשימה שלהם, יש שלושה שהם לא רוסים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים