עבור לתוכן

חישוב DPI בתמונות

Featured Replies

פורסם

יש לי כל מיני תמונות במחשב אצלי ורציתי לדעת איך אני יודע כמה DPI זה כל תמונה? אם זה 150 או 200 או 72 נגיד...

תודה מראש

פורסם

DPI זו תכונה שמשתמשים בה להדפסה ולא לצפייה על המסך (בדר"כ).

פוטושופ יודעת להציג את זה, אבל גם תוכנות חינמיות כמו IrfanView יודעות.

פורסם

DPI - נקודות לאינטש. נניח צילמת תמונה במצלמה דיגיטלית 2 מגה. התמונה שהתקבלה 1200*1600. אז כמה DPI היא ? - התשובה: כמה שאתה רוצה.

ככול שתדפיס את התמונה בנייר קטן יותר כך יעלה ה DPI כלומר מס' הנקודות לאינטש. כמובן ככל שיש לך יותר נקודות כך תוכל להדפיס על נייר גדול יותר וההדפסה תישאר איכותית ובעלת DPI גבוה.

לתמונה על המחשב אין גודל ממשי מלבד נקודות (אלא אם כן היא נסרקה מתמונה פיסית בעלת מימדים נתונים). הגודל הפיסי שלה וה DPI נקבעים בעת הצפיה במסך או ברגע שמדפיסים אותה.

אגב, גם פוטושופ לא יודעת כמה DPI יש בתמונות הדיגיטליות והיא מנחשת שזה לצפיה במסך ב 96 DPI ואז התמונה מאוד גדולה אבל זה בגלל שלפוטושופ אין מושג באיזה גודל אתה רוצה להדפיס את התמונה. ברגע שתקבע את הגודל הפיסי של התמונה, אז תוכל פוטושופ לחשב את ה DPI האמיתי.

פורסם

לא מדוייק.

רוב פורמטי הקבצים (jpeg, bmp, tiff, אבל אני לא סגור לגבי gif) מכילים מידע של כמה DPI הם.

אם זה ממצלמה דיגיטלית, אז כנראה שהמצלמה קובעת שרירותית איזשהו ערך DPI.

פורסם

יש גודל פיסי בפיקסלים - הרזולוציה שאנחנו מכירים, ופיקסלים לאינץ' רבוע - DPI. מספר הפיקסלים של כל תמונה משתנה לפי הDPI והגודל הפיסי של התמונה ביח' אורך סטאנדארטיות, כיוון שלפיקסל אין יח' אורך מוגדרת, פיקסל יכול להיות 50 אינץ' מרובע, או 50 מיקרון מרובע.

הDPI יקבע את הגודל הפיסי של התמונה בהדפסה. דף A4 למשל ב150DPI יבוא ברזולוציה של 1754x1240, ב300DPI הוא יהיה 3508x2480.

לכל 4CC שתוכנן לשמור תמונה גראפית, דיגיטאלית, או ביטמאפ יש אפשרות לקבוע ערך DPI מוגדר מראש.

פורסם
  • מחבר

אה הבנתי... תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים