עבור לתוכן

MBM - טמפרטורות משונות ותקתוק לוח אם

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם 8IEX של ג'יגה בייט לפנטיום 4.

ישר כאשר אני מפעיל את התוכנה הלוח אם או ההבאזר במחשב מתחיל לתקתק כמו שעון בצליל מתכתי.

כשאני מתעלם מזה אני מכוון את 3 הסנסורים ל3 האפשרויות הראשונות- כמה מספרים ואותיות לא מובנים כשלכל אחד מצורף 1 או 2 או 3

ב1 ו2 הטמפרטורה היא 25 ובשלישי היא על 75.

כשאני מעביר לאותם מספרים רק עם התוספת של הדיודה ב1 ו2 הטפרטורה היא 95 בערך ובשלישי 35

השאלה שלי היא מה כל אחד מהם ואיך יכולות להיות כאלה טמפרטורות גדולות ? (וגם אם מישהו מבין בקשר לתיקתוק)

פורסם

הדיודה היא בעצם חיישן טמפ' שבנוי בתוך המעבד, ולא על הלוח אם מתחת לתושבת -

זה נותן יותר דיוק בטמפ' כי החיישן לא מרוחק מהמעבד (וזאת הסיבה שהחיישן הרגיל מראה טמפ' יותר נמוכות).

התקתוק יכול להיות מנגנון אזהרה מהתוכנה או מהביוס עקב הטמפ' הגבוהות (95 זה מסוכן מאוד - וגם 75).

תשפר זרימת אוויר במארז, תסדר כבלים, תדאג לקירור יעיל יותר למעבד וזה אמור להסתדר.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אבל זה לא יכול להיות !

בביוס המעבד על 38 מעלות. איך יכול להיות שהטפמרטורות נהיות כל כך קצוניות ? הרי זה פנטיום 4 שבקושי מתחמם וגם יש לי מאוורר בצד הדלת

לפעמים גם באמצע משחק אני שומע תקתוק בודד אבל זה לא ממשיך לרצף

פורסם
  • מחבר

*עדכון*

משהו כאן מאוד מאוד מוזר

ביחד עם הלוח אם קיבלתי גם תוכנה שבודקת טמפ' של ג'יגהבייט אבל אין טמפרטורה גם של הצ'יפסט. בעזרת התוכנה הזאת הטמפ' של המחשב היא 35 בממוצע מעלות

כאשר אני מפעיל את הMBM הוא שוב מתחיל עם התקתוקים, מראה שהמעבד על 75 מעלות ---וגם באותו זנן בתוכנה של ג'יגה בייט הטמפ' קופצות ל75 מעלות.

משהו פה מאוד מאוד מוזר

פורסם

לך לאתר של MBM ותבדוק איזה סנסורים הם הנכונים... ואל תשמש בתכנה של ג'יגהבייט... היא גרועה...

היא דופקת הכל... גם לי היא עשתה שטויות...

סביר להניח שהמעבד שלך רץ באיזור של מה שאתה רואה בביוס... ככה שאתה צריך להיות בסייייידר גמור מבחינת טמפרטורות....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים